Pebernødder

af | 12. dec 2011 | Bagning, Jul, Opskrifter

Pebernødder er udover vaniljekranse og andet godt bagværk noget der hører til julen hos os. Man kan finde mange forskellige opskrifter på pebernødder, og den jeg bruger er en af vidunderlig ældre opskrifter. En pebernød skal ikke være for stærk af peber, men den må også gerne smage af lidt peber sammen det søde. Jeg synes, at der er kæmpe stor forskel i smagen på de hjemmelavede og dem man kan købe i butikkerne, som er mere flad og kedelig i smagen. En hjemmelavet pebernøddekage smager virkelig skønt, og bliver ikke kedelig i længden.

En af de skønne ting ved Pebernødder er, at det er noget af det nemmeste bagværk der findes. Alle lige fra de voksne til de helt små børn kan være med til, lave pebernødder. Især når de skal trilles ud er det noget af det mest børnevenlige der findes. Det er så skønt, at se hvordan en hel bageplade lige så langsomt bliver fyldt og dernæst sat i ovnen og i løbet af små 5 minutter er bagt. Det kan godt være svært for dem, at vente på at de bliver spiseklare, da pebernødder ligesom vaniljekranse først bliver helt sprøde når de er kølet ned. 

Pebernødder stammer fra Holland, og minder lidt om de tyske pfeffernüsse.

 

 

Pebernødder

 

Pebernødder en nem jule klassiker på pebernødder

Her får du opskriften på de bedste pebernødder man kan lave. Pebernødder er også noget af det nemmeste, at bage, og selv børnene kan være med til at trille dem.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Opskrift, Jul
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 150 g. smør eller margarine
  • 150 g. sukker
  • 3/4 dl. fløde
  • tsk. stødt ingefær
  • tsk. stødt kanel
  • 1 knivspids peber gerne lidt ekstra
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 375 g. mel
  • ½ æg

Sådan gør du

  • Bland først bagepulver, natron og mel sammen.
  • Kom de øvrige ingredienser i og ælt dejen.
  • Dejen kan med fordel pakkes ind i film og gemmes i køleskabet til næste dag.
  • Rul dejen i stænger og skær stykker ud af ca. 2 cm. som trilles til kugler.
  • Bages ved 200 grader i ca. 5 - 7 minutter.

Noter

Opbevar pebernødder i en lufttæt beholder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Juleopskrifter | GASTROmad - [...] Pebernødder. [...]
  2. Vaniljekranse De bedste til jul | - […] ← Tournedos i Spanske Klæder Pebernødder → […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!