og

Dampet torsk på smørsauterede jordskokker

af | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Dampet torsk på jordskokker

Et lækkert stykke torsk ovenpå smør sauterede jordskokker og rosenkål udgjorde søndagens middag. En nem ret der både kan gå som forret eller hovedret. Jordskokkernes nøddeagtige smag passer godt til torsken.


Læs om: Stenbiderrogn på Torskekæber // Grillet Havtaske på Majspuré

Ingredienser:

  • 4 torskefileter af ca. 10 x 5 cm.
  • ca. 250 g jordskokker med skrald.
  • 12 stk. rosenkål.
  • Rosenkål blade.
  • 2 dl. fløde.
  • En god portion peberrod.
  • Evt. 3 g Lecitin.
  • Hvidvin.
  • Laurbærblad.
  • Peberkorn.

Fremgangsmåde:
Riv en god portion peberrod og lad det stå i lunken fløde en times tid, for at trække så meget smag ud som muligt. Si peberroden. Tilsæt evt. lecitinen opløs det ved hjælp af en stavblender. Lad det stå i 30 minutter, hvorefter det blendes i overfladen med en stavblender indtil der dannes skum. Har man ikke lecitin undlades dette.

Rens jordskokkerne under rindende vand med en børste, men undlad at skrælle dem. Skær dem ud i stykker på ca. 3 x 3 cm. Jordskokkerne sauteres i klaret smør på en pande i ca. 5 minutter. Det inderste skal fortsat have bid.

Fjern de værste blade fra rosenkålene. Læg 12 af de pæneste yderblade til side til pynt. Bladene blancheres 15 sekunder, hvorefter de kommes i isvand. Selve rosenkålene blancheres i 2½ minut og kommes ligeledes i isvand. Sauter dem derefter i klaret smør i ca. 5 minutter ved middel temperatur på en pande.

Kom torsken i en gryde eller pande med vand, en smule hvidvin,1 laurbærblad og et par peberkorn. Væden skal lige dække torsken. Damp den i 5 minutter.

Anretning: Placer jordskokkerne på midten af tallerkenen. Kom torsken ovenpå og hæld lidt peberrodsskum på. Læg et par hele rosenkål og et par rosenkålsblade rundt om.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dampet torsk på smørstegte jordskokker – og lidt til … « Foodplanner - [...] tog sit udgangspunkt i GASTROmads opskrift, som du finder her – og så med lidt egne tilføjelser, da det…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!