og

Ingefærsmåkager

af | Bagning, Jul, Opskrifter

Opskrift på ingefær småkager

Ingefærsmåkager har en lækker friskhed over sig. Jeg synes, at de er et kærkommen supplement til julens vaniljekranse, pebernødder og brunkager, pga. deres friskhed.
I mange opskrifter bruges der sirup, men jeg har valgt en god dansk honning, pga. den lidt mere specielle sødme, som honningen giver.
Ingefærsmåkager er ret nemme, at bage og kan holde sig et godt stykke tid på dåse. Jeg fik ca. 450 stk. af denne portion. De lyder af mange, men de har en tykkelse af brunkager.

Prøv også disse jule opskrifter: Klejner // Pebernødder

Ingefærsmåkager

Ønsker du en mindre portion kan du halvere den. Og ønsker du, at småkagerne får mere ingefær smag kan du vælge at komme 4 spsk. i.
2 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Bagværk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 33 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. mel
  • 75 g. smør
  • 187 g. lyst rørsukker
  • 2 – 4 spsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. natron
  • 2 spsk. dansk honning
  • 3 æg
  • 2 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Kom mel, rørsukker, ingefær og natron i en skål, og hak smørret heri, hvorefter honning og æggeblommen tilsættes.
  • Dejen æltes godt sammen.
  • Rul den ud i pølser i tykkelsen som en 5 krone.
  • Pak dem hver for sig ind i film, og sæt dem på køl i 3 – 4 timer eller natten over, da den er nemmere at arbejde med.
  • Skær dejrullerne i skiver af ca. 3 – 5 mm. Sørg for kun, at have en rulle dej ude af køleskabet af gangen. Hvis de begynder, at få stuetemperatur er de svære, at skære ud.
  • Læg skiverne på en bageplade med bagepapir på.
  • Bag dem i ovnen i ca. 6 – 8 minutter ved 200 grader, uden varmluft.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned inden de kommes i en lufttæt beholder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Inspirationen til opskriften er fra min farmors gamle Frøken Jensens kogebog fra 1930, hvor jeg har ændret lidt på indholdet. Ind i mellem kan det være en sjov udfordring, at tilberede noget fra en 86 år gammel kogebog, hvor ingefærkagerne ifølge Frøken Jensen skal skal bages i en god varm ovn. Der står bare ikke hvor lang tid. Jeg måtte sjusse mig lidt frem til hvor lang tid de skulle have i ovnen, hvilket alligevel blev et godt resultat.

Men kagerne er blevet et hit i familien, og selv om 450 stk. lyder af mange er de fleste allerede foræret væk, eller fortæret.

Hjemmelavede ingefærkager

Hvordan laver du dine ingefærsmåkager, og har du forsøgt med frisk ingefær, hvilket nogle opskrifter foreskriver.

Ingefærsmåkager til jul

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

8 Kommentarer

  1. Bent Reedtz

    Hej. Har lidt problemer med rørsukker mængden, 187 hvad ?

    Svar
    • Søren

      Hej Bent
      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på slå fejlen. Det er gram :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Jenny

    Bruger du kun æggeblommerne?

    Svar
    • Søren

      Hej Jenny
      Tusinde tak for, at du gjorde mig opmærksom på endnu en slå fejl i opskriften. Det er hele æg der skal i.
      Glædelige jul
      Søren

      Svar
  3. Camilla

    Hej

    Kan dejen fryses ned?

    Svar
    • Søren

      Hej Camilla
      Jeg har ikke selv prøvet det, men tænker at det burde kunne lade sig gøre. Dog vil jeg lade dejen tø langsomt op i køleskabet inden du bruger den.
      Held med det :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Lene Hougs

    Prøv med reven skal + saft af citron i dine ingefærder – det er der i den opskrift, jeg bruger. Mængden til din opskrift skal du jo nok prøve dig frem med.
    God arbejdslyst og glædelig jul
    Mange hilsener
    Lene

    Svar
    • Søren

      Hej Lene
      Det lyder som en rigtig god ide, hvilket jeg til næste år vil prøve :-).
      Glædelig jul og godt nytår 🙂
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!