Jule opskrifter
Juleopskrifter
Juleopskrifter
Her finder du alle de dejlige juleopskrifter du har brug for i Julen.
Jeg har gennem mange samlet flere forskellige opskrifter til jul, som du kan se herunder.
Juleaften er i rigtig mange familier det store højdepunkt for de skønne og dejlige traditionelle juleretter som andestegen og selvfølgelig andesovsen. Andre elsker flæskestegen med de perfekt knasende svær til, og desserten vil for de fleste bestå af risalamanden. Hvor der sagtens kan være snak om mandlen skal i skålen eller i når risalamanden er portions anrettet. Bagværk som vaniljekranse og pebernødder er stadig nogle af bedste og mest klassiske småkager, men der findes også andre rigtig gode.
I nogle familier er man mest til andesteg eller gåsesteg, og i andre familier er det flæskestegen og medisteren der er vigtigst. Vi har alle vores forskellige traditioner afhængig af hvor i landet vi bor og stammer fra.
Her får du mit bud på mange forskellige jule opskrifter som jeg har testet adskillige gange for at man er sikker på, at opskriften er gennemprøvet.
Hvad angår opskrift på andesteg har jeg under Langtidsstegt And skrevet nogle generelle råd om forberedelse, stegetid og ovne som jeg synes man skal sætte sig ind i inden man prøver at lave den bedste langtidsstegte and.
Under Flæskesteg finder man ligeledes nogle rigtig gode råd om tilberedning af kamstegen, så man er sikker på at den bliver til en saftig flæskesteg med knasende svær.
Udvalgte julefavoritter
Stegt And
Hvor lang tid skal en and i ovn have, så den er klar juleaften? Jeg har her en hurtig og nem opskrift til, hvordan man steger en and på, hvor resultatet altid bliver perfekt.Den nemmeste måde er, at beregne 20 minutter pr. halve kilo ved 165 grader uden varmluft. Læs...
Oeufs en Cocotte – Æg i Cocotte
Oeufs en cocotte - æg i cocotte er måske ikke den mest kendte æggeret. Men den passer fantastisk til en søndag morgen sammen med nybagt brød, eller som en del af en weekend brunch. I virkeligheden er Oeufs en cocotte - æg i cocotte bagte eller dampede æg i...
Rullepølse
Rullepølse hører til ethvert frokost bord, især i højtiderne som Påske og Jul. Smagen på rullepølser varierer rigtig meget fra fede smagsneutrale til kedelige skiver til en hel, hvor man virkelig kan smage både kød og krydderier. Man kan også bare lave sin egen, der...
Ribbensteg
Ribbensteg er jo absolut en klassiker i det danske køkken. Jeg laver den ofte til julefrokosten, hvor jeg enten tilbereder den i ovnen eller på grillen. Så her på faldet inden juledagene rammer os får du lige denne opskrift, som jeg har haft liggende i gemmerne....
Tarteletter med Høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er ikke høj gastronomisk, men det smager utrolig godt uanset om det er til frokost, hovedret, julefrokost eller påskefrokosten.Jeg laver sjældent retten, men ind i mellem ved højtiderne kan jeg godt finde på, at lave tarteletter med...
Hvid Gløgg – Opskrift med rom
Hvid gløgg med rom og hyldeblomst er den gløgg vi holder rigtig meget af. Det samtidig en gløgg der kan holde sig i rigtig lang tid. Men hvad er julen uden gløgg? Ikke en rigtig jul. Synes jeg. Det er nemt, at købe en gløgg ekstrakt og blande det med vin og andet...
Syltede rødbeder
Hjemmesyltede rødbeder er nu en gang ekstremt nemme, at lave og du får dem som du ønsker. Med eller uden sukker, milde eller med spark, eller bare normale. Her i huset laver vi syltede rødbeder mindst en gang om året i flere forskellige afskygninger. Rødbeder i den...
Stegte sild i lage
Julemåneden er i gang og du kan være med til, at lave stegte sild i lage. For mange familier er det noget, der skal være på frokostbordet om søndagen, til jul og til påske. Det samme som med marinerede sild, hvilket er en ligeså vigtig en del af...
Anderillette
Anderillette er en lækker spise, der er fantastisk sammen ovenpå rugbrød med sennep og rødbeder på. Jeg har valgt, at bruge den lidt anderledes som en appetizer nytårsaften 2013, hvor jeg har kombineret anderilletten med foie gras og havtorn sirup. For nemhedens skyld...
Langtidsstegt And
En langtidsstegt and giver den perfekte andesteg eller gåsesteg til jul, da anden eller gåsen beholder sin saftighed og får et lækkert sprødt skind. Når man langtidssteger and bliver kødet nænsomt varmet op, så det ikke udtørrer og forbliver dejlig saftigt. Dette er...