og
Opskrift på grillet marineret kalvelever

Lever, eller kalvelever kan i nogle hjem være anledning til en heftig diskussion om, hvad der ikke skal tilberedes. Jeg holder selv rigtig meget af kalvelever i både gryderetter, stegt eller som her grillet. Jeg blev inspireret af den græske ret souvlaki, hvor kødet marineres i f.eks. olie, citron og rosmarin og dernæst grillet. Jeg er sikker på, at det kan få selv den mest kalvelever skeptiske person omvendt.

 Prøv også: Kalvehjertegryde // Grillet kalvelever med havgus

Jeg valgte, at lave en god tomatsauce med egne soltørrede cherry tomater, polenta og smørblancheret spidskål til.

Ingredienser 2 personer:

Kalvelever:

  • 250 g Kalvelever.
  • ½ dl. Olivenolie.
  • Saften fra ½ halv citron.
  • 1 spsk. frisk hakket rosmarin.
  • 2 stk. hakket fed hvidløg.

Tomatsauce:

  • 1 dåse flåede tomater, evt. cherrytomater.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 tsk. hakket timian.
  • 1 tsk. hakket oregano.
  • 1spsk. rødvins balsamico.

Tørrede Cherrytomater:

  • 1 bakke mixed cherrytomater.
  • Olivenolie.
  • Frisk hakket timian.
  • Honning.

Smørdampet Spidskål:

  • ½ spidskål.
  • 50 g. smør.

Polenta:

  • 1½ dl. polenta.
  • 3 dl. kalvefond.

 Fremgangsmåde:

Marineret lever fra kalv
  • Kalvelever: Skær leveren ud i aflange fingertykke stykker. Hak hvidløg og rosmarin, som blandet med citron og olie. Kom leveren ved, at lad det marinere i 6 timer, eller natten over. Sæt leveren på grill spyd, da de er nemmere, at styre når de grilles. Grill dem direkte over kullene, ca. 10 minutter i alt, hvor de hele tiden vendes. Såfremt kullene er meget varme er det en fordel, at svitse dem først og dernæst grille dem indirekte.
Kalvelever på spyd som grilles
  • Polenta: Kog kalvefonden op og hæld polentaen i lidt efter lidt, mens der røres godt. Skru dernæst helt ned for varmen og kog polentaen i ca. 25 minutter. Tilsæt evt. lidt mere væde såfremt den bliver alt for tyk. Polentaen skal være grødagtig. Dernæst hældes den i en firkantet beholder, hvor tykkelsen på polentaen skal være 2 – 2½ cm. Sæt den dernæst på køl i 4 timer eller til dagen efter. Inden tilberedning skæres polentaen ud i aflange firkanter og grilles direkte. Husk at smøre dem med olie og ligeledes grillristen.
  • Tomatsauce: Hak hvidløg og løg. Sauter det ved middel varme i en gryde. Hæld en sjat rødvinsbalsamico ved og en dåse flåede tomater. Tilsæt hakket oregano og timian. Lad det simre i 1½ time ved svag varme. Ved servering kommet en håndfuld ovntørrede cherry tomater i.
  • Cherry tomater: Halver alle tomater på nær 10 stk.. Drys olivenolie, timian, honning og salt over dem. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til de er faldet sammen.
  • Dampet spidskål: Skær spidskålen ud i tynde strimler. Kom smørret i en gryde med vand og kog den op. Tilsæt spidskålen og lad den koge i 5 minutter, hvor efter den sis. Server dernæst spidskålen.
Polenta skiver

Anretning: Anret f.eks. som på billedet eller server i fade og lad evt. kalveleveren sidde på spyddene.

Kalvelever ret

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Niel Graversen

    en god skvat rødvin i marinaden vil nok ikke skade. Vi har prøvet det med stor succes hver gang.

    Svar
    • Søren

      Tak for tippet Niels :-).
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!