Ingefærsmåkager
Ingefærsmåkager har en lækker friskhed over sig. Jeg synes, at de er et kærkommen supplement til julens vaniljekranse, pebernødder og brunkager, pga. deres friskhed.
I mange opskrifter bruges der sirup, men jeg har valgt en god dansk honning, pga. den lidt mere specielle sødme, som honningen giver.
Ingefærsmåkager er ret nemme, at bage og kan holde sig et godt stykke tid på dåse. Jeg fik ca. 450 stk. af denne portion. De lyder af mange, men de har en tykkelse af brunkager.
Inspirationen til opskriften er fra min farmors gamle Frøken Jensens kogebog fra 1930, hvor jeg har ændret lidt på indholdet. Ind i mellem kan det være en sjov udfordring, at tilberede noget fra en 86 år gammel kogebog, hvor ingefærkagerne ifølge Frøken Jensen skal skal bages i en god varm ovn. Der står bare ikke hvor lang tid. Jeg måtte sjusse mig lidt frem til hvor lang tid de skulle have i ovnen, hvilket alligevel blev et godt resultat.
Men kagerne er blevet et hit i familien, og selv om 450 stk. lyder af mange er de fleste allerede foræret væk, eller fortæret.

Ingefærsmåkager
Ingredienser
- 500 g. mel
- 75 g. smør
- 187 g. lyst rørsukker
- 2 - 4 spsk. stødt ingefær
- 1 spsk. natron
- 2 spsk. dansk honning
- 3 æg
- 2 spsk. mælk
Sådan gør du
- Kom mel, rørsukker, ingefær og natron i en skål, og hak smørret heri, hvorefter honning og æggeblommen tilsættes.
- Dejen æltes godt sammen.
- Rul den ud i pølser i tykkelsen som en 5 krone.
- Pak dem hver for sig ind i film, og sæt dem på køl i 3 – 4 timer eller natten over, da den er nemmere at arbejde med.
- Skær dejrullerne i skiver af ca. 3 – 5 mm. Sørg for kun, at have en rulle dej ude af køleskabet af gangen. Hvis de begynder, at få stuetemperatur er de svære, at skære ud.
- Læg skiverne på en bageplade med bagepapir på.
- Bag dem i ovnen i ca. 6 – 8 minutter ved 200 grader, uden varmluft.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned inden de kommes i en lufttæt beholder.
Hvordan laver du dine ingefærsmåkager, og har du forsøgt med frisk ingefær, hvilket nogle opskrifter foreskriver.