og
Opskrift på cæsar salat med dressing

Den klassisk amerikanske cæsar salat er utrolig lækker med kylling og den helt perfekt dressing. Sammen med sprøde croutoner og sprødt kyllingeskind og parmesan strimler over får du en skøn salat.

Cæsar Salat Opskrift

Salaten kræver ikke det helt store og er meget nem at lave ud få ingredienser, som de fleste har eller kan købe i ethvert lille supermarked.

Selve cæsar salaten består af stegt kyllingestrimler, sprød bacon eller kyllingeskind, sprøde croutoner, romainesalat blade og parmesan strimler. Jeg har brugt kyllingeskind som er stegt sprød på panden, men bacon kan sagtens bruges i stedet for.

Det helt specielle og smagfulde ved opskriften er cæsar salat dressing. Dressingen er lavet som en mayonnaise af æggeblommer, dijonsennep, worstershire sauce, revet parmesan og ikke mindst ansjosfileter. Disse giver dressingen den helt rigtige umamismag du endelig ikke må undvære.

Salat til en cæsar

Romaine er helt bestem min favorit salat til en cæsar salat. Den er ikke for bitter og stadig sprød og med bid. Samtidig er bladene nemme at rive i stykker og holder sig friske et par dage i køleskabet. Ellers kan du vente med at rive romaine bladene i mindre stykker lige inden det hele blandes sammen.

Prøv også denne salat: Salade Nicoise

Cæsar salat med kylling og bacon

Cæsar Salat Opskrift

Klassisk amerikansk cæsar salat opskrift med kylling og lækker dressing.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Cæsar Salat

  • 2 stk. kyllingebryst med skind
  • 2 stk. romainesalat
  • 1 hel parmesan

Croutoner

  • Dag gammelt surdejsbrød eller franskbrød
  • 3 fed hvidløg
  • Neutralolie

Dressing

  • 2 stk. æggeblommer
  • 3 – 4 stk. ansjosfileter
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. sherryeddike
  • 1 tsk. Worstershire sauce
  • 3 spsk. revet parmesan
  • 2 dl. neutral olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Cæsar salat

  • Tilbered kyllingebryst fileterne på en pande eller i ovn.
  • Drys kyllingebryst fileterne med salt og peber.
  • Ved pande tilberedning steges de i lidt olie og smør i ved middelvarme i omkring 15 – 20 minutter i alt. Husk at vende dem ofte.
  • Ved ovn tilberedning placeres de i et ildfast fad, hvor de tilberedes ved 180 grader i omkring 20 minutter.
  • Skær de tilberedte kyllingebryst fileter i skiver.
  • Riv romainesalaten i mindre stykker.
  • Brug en grøntsagsskræller til at lave parmesan strimler med.

Croutoner

  • Skær brødet tykke skiver af 2 – 3 cm, og skær dernæst kanterne af.
  • Brødskiverne skæres nu i store tern.
  • Hak hvidløget meget fint.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme og kom olie og hvidløg i. Har du stegt kyllingebryst fileterne på panden, så brug samme pande for at få smagen fra kyllingen i croutonerne.
  • Dernæst tilsættes brød ternene som steges sprøde på alle sider.
  • Tag dem dernæst af og kom dem på noget fedtsugende papir.

Dressing

  • Tilsæt alle ingredienser på nær olien i en blender eller høj beholder til stavblender.
  • Blend det hele mens olien i en tynd stråle tilsættes indtil dressingen er mellem tyk.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Vend romainesalat stykkerne og kyllingestrimlerne sammen som placeres i et fad eller en tallerken. Drys med croutoner og parmesanstrimler. Kom til sidst dressing over.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Cæsar Salat med kylling

Hvilken kylling er bedst

Kyllingebryst fileter synes jeg nemmest af bruge i en cæsar salat. I denne opskrift stegte jeg dem på panden, men de kan også nemt tilberedes i ovnen. Eneste ting man bør være opmærksom er, at lave dem så de stadig er saftige. Det vil sige ikke give dem for meget. Men du kan også købe kyllingestrimler, hvis det skal gå stærkt.

Cæsar salat skulle stamme fra USA tilbage i 1924, hvor restauratøren Caesar Cardini opfandt den. Grunden var at han på hotellet Caesar Hotel var løbet tør for varer på Independence Day den 4. juli. Han tog hvad der var tilbage i køkkenet som blev blandet sammen. Ved selve bordet slyngede kokken dressingen rundt i selve salaten. Der verserer andre versioner, men mon ikke Cardini havde en finger med i den oprindelige version af en cæsar salat.  

Amerikansk cæsarsalat

Det som jeg synes er så lækkert med denne salat udover den smager fantastisk lækkert er, at den mætter utrolig godt. Derfor kan den udover salat også serveres som frokost eller aftensmad.

Cæsar salat med kylling og bacon

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!