og

Bønnesalat med mozzarella og tomat

af | Opskrifter, Salater, Tilbehør

Bønnesalat mozzarella og tomat

Bønnesalat med mozzarella og tomat er en lækker og nem salat opskrift

Vi elsker salater med grønne bønner eller haricots verts som deres oprindelig navn er. Grunden er at de er utrolig smagfulde og nemme at gå til i salater. Uanset om bønnerne er friske eller frosne.

Til en hurtig aftensmad koger vi de frosne og serverer dem sammen med en nem vinaigrette, altså en fransk dressing til.

Grønne bønner synes jeg er perfekte året rundt, både i store fyldige salater, eller som her i en let udgave med få andre ingredienser i.

Opskrift på bønnesalat med mozzarella

Jeg har i denne udgave på en grøn bønnesalat med mozzarella brugt friske bønner, hvor spidsen er nippet af. Du kan godt bruge frosne i stedet for friske. Cherrytomaterne bagte jeg, da de ikke var danske og i sæson. Derved synes jeg de får en fantastisk lækker smag af dressingen, som består af balsamico, olivenolie og lidt honning. De kan også drysses med lidt tørret timian.

Udover tomater og mozzarella valgte jeg at blanchere et bundt grønne asparges, som har en virkelig dejlig smag til de grønne bønner.

Mozzarellaosten til bønnesalaten bør være hel som rives i mindre stykker og kommes over bønnerne og de øvrige ingredienser.

Prøv også disse salater: Salat af grillede stangbønner

Server bønnesalaten til eksempelvis Kylling Cacciatore eller Lammetagine

Opskrift på bønnesalat med mozzarella ost

Bønnesalat mozzarella og tomat

En skøn bønnesalat med mozzarella, bagte små tomater og grønne asparges.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 150 g. små tomater evt. cherrytomater
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • 300 g. grønne bønner gerne friske ellers frosne
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 hel mozzarella
  • Balsamicoeddike
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vend tomaterne i en blanding af balsamicoeddike, olivenolie og honning.
  • Hæld det i ildfast fad med bagepapir i, som bages i ovnen i ca. 20 minutter indtil de falder lidt sammen.
  • I mellem tiden klargøres bønnerne og asparges.
  • Bønnernes ene ende skæres af, og aspargesernes ender knækkes af, hvorefter de halveres.
  • Opvarm en gryde med vand og 1 spsk. salt i til kogepunkter.
  • Kom bønnerne i som koges op og dernæst aspargeserne i omkring 2 minutter.
  • Hæld det kogende vand fra og hæld dernæst kold vand i så de ikke koger videre, og derved er sprøde.
  • Dup bønner og asparges lidt tørre i et viskestykke, hvorefter de hældes i et fad.
  • Tilsæt de ovnbagte tomater ovenpå.
  • Riv mozzarellaen i mindre stykker som kommes i salaten.
  • Hæld en smule balsamico og olivenolie over, og drys med salt og peber.

Noter

En bønnesalat som denne kan holde sig omkring 3 – 4 dage i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tips til salatopskriften

  • Bruges frosne bønner eller haricots verts bør de være hele og ikke skåret over. Grunden er at de overskårne ikke har samme al dente, bid som de andre.
  • Brug billige små tomater i stedet for dyre når de bages i ovnen.
  • Jeg bruger en hel mozzarella, hvor jeg kigger på kvaliteten. Dette skyldes at den bruges frisk, og skal have en god smag.
  • En balsamicoeddike behøves nødvendigvis ikke være sindssyg dyr, men bør være af en bedre kvalitet.
  • En bønnesalat som denne med mozzarella ost, tomater og asparges kan holde sig på køl i omkring 3 til 4 dage.

Nem opskrift på bønnesalat

Server den flotte salat i et stort fad.

Opskrift på bønnesalat med mozzarella ost

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!