Ingefærsmåkager har en lækker friskhed over sig. Jeg synes, at de er et kærkommen supplement til julens vaniljekranse, pebernødder og brunkager, pga. deres friskhed.
Ingefærsmåkager opskrift
I mange opskrifter bruges der sirup, men jeg har valgt en god dansk honning, pga. den lidt mere specielle sødme, som honningen giver.
Ingefærsmåkager er ret nemme, at bage og kan holde sig et godt stykke tid på dåse. Jeg fik ca. 450 stk. af denne portion. De lyder af mange, men de har en tykkelse af brunkager.
Prøv også disse jule opskrifter: Klejner // Pebernødder
Ingefærsmåkager
Ingredienser
- 500 g. mel
- 75 g. smør
- 187 g. lyst rørsukker
- 2 – 4 spsk. stødt ingefær
- 1 spsk. natron
- 2 spsk. dansk honning
- 3 æg
- 2 spsk. mælk
Sådan gør du
- Kom mel, rørsukker, ingefær og natron i en skål, og hak smørret heri, hvorefter honning og æggeblommen tilsættes.
- Dejen æltes godt sammen.
- Rul den ud i pølser i tykkelsen som en 5 krone.
- Pak dem hver for sig ind i film, og sæt dem på køl i 3 – 4 timer eller natten over, da den er nemmere at arbejde med.
- Skær dejrullerne i skiver af ca. 3 – 5 mm. Sørg for kun, at have en rulle dej ude af køleskabet af gangen. Hvis de begynder, at få stuetemperatur er de svære, at skære ud.
- Læg skiverne på en bageplade med bagepapir på.
- Bag dem i ovnen i ca. 6 – 8 minutter ved 200 grader, uden varmluft.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned inden de kommes i en lufttæt beholder.
Inspirationen til opskriften er fra min farmors gamle Frøken Jensens kogebog fra 1930, hvor jeg har ændret lidt på indholdet. Ind i mellem kan det være en sjov udfordring, at tilberede noget fra en 86 år gammel kogebog, hvor ingefærkagerne ifølge Frøken Jensen skal skal bages i en god varm ovn. Der står bare ikke hvor lang tid. Jeg måtte sjusse mig lidt frem til hvor lang tid de skulle have i ovnen, hvilket alligevel blev et godt resultat.
Men kagerne er blevet et hit i familien, og selv om 450 stk. lyder af mange er de fleste allerede foræret væk, eller fortæret.
Hvordan laver du dine ingefærsmåkager, og har du forsøgt med frisk ingefær, hvilket nogle opskrifter foreskriver.
Hej. Har lidt problemer med rørsukker mængden, 187 hvad ?
Hej Bent
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på slå fejlen. Det er gram :-).
Bedste hilsner
Søren
Bruger du kun æggeblommerne?
Hej Jenny
Tusinde tak for, at du gjorde mig opmærksom på endnu en slå fejl i opskriften. Det er hele æg der skal i.
Glædelige jul
Søren
Hej
Kan dejen fryses ned?
Hej Camilla
Jeg har ikke selv prøvet det, men tænker at det burde kunne lade sig gøre. Dog vil jeg lade dejen tø langsomt op i køleskabet inden du bruger den.
Held med det :-).
Bedste hilsner
Søren
Prøv med reven skal + saft af citron i dine ingefærder – det er der i den opskrift, jeg bruger. Mængden til din opskrift skal du jo nok prøve dig frem med.
God arbejdslyst og glædelig jul
Mange hilsener
Lene
Hej Lene
Det lyder som en rigtig god ide, hvilket jeg til næste år vil prøve :-).
Glædelig jul og godt nytår 🙂
Søren