Ærtesuppe med Havkat

af | 27. feb 2013 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Supper

Ærtesuppe er en af de retter man kan tilpasse til både hverdag og festmiddage afhængig af tilbehøret, eller ingredienserne.

Udover suppen smager fantastisk godt har den en virkelig flot farve, som gør ens gæster endnu mere sultne. Den dufter samtidig af forår selv om man bruger frosne og ikke ny bælgede ærter. En hemmelighed er, at jeg i denne opskrift har brugt frosne ærter, og som ekstra tilbehør stegt lidt havtaske filet.
Som lidt ekstra har jeg tilberedt noget havtorn puré, hvilket giver suppen og fisken lidt syrligt spil. Man kan sagtens udelade dette, hvis man ikke har tid til, at tilberede andet end suppen og fisken.

I stedet for fisk kan man som crunch bruge svitset bacon eller skinke, hakkede mandler eller peberfrugter til, at drysse over ærtesuppen når man serverer den.
Mulighederne er rigtig mange med denne super lækre opskrift.

Kan man tilberede suppen dagen inden?
Ja, det kan man godt, hvilket kun gør den bedre og mere smagfuld.

 

Ærtesuppe med havkat

En lækker og grøn ærtesuppe smager fantastisk godt, og giver lige så meget til øjnene. Den er perfekt til både hverdag og fest.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Suppe, Fisk, Forretter, Hovedretter, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Ærtesuppe

  • 400 - 500 g. ærter enten ny bælgede eller frosne
  • ½ l hønsefond eller grøntsagsfond
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk timian eller 1 spsk. tørret
  • Havtaske filet eller lignende fiskart kan udelades eller erstattes med rejer eller andet
  • Havtornpuré kan udelades

Havtornpuré

  • 100 g havtorn kan erstattes med saften fra en grape
  • 10 g sukker
  • 1 g Agar agar

Sådan gør du

Ærtesuppe

  • Kog ærterne i hønsefonden i ca. 10 minutter indtil de er møre, og uden lå på.
  • Si efterfølgende ærterne, og gem kogefonden.
  • Start med, at blende ærterne med lidt af fonden i.
  • Tilsæt gradvis lidt mere fond indtil der er kommet 2½ dl. i.
  • Ønsker man en jævn suppe hældes den gennem et dørslag for, at si klumper fra, og tilsæt mere fond indtil suppen har den konsistens der ønskes.
  • Smag til med salt og peber.

Havtornpuré

  • Kom havtorn og sukke i en gryde, som koges op. Havtorn kan erstattes med væden fra en grapefrugt. Når væden fra havtornene er kogt ud presses det igennem en si.
  • Der skal være ca. ½ dl væde tilbage.
  • Tilsæt agar agar og lad det koge i et par minutter.
  • Hæld det i en lille beholder og sæt det på køl indtil massen er stivnet.
  • Blend massen til en puré.

Havtaske

  • Salt havtaskefileten et par timer i forvejen.
  • Tag den ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning, hvilket der ikke sker noget ved.
  • Havtasken steges på en varm pande i ca. 2 minutter på hver siden afhængig af tykkelsen.

Noter

Anretning:
Hæld lidt suppe i en skål.
Kom den stegte havtaske i, så man kan se det hvide fra den.
Læg lidt havtorn puré ovenpå havtasken.
Server med lidt ristet brød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Mette

    Uhm – det ser dejligt ud.
    Super god ide med havtornpureen til at tilføje noget syre til fisken og den sødlige suppe.
    Tak for inspirationen!

    Svar
    • Søren

      Tak Mette og for, at du kan bruge det som inspiration.
      Man kan selvfølgelig bruge andet en havtaske, f.eks. kammusling eller torsk.
      /Søren

      Svar
  2. erlandhansen

    Ser lækkert ud !!! Skal snart have afprøvet havkat !
    /Erland

    Svar
    • Søren

      Takker. Som du selv en gang har skrevet, så er Havkat en skøn fisk pga. dens skønne smag og kompakte kød.
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!