Et lækkert stykke torsk ovenpå smør sauterede jordskokker og rosenkål udgjorde søndagens middag. En nem ret der både kan gå som forret eller hovedret. Jordskokkernes nøddeagtige smag passer godt til torsken.
Læs om: Stenbiderrogn på Torskekæber // Grillet Havtaske på Majspuré
Ingredienser:
- 4 torskefileter af ca. 10 x 5 cm.
- ca. 250 g jordskokker med skrald.
- 12 stk. rosenkål.
- Rosenkål blade.
- 2 dl. fløde.
- En god portion peberrod.
- Evt. 3 g Lecitin.
- Hvidvin.
- Laurbærblad.
- Peberkorn.
Fremgangsmåde:
Riv en god portion peberrod og lad det stå i lunken fløde en times tid, for at trække så meget smag ud som muligt. Si peberroden. Tilsæt evt. lecitinen opløs det ved hjælp af en stavblender. Lad det stå i 30 minutter, hvorefter det blendes i overfladen med en stavblender indtil der dannes skum. Har man ikke lecitin undlades dette.
Rens jordskokkerne under rindende vand med en børste, men undlad at skrælle dem. Skær dem ud i stykker på ca. 3 x 3 cm. Jordskokkerne sauteres i klaret smør på en pande i ca. 5 minutter. Det inderste skal fortsat have bid.
Fjern de værste blade fra rosenkålene. Læg 12 af de pæneste yderblade til side til pynt. Bladene blancheres 15 sekunder, hvorefter de kommes i isvand. Selve rosenkålene blancheres i 2½ minut og kommes ligeledes i isvand. Sauter dem derefter i klaret smør i ca. 5 minutter ved middel temperatur på en pande.
Kom torsken i en gryde eller pande med vand, en smule hvidvin,1 laurbærblad og et par peberkorn. Væden skal lige dække torsken. Damp den i 5 minutter.
Anretning: Placer jordskokkerne på midten af tallerkenen. Kom torsken ovenpå og hæld lidt peberrodsskum på. Læg et par hele rosenkål og et par rosenkålsblade rundt om.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks