Årets Julevin 2020

af | 11. dec 2020 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

Hvilken rødvin skal du have i år til juleanden eller julestegen? Skal den være fyldig, sødmefuld eller syrlig?

Jeg har igen i samarbejde med Vinhuset Top-Wine smagt på nogle af deres vine, som vil passe godt til andestegen eller den steg du laver til jul.

I år har vi bevæget os til Frankrig, nærmere bestemt Languedoc området som ligger i det sydlige Frankrig med regionshovedstaden Montpellier. Vinene i Languedoc varierer meget fra vinbonde til vinbonde. Dog sker der forandringer i området ved at man fjerner gamle vinstokke som erstattes med nye for, at fremavle kvalitetsvine.

Næste vin er fra Pugliaområdet i Italien, og en yderst kraftig Primitivo drue. Dette kan for nogen være en mundfuld til anden, selv om jeg godt kan anbefale den til både and og steg.
Den er ikke lige så kraftig som en amarone vin.

Sidste vin er et fund, og fra vinhuset Oak Ridge i Lodi Californien. Vinhuset er kendt for deres kvalitetsvine af druen Zinfandel, som ikke er kvalm søde, men komplekse og harmoniske i smagen. Druen i denne vin er Cabernet Sauvignon, hvilket huset gør lige så godt som de øvrige vine.
Desværre stopper man produktionen af denne, hvilket er utrolig ærgerligt.

Hvis du køber de anmeldte vine i nedenstående anmeldelse hos Vinhuset Top-Wine vil du få 20% rabat ved brug af koden gastro20. Rabatten gælder indtil den 15 januar 2021.

Du kan også læse min julevins anmeldelse fra 2019.

Du kan læse hele min anmeldelse herunder.

 

 

 

Into The Woods G.S.M. 2013, Frankrig Languedoc, Grenache, Syrah og Mourvedre, 2013, 14%.
55,- ved køb af 6 flasker
Meget flot rubinerød og klar farve.
Bouqueten har noter af blommer, peber og fad lagring.
Smagen er blød med en let syrlighed kombineret med mørke blommer, blåbær og en anelse peber.
Into The Woods har en ret lang eftersmag, hvor syren og sødmen kommer til udtryk bagerst i ganen.
Into The Woods er fra Languedoc-Roussillon, hvilket ikke er det nemmeste sted at dyrke vinmarker ikke desto mindre har man gjort det i århundrede.
Den passer rigtig godt til and og kraftige kødretter.
5 ud af 6 stjerner.

 

 

Primitivo di Manduria Re Noire, Italien Puglia – Manduria, Primitivo, 2017, 14,5%.
219,- ved køb af 6 flasker.
Vinen hare en kraftig mørkerød farve, nærmest blodrød.
Duften er intens med kraftige noter af mørk chokolade, mørke fuldmodne kirsebær og cedertræ.
Munden fyldes af let fad, smage af madagasker vanilje, mørke frugter og svesker.
Re Noire er en kraftig primitivo, som har en harmoniske og lang eftersmag.
Har man ønsker om en kraftig italiensk rødvin til juleanden kan denne anbefales.
Bør drikkes indenfor 15 år.
6 ud af 6 stjerner.

 

 

Moss Roxx, Oak Ridge Winery, USA Californien Lodi, Cabernet Sauvignon, 2016, 14,4%.
229,- ved køb af 6 flasker.
Udseendet på vinen er klar og pæn rød.
Men hvor næsen rammes af mørke kraftige frugter som kirsebær, en anelse vanilje kommer langsomt til udtryk jo længere den står i glasset. Noter af mørk chokolade kombineret med sort peber dukker ligeledes frem samt eg.
Smagen er fyldig, blød og rund med smage af modne kirsebær, fadlagring og blød sort lakrids.
Moss Roxx Cabernet Sauvignon har en yderst harmonisk og lang eftersmag, hvor kombinationen af de lette tanniner passer fantastisk til de modne frugter og krydderier.
En Cabernet Sauvignon man sidder og nyder i lang tid.
Den passer yderst godt til juleanden, uden af den overdøver andekødet eller sovsen.
Jeg har tidligere anmeldt Oak Ridge Winery Vine, som deres Moss Roxx Zinfandel og OAK Ridge Zinfandel.
6 med pil op ud af 6 stjerner.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!