Jeg har leget lidt med denne appetizer ret, og kommet frem til en anderledes måde, at bruge kalvelever på. Ideen kommer, at en tidligere indlæg, hvor jeg marinerede og grillede kalvelever stykker A la Souvlaki. Til denne ret valgte jeg, at bruge en anden form for marinade, hvor kalvestykkerne marinerede natten over i. Jeg valgte først, at røge stykkerne ganske kort, hvorefter jeg grillede i nogle få minutter over direkte ild.
Ingredienser til 4 personer:
- 150 g frisk kalvelever.
- 1 dl olivenolie.
- 2 fed fint hakket hvidløg.
- Frisk hakket timian.
- ½ dl. most havtorn.
- 50 g Havgus (ost fra Arla Unika eller en anden saltholdig ost).
- 1/3 meget groft brød.
- Saften fra en citron.
- ½ dl. hjemmelavet mayonnaise eller brug en fra Heinz eller Helmann´s.
- En håndfuld røgspåner.
Fremgangsmåde:
Start med, at soignere leverstykket for sener og rens det for blod, hvorefter det skæres ud i tynde skiver af ikke mere end 5 mm x 4 cm x 1 – 2 cm. Kom de udskårne lever stykker i en pose, hvor olivenolien, hakkede hvidløg og timian og moste havtorn kommes ved. Lad det marinere natten over.
Læg røgspånerne i vand og sæt en ½ grillstarter over, hvis du bruger kul. Imellem tiden ristes brødet let og prikkes ud i runde skiver af ca. 4 cm i diameter. Bland mayonnaisen med citronsaften og smør et tyndt lag på hver skive brød.
Leverstykkerne tages op af posen, men undlad at tørre dem. Når kullene er klar hældes de i den ene side af grillen. Placer en drypbakke i den anden side. Læg leverstykkerne over drypbakken. Tag røgspånerne op af vandet og smid dem på de varme kulstykker og læg låget på. Lad leveren røge i 5 minutter, hvorefter de grilles færdige over direkte varme i 2 – 3 minutter, mens de vendes hyppigt. Læg dem dernæst på et stykke brød og et stykke ost ovenpå leveren.
Server dem som en appetizer.
0 kommentarer