Salat af grillede Stangbønner og Nektariner

af | 31. jul 2020 | BBQ/Grill, Grøntsager, Opskrifter, Salater, Sommer, Tilbehør

Grillede grøntsager og frugter giver en fantastisk lækker smag når det hele samles i en salat. Grillede nektariner og stangbønner bliver utrolig skønne.

I forår- og sommerperioden elsker jeg at grille de nye grøntsager der kommer frem. Når en grøntsag som stangbønne tilberedes på grillen, får den en ekstra og skønnere smag, der kan minde om det man kalder umami smag, som passer utrolig godt i en salat.
Den ekstra smag får grøntsagerne uanset om de laves på gas eller kulgrill, da grønsagerne ligeledes får en anelse, grillrøg under tilberedningen.

Frugter som nektariner, hvilket er dem jeg har brugt i denne opskrift, fersken, meloner, ananas eller andre er perfekte at grille.
Når de grilles kan de bruges enten som i denne opskrift med grøntsager som salat, eller som dessert, hvilket jeg tidligere har skrevet om, da jeg grillede Ananas.
Bananer for den sags skyld smager supergodt, når de grilles.

Opskrift på grillede bønner og nektariner

Nektarinerne får en fantastisk let karamelliseret overflade som faktisk gør dem mere sødlige i smagen.
Denne dejlige søde smag passer vanvittig godt når nektarinerne bruges sammen grillede grøntsager eller bladsalater.
For at give sødmen fra nektarinerne noget modspil i salaten har jeg lavet en dressing af olie, honning, grov dijonsennep og syrlige stikkelsbær som passer utrolig godt sammen med de søde nektariner og stangbønnerne.
Meget ofte vælger jeg i en vinaigrette dressing at bruge en grov sennep eller tilsætte hele sennepskorn da de afgiver noget lækkert sprødhed.

Skøn salad opskrift med grille stang bønner og nektariner
Salad af grillede bønner og nektariner

Salat af grillede Stangbønner og Nektariner

Grillede grøntsager og frugter giver en fantastisk lækker smag når det hele samles i en salat. Grillede nektariner og stangbønner bliver utrolig skønne.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Grøntsager, Grill, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 22 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 pose stangbønner
  • 2 – 3 stk. nektariner
  • Olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 tsk. grov dijonsennep
  • 3 tsk. honning
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 dl. ribs
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl stangbønner og nektariner og tør dem.
  • Skær nektarinkødet fri ved, at dele dem først og dernæst vride dem så man har to halvdele. Skær dem dernæst i ottendedele både.
  • Pensl stangbønnerne og nektarinerne med olie og drys dem med havsalt.
  • Grill stangbønner over direkte varme indtil de får striber og bliver let tilberedte. Placer dem dernæst over indirekte i omkring 5 minutter indtil de færdige tilberedte.
  • Grill nektarinbådene over direkte varme så de både får grillstriber og bliver let tilberedte.
  • Når stangbønnerne er færdige deles de i 3 eller 4 dele og placeres i et fad, hvor de grillede nektariner placeres ovenpå.
  • Fjern skallen fra rødløget og skær det i fine tern, som drysses over stangbønner og nektariner.
  • Kom grov dijonsennep og honning i en skål.
  • Hæld langsomt olivenolien i, mens man pisker det sammen.
  • Kom dernæst stikkelsbærrene i dressingen og smag til med salt og peber.
  • Hæld noget af dressingen over salaten.

Noter

Man kan også bruger ferskner i stedet for nektariner.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv disse opskrifter: Falafler // Grillede Majskolber

Salad af grillede bønner og nektariner

Skal man bruge sommer grøntsager?

Man kan godt bruge de grøntsager vi kan købe i vinterperioden og som importeres fra Holland og Spanien.
Jeg synes personligt at de på den årstid er mere kedelige og fattige i smagen.
Det er grunden til, at jeg primært bruger de grøntsager der er dyrket i forår og sommerperioden, da de har langt mere smag af sol og sommer.

Denne salat af grillede stangbønner og nektariner kan serveres og passer til meget forskelligt slags kød, kylling og fisk.
Man kan også tilsætte andre grøntsager eller bruge ferskner i stedet for nektariner.

Grillede nektariner og bønner

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!