Havtorn Sorbet

af | 11. jan 2013 | Desserter, Opskrifter

Havtorn sorbet er en frisk og eksotisk smagende sorbet is. Havtorn kan være svære, at købe og kan evt. erstattes med saften af appelsin og passionsfrugt. Sorbeten laves dagen inden den skal bruges, eller mindst 8 timer før den serveres.

Havtornsorbet

Ingredienser 2 små portioner:

  • 150 g havtorn.
  • 50 g rørsukker.
  • 3/4 dl vand.
  • 1,5 spsk glukosesirup.

Fremgangsmåde: Kog rørsukker og vand til sukkeret er opløst. Tilsæt havtorn og kog i yderligere 5 minutter. Si det og tilsæt glukosesirup. Lad det køle ned og hæld det i en passende luftæt form og sæt det i fryseren, eller kør den på en ismaskine. Glukosesirup modvirker krystallisering af sorbeten.

Jeg brugte havtorn sorbeten sammen med en Chocolate Stout is til en nytårs dessert som du kan se her. Nytårsdesserten kan ses her.

Havtornsorbet

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

10 Kommentarer

  1. Prinsesse Suh

    Super flot farve. Glæder mig til at jeg får adgang til friske havtorn!

    Svar
    • Søren

      Tusinde tak :-). Havtornen er klar igen fra ca. september af :-).

      Svar
  2. Nikolaj

    Hvor mange personer er den ovenstående opskrift til?

    Svar
    • Søren

      Det er nærmest kun til en person, eller to små portioner.
      Venlig hilsen
      Søren

      Svar
  3. Nikolaj

    Hvis man laver to slags is, er det så for lidt hvis jeg har 160 gram til 5 mand? – altså kun en lille klat som du også har. Har ikke kunne finde mere end 160 gram.

    Svar
    • Søren

      Jeg lavede det til 6 personer en nytårs aften, hvor jeg fulgte opskriften selve opskriften. Dvs. 150 g havtorn. Der var lidt tilovers af havtorn sorbeten, men anretningen var en “klat” af hver is til hver, hvor stout isen er ret tung. Havtorn sorbeten er syrlig og vil også kunne gå fint til en god vaniljeis, der f.eks. var mere af.

      Svar
  4. Susan

    Hvis du erstatter havtorn med appelsinsaft og passionsfrugt hvad ville mål/gram så være ?

    Svar
    • Søren

      Der bliver jeg lidt usikker, da havtorn ikke indeholder så meget væske som appelsin. Jeg vil foreslå dig, at bruge følgende opskrift som passer ca. til en 1/4 liter:
      Sukkerlage:
      3 dl vand
      300 g sukker
      65 g flydende glukose

      Saften fra 2 appelsiner
      1½ dl sukkerlage
      1½ dl vand
      Smages til med citronsaft.

      Hvis du ønsker din sorbet mere luftig tilsætter du under indfrysningen ½ spsk. stivpisket æggehvide tilsat til flormelis. Dog kan det ændre på smagen.
      Ps. Hvis du ikke har en ismaskine er det en god ide, at tage din sorbet ud et par gange og give den tur med elpiskeren.
      Rigtig godt nytår

      Søren

      Svar
  5. Karin

    Jeg har ikke kunne finde Fanø Stormflod til Chocolate Stout isen ?! Fik at vide, at den fra Willemoes Stout med chokolade, også var ok til isen . Er det fint nok med den ?!

    Svar
    • Søren

      Hej Karin
      Den er helt okay til formålet :-).
      Godt nytår.
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chocolate Stout is | GASTROmad - [...] Som lovet i det tidligere indlæg om nytårsdesserterne kommer her opskriften på den første is. jeg har valgt, at…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!