Bruschetta & Pesto

af | 24. sep 2011 | Forretter, Opskrifter, Svinekød

Et af mine yndlingskøkkener er det Italienske på grund af den kærlighed italienerne har for deres køkken og køkkentraditioner. Noget os danskere kan lære rigtig meget af. En nem måde at starte i det italienske køkken på er med antipasti (appetitvækkere eller små forretter), som serveres overalt i Italien, men varierer fra region til region. Eller til en vinaften med vennerne :-). Bruschetta er en åben sandwich, som eksempelvis grilles og gnides med et fed hvidløg, eller hakkede tomater blandet med tomater og basilikum. Her tre super nemme Bruschettaer.

 

Ingredienser:

  • Godt italiensk brød eller andet brød med krumme.
  • Basilikum pesto
  • Sortfods skinke (Ibérico).
  • Chilipølse.
  • Oliven.

Skær brødet i passende skiver og rist dem. Smør et tyndt lag basilikum pesto på to af skiverne, hvor du på den ene lægger et par skiver chilipølse på. Den tredje skive dryppes der lidt olivenolie på og lægges et par skiver sortfodsskinke på. Sortfodsskinke (Ibérico) er spansk, men smager fantastisk og kan sagtens bruges til en italiensk bruschetta, tænker jeg :-). Man kan i stedet bruge en god parmaskinke. I løbet af 10 minutter er der antipasti.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!