og

Hvidløgssuppe

af | 9. nov 2023 | Forretter, Opskrifter, Supper

Opskrift hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe er en utrolig skøn og cremet suppe fra Sydeuropa med en let og delikat smag af hvidløg.

Traditionelt findes opskriften både som fransk og spansk hvidløgssuppe. Den spanske version hedder Aîgo Bouido og minder meget om min hvidløgsuppe opskrift. I denne version bruger jeg omkring 45 hele fed hvidløg, hvilket virker som alt for meget.  Men når over halvdelen bages i ovnen får man den skønneste delikate og cremede hvidløgssuppe med en let smag af hvidløg. Ikke noget der overdøver ens smagsløg eller får alle kollegaerne dagen efter til at flygte.

Hvidløgssuppe opskrift

En opskrift på hvidløgssuppe er ret nem at gå til. I alt skal man bruge omkring tre hele hvidløg, hvor omkring 2/3 bages i ovnen og efterfølgende smuttes. De hvidløg har en helt anden mild smag end stegte, og passer derfor fantastisk i en suppe som denne. De øvrige hvidløg sammen med løg steges og giver ligeledes en skøn smag.

Derudover bruger jeg en lille sjat hvidvin for at hvidløgssuppen får noget syre til fløden som runder den af. I opskriften som væde bruger jeg hønsefond der efter min mening giver den rette smag til suppen.

Prikken over en hvidløgssuppe er ostebrødene som placeres ovenpå selve suppen der er øst op i skåle. Fremgangsmåde minder om fransk løgsuppe med ostebrød. For mig gør det ikke spor og jeg synes at det passer utrolig godt.

Prøv: Fransk Løgsuppe

Tjek mine tips til opskriften herunder.

Hvidløgssuppe med ostebrød

Hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe er en lækker og nem suppe fyldt med sunde vitaminer.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Suppe
Køkken: Spansk, Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Hvidløgssuppe

  • 28 fed hvidløg upillet
  • 2 stk. skalotteløg
  • 16 fed hvidløg pillet
  • 2 tsk. friskhakket timian
  • 1 dl. tør hvidvin
  • 1 l hønsefond
  • 2 stk. laurbærblade
  • dl. piskefløde
  • Olivenolie
  • Smør
  • Salt og peber

Ostebrød

  • Brød skåret i tynde skiver
  • 100 g. revet parmesan

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader og placer de 28 upillede fed hvidløg i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over og drys med salt og peber.
  • Bag dem i ovnen i omkring 45 – 60 minutter, hvorefter de tages ud af ovnen og køles lidt ned så de kan håndteres.
  • Pres hver enkelt hvidløg ud af skallen som lægges til side.
  • Pil løg og hvidløg som skæres i tern.
  • Varm en gryde op ved middelhøj varme, hvori der kommes lidt olivenolie og en spsk. smør i.
  • Steg løg, hvidløg og timian i omkring 5 minutter, hvorefter de bagte fed tilsættes og steger med i nogle minutter.
  • Dernæst hældes hvidvinen ved som koges op inden fonden og laurbærblade tilsættes.
  • Kog suppen i omkring 20 – 30 minutter indtil løg og hvidløg er møre, hvorefter den blendes.
  • Smag hvidløgssuppen til med piskefløde, salt og peber.
  • Riv noget parmesanost over et par skriver brød som sættes i ovnen indtil osten er smeltet.
  • Hæld suppen op i skåle og placer et stykke brød med parmesanost på suppen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har til denne hvidløgssuppe brugt ganske almindelige billige hvidløg fra supermarkedet. Disse stammer fra spanien. Men har du hjemmedyrkede eller store danske ville jeg personligt foretrække dem, da de har mere lækker smag i sig.

En skøn cremet hvidløgssuppe med fløde serverer jeg som regel til forret. Men suppen kan uden problemer serveres som hovedret. Hvis du gør det synes jeg du skal tilsætte noget fylde. Det kan være kyllingestykker, eller kogte kartofler. Men jeg tænker at fisk som mørksej og torsk vil gå godt, og ligeledes rejer.

Spansk hvidløgssuppe

Tips til Opskriften

  • Brug gerne et gammelt stykke brød, da det oftest er bedre at riste.
  • Du kan også serverer Flutes til hvidløgssuppen.
  • Fløden er ikke et must, men jeg synes den giver en dejlig cremethed til suppen.
  • Suppen kan nemt opvarmes dagen efter, og er derfor egnet til at lave dagen inden.

Hvidløgssuppe med ostebrød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Søs

    5 stars
    Den lyder SÅ lækker og jeg glæder mig til at lave den i morgen 😋

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Søs
      Det er jeg glad for at læse :-).
      Bedste weekend hilsner
      Søren

      Svar
  2. Per Hansen

    5 stars
    Jeg har prøvet denne suppe og det bliver ikke sidste gang, jeg vil indrømme at jeg var skeptisk over mængden af hvidløg. Det blev gjort til skamme. Lige et enkelt spørgsmål, er det rigtigt at de bagte hvidløg skal blive helt smattede? det blev mine nemlig, det var ikke helt nemt at håndtere

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Per

      Jeg kan godt forstå du var skeptisk, det er de fleste, og helt rigtig at det er gjort til skamme :-).
      Det er helt rigtigt, at de bagte hvidløg bliver smattede og ikke helt nemme at have med at gøre.
      Jeg plejer at trykke selv løget ud af skallen. Du kan også prøve at lave et lille snit og dernæst trykke det ud.

      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Kim

    Skal suppen blendes?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Kim
      Ja, suppen blendes efter den har kogt i de ca. 25 minutter som der står i punkt 8.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!