Lammebov på Grill
Lammebov er en overset udskæring fra lammet, men som jeg synes har masser af dejlig smag. Boven er en del af forenende på dyret. Lammebovets kød er lidt anderledes end lammekøllen, da det indeholder mere bindevæv. Dette gør at kødets smag er mere intens og mere mørt, når det grilles eller tilberedes korrekt. En lammebov på grill skal du give næsten lige så lang tid som en lammekølle for at kødet bliver dejligt mørt, hvilket du kan læse mere om i selve opskriften nedenunder.
For mig hører lammekød til påsken, især grillet lammebov. Mange andre danskere har lignende traditioner for at servere det i påsken og påskedag. Der er ikke rigtig nogen fast tradition for at servere lam, da man i gamle dage ikke spiste det i påsken. I dag kan vi hele året købe lam fra New Zealand, hvilket kan være en af grundene til at det er blevet ret populært.
Lammebov opskrift
Denne opskrift på lammebov på grill synes jeg er den perfekte måde at grille sit lammekød på. Som du kan se i videoen, smører jeg boven med olie og drysser det dernæst med det mellemøstlige blandingskrydderi, Ras el Hanout. Krydderiet giver den grillede lammebov en helt særlig lækker smag og duft, som jeg synes hører til lammekød. Samtidig kan det mellemøstlige præg også være en del af påskebordet.
Udover selv lammebov opskriften har jeg sat et fad med rodfrugter som kartofler, persillerod og løg, tomater og andet under lammet. Når fedtet og noget af væden drypper ned på grøntsagerne får de en utrolig lækker smag, der efter min mening er eminent til lam.
Prøv også: Langtidsstegt lammekølle // Lammebov med ramsløg
Lammebov på grill
Lammebov på grill er en dejlig måde at tilberede lammet på.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Lammekød, Grill, Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 stk. lammebov
- Olivenolie
- 1 stk. citron
- Salt
- 2 – 4 spsk. Ras el Hanout
- 400 g. kartofler
- 400 g. forskellige rodfrugter som gulerødder persillerod, pastinak
- 200 g. små cocktailtomater
- Olivenolie
- 1 stk. citron
- 4 fed presset hvidløg
- 1 spsk. friskhakket rosmarin
- 1 spsk. friskhakket timian
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
- Tag lammeboven ud af køleskabet 1 time inden tilberedning, som soigneres for sener.
- Smør lammeboven med en blanding af olivenolie og citronsaft.
- Drys den med salt og dernæst med krydderiet ras el hanout.
- Skyl og rens kartofler som skæres i både.
- Rodfrugterne skrælles og skæres på skrå i mindre stykker.
- Cocktailtomaterne halveres.
- Kom kartofler, rodfrugter og tomater i et fad, som vendes i olivenolie, saften fra 1 citron, hvidløg, rosmarin og timian.
- Drysses til sidst med salt og peber.
- Placer fadet under grillristen, hvorpå lammeboven placeres.
- Grill lammebov og rodfrugter ved 180 grader i omkring 1 – 1½ time, indtil kødet har en kernetemperatur på 60 grader.
- Undervejs er det en god ide at vende rodfrugterne så de får lige meget varme.
- Tag lammeboven af og lad den hvile under bagepapir og et viskestykke i 15 minutter inden den skæres i ud.
Noter
Server lammeboven sammen med rodfrugterne.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Lammeboven kan grilles på både gasgrill og kulgrill.
Tips til opskrift lammebov på grill
- Du kan godt tilberede lammebov på grill i ovnen og sætte et fad under. Sæt ovnen på ca. 180 grader og giv lammeboven omkring 60 minutter.
- Lammekød smager skønt koldt dagen efter.
- Brug eventuelt resterne i pitabrød eller fladbrød sammen med kål og en dressing til.
Server kødet ovenpå rodfrugterne og det andet tilbehør.
Tilbehør til lammekød
Andet tilbehør end med kartofler og rodfrugter kan være en lækker græsk Tzatziki, Broccolisalat eller den traditionelle Tomatsalat.
Lad den grillede lammebov hvile i omkring 15 minutter under bagepapir og et klæde inden den skæres ud.
Jeg synes sku’ det meget finurligt
Hej Rasmus
Jammen tak for det :-).
Bedste hilsner
Søren