Pebernødder er udover vaniljekranse og andet godt bagværk noget der hører til julen hos os. Man kan finde mange forskellige opskrifter på pebernødder, og den jeg bruger er en af vidunderlig ældre opskrifter. En pebernød skal ikke være for stærk af peber, men den må også gerne smage af lidt peber sammen det søde. Jeg synes, at der er kæmpe stor forskel i smagen på de hjemmelavede og dem man kan købe i butikkerne, som er mere flad og kedelig i smagen. En hjemmelavet pebernøddekage smager virkelig skønt, og bliver ikke kedelig i længden.
Prøv disse jule bage opskrifter: Jødekager // Ingefærsmåkager // Klejner
Pebernødder en nem jule klassiker på pebernødder
Ingredienser
- 150 g. smør eller margarine
- 150 g. sukker
- 3/4 dl. fløde
- 1½ tsk. stødt ingefær
- 1½ tsk. stødt kanel
- 1 knivspids peber gerne lidt ekstra
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 375 g. mel
- ½ æg
Sådan gør du
- Bland først bagepulver, natron og mel sammen.
- Kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen.
- Dejen kan med fordel pakkes ind i film og gemmes i køleskabet til næste dag.
- Rul dejen i stænger og skær stykker ud af ca. 2 cm. som trilles til kugler.
- Bages ved 200 grader i ca. 5 – 7 minutter.
Noter
En af de skønne ting ved Pebernødder er, at det er noget af det nemmeste bagværk der findes. Alle lige fra de voksne til de helt små børn kan være med til, lave pebernødder. Især når de skal trilles ud er det noget af det mest børnevenlige der findes. Det er så skønt, at se hvordan en hel bageplade lige så langsomt bliver fyldt og dernæst sat i ovnen og i løbet af små 5 minutter er bagt. Det kan godt være svært for dem, at vente på at de bliver spiseklare, da pebernødder ligesom vaniljekranse først bliver helt sprøde når de er kølet ned.
Pebernødder stammer fra Holland, og minder lidt om de tyske pfeffernüsse.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks