Grillet Kanin

af | 26. mar 2020 | BBQ/Grill, Hovedretter, Påske, Vildt

Grillet Kanin er en anden og utrolig lækker måde at tilberede en hel kanin på. Kanin smager utrolig godt med masser af smag, og kan i smag og konsistens minde lidt om kyllingekød.
Når jeg vælger at grille en hel kanin skyldes det at jeg får en masse skøn saft fra den som efterfølgende kan bruges til at dyppe noget lækkert brød i.
Samtidig får man en mere ren kødsmag sammen med den smagfulde marinade.

Indenfor de seneste par år er der flere mindre producenter der er begyndt at avle kaniner pga. af både den skønne smag og prisen på kaniner er meget rimelig.
Vi har i Danmark i en lang årrække ikke spist kanin, selv om det før i tiden især under anden verdenskrig var virkelig populær da mange selv avlede dem.
Kaninkød er på trods af flere avler kaniner fortsat lidt en overset spise, hvilket jeg synes er en skam, da det er virkelig fantastisk.

Kanin er utrolig nemt at tilberede, da kødet er ret fersk i det. Det har ikke den samme kraftige vildtsmag som eksempelvis harekød.
En af de mere traditionelle måder at lave kanin på er den franske ret Kanin i Sennep hvor kaninen laves som gryderet, hvilket ligeledes smager utrolig godt.

 

 

Grillet Kanin

Grillet kanin smager utrolig lækkert og er en meget nem måde at lave den på. Sammen med en skøn marinade og bønner får man et skønt måltid.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Grill, Vildt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Grillet Kanin

  • 1 hel kanin
  • dl. Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • Stort bundt frisk rosmarin
  • ½ tsk. groft havsalt
  • Saften fra 1 citron
  • Salt
  • 150 g. god hel røget bacon

Tilbehør

  • 600 g. grønne og gule bønner
  • Vinaigrette
  • Brød

Sådan gør du

Grillet Kanin

  • Tag kaninen ud af køleskabet 1½ - 2 timer før tilberedning for, at den ikke er for kold ved tilberedning.
  • Soigner kaninen for de værste stykker fedt og blodrester.
  • Mort hvidløg, en håndfuld rosmarinblade og ½ tsk. grov havsalt. Tilsæt citronsaften.
  • Smør kaninen godt ind i marinaden som dernæst drysses med salt og peber.
  • Tag resten er rosmarinstilkene og bind dem sammen, da de skal bruges som pensel når kaninen grilles.
  • Tænd for grillen. Har man et rotisseri bindes kaninen fast til spyddet vha. ståltråd og enderne på spyddet.
  • Placer spyddet med kaninen på selve rotisseriet ved indirekte varme, og lad kaninen grille i omkring 50 – 60 minutter.
  • Har man ikke noget rotisseri grilles kaninen indirekte, hvor den hvert 15 minut vendes en kvart omgang.
  • Skær baconen i mindre tern som placeres i en drypbakke under kaninen, hvor safter fra denne vil dryppe ned i bakken og blande sig til en skøn marinade.
  • Hvert 15 minut smørres kaninen med marinaden ved hjælp af rosmarinstilkene.
  • Fjern kaninen fra grillen og lad den hvile i 15 minutter.
  • Skær den ud så man får bag- og forlår, bryst og rygstykker.

Tilbehør

  • Skyl og skær enderne af bønnerne.
  • Kog bønnerne i rigeligt saltet vand i omkring 5 minutter.
  • Vend bønnerne i en vinaigrette og server dem sammen med kaninen og noget godt brød til.

Noter

Server nogle letkokgte bønner og hjemmelavet brød til. Mere er ikke nødvendig til denne skønne grillret.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

 

Er det nemt at lave grillet kanin?
Det er nemt at grille en kanin da man egentlig bare kan bruge en kulgrill eller gasgrill.
Jeg har i denne opskrift valgt at bruge et rotisseri, hvilket ikke er strengt nødvendigt da man kan vende kaninen undervejs. Grunden til mit valg af rotisseri er at kaninen tilberedes mere jævnt når den langsom selv drejer rundt.

Skal kaninen marineres?
Jeg har lavet en enkel marinade af olie, rosmarin, hvidløg og citronsaft som kaninen er smurt med, og smørres med når den grilles.
Desuden har jeg placeret en drypbakke under kaninen med noget lækkert bacon i, hvor safterne fra kaninen kan dyppe ned. Alt det gode fra kaninen og baconen kan bruges som en form for skysovs til kartofler eller brød.

Hvilket tilbehør kan jeg spise til en grillet kanin?
For mig er noget enkel og let tilbehør rigtig godt sammen med grillet kaninkød, som i denne opskrift bestod af kogte grønne og gule bønner og noget hjemmebagt brød til.
Man kan sagtens servere det tilbehør til man selv ønsker, hvor jeg kan foreslå Grillede Grøntsager, Knuste Kartofler, Majs Puré eller en Mormorsalat.

 

Server letkogte bønner og brød til kaninen.

 

Fjern de større stykker fedt og sener som kan sidde på kaninen.

 

Smør kaninen med marinaden og drys den godt med salt.

 

Vælger man at grille kaninen med med rotisseri så bind den fast til spyddet ved hjælp af ståltråd.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!