Havtorn sorbet er en frisk og eksotisk smagende sorbet is. Havtorn kan være svære, at købe og kan evt. erstattes med saften af appelsin og passionsfrugt. Sorbeten laves dagen inden den skal bruges, eller mindst 8 timer før den serveres.
Ingredienser 2 små portioner:
- 150 g havtorn.
- 50 g rørsukker.
- 3/4 dl vand.
- 1,5 spsk glukosesirup.
Fremgangsmåde: Kog rørsukker og vand til sukkeret er opløst. Tilsæt havtorn og kog i yderligere 5 minutter. Si det og tilsæt glukosesirup. Lad det køle ned og hæld det i en passende luftæt form og sæt det i fryseren, eller kør den på en ismaskine. Glukosesirup modvirker krystallisering af sorbeten.
Jeg brugte havtorn sorbeten sammen med en Chocolate Stout is til en nytårs dessert som du kan se her. Nytårsdesserten kan ses her.
Super flot farve. Glæder mig til at jeg får adgang til friske havtorn!
Tusinde tak :-). Havtornen er klar igen fra ca. september af :-).
Hvor mange personer er den ovenstående opskrift til?
Det er nærmest kun til en person, eller to små portioner.
Venlig hilsen
Søren
Hvis man laver to slags is, er det så for lidt hvis jeg har 160 gram til 5 mand? – altså kun en lille klat som du også har. Har ikke kunne finde mere end 160 gram.
Jeg lavede det til 6 personer en nytårs aften, hvor jeg fulgte opskriften selve opskriften. Dvs. 150 g havtorn. Der var lidt tilovers af havtorn sorbeten, men anretningen var en “klat” af hver is til hver, hvor stout isen er ret tung. Havtorn sorbeten er syrlig og vil også kunne gå fint til en god vaniljeis, der f.eks. var mere af.
Hvis du erstatter havtorn med appelsinsaft og passionsfrugt hvad ville mål/gram så være ?
Der bliver jeg lidt usikker, da havtorn ikke indeholder så meget væske som appelsin. Jeg vil foreslå dig, at bruge følgende opskrift som passer ca. til en 1/4 liter:
Sukkerlage:
3 dl vand
300 g sukker
65 g flydende glukose
Saften fra 2 appelsiner
1½ dl sukkerlage
1½ dl vand
Smages til med citronsaft.
Hvis du ønsker din sorbet mere luftig tilsætter du under indfrysningen ½ spsk. stivpisket æggehvide tilsat til flormelis. Dog kan det ændre på smagen.
Ps. Hvis du ikke har en ismaskine er det en god ide, at tage din sorbet ud et par gange og give den tur med elpiskeren.
Rigtig godt nytår
Søren
Jeg har ikke kunne finde Fanø Stormflod til Chocolate Stout isen ?! Fik at vide, at den fra Willemoes Stout med chokolade, også var ok til isen . Er det fint nok med den ?!
Hej Karin
Den er helt okay til formålet :-).
Godt nytår.
Søren