New York Part 2

af | 9. nov 2014 | Anmeldelser, Oplevelser/Rejser

Anden dag af vores 9 dages tur i New York, tilbragte vi på Brooklyn. Har man ekstra tid kan det absolut anbefales, at traske rundt på må og få i Brooklyn, eller opleve nogle af Brooklyns spændende og anderledes områder. Vi valgte, at tage subwayen fra 33rd ST Manhattan ned til China Town, som ligger lige syd for Lower East Side. Derfra gik vi gennem China Town, som får en til, at spærre øjnene op. Man går ned i subwayen fra New York, og går op igen i Kina. En surrealistisk oplevelse, da alle på gaden taler kinesisk. Lugtene minder en om østerlandske krydderier, fremmedartede urter og madlugten, der forfølger en indtil man igen er tilbage i New York.

 

Brooklyn Bridge

 

Vi gik derefter videre ned til Brooklyn Bridge, lige som alle de andre turister, uanset om de kommer fra USA eller andre lande. Det er selvfølgelig et must, at gå over Brooklyn Bridge. Gåturen over broen og en fantastisk udsigt over Manhattan er en kæmpe oplevelse. Når solen  skinner fra en sky fri himmel er de 1834 meter på broen en skøn tur. Broen hænger 486 over East River, og stod færdig i 1883, og var på det tidspunkt verdens længste hængebro.

Da vi landede på Brooklyn valgte vi, at tage subwayen op til Williamsburg området, som er nord for Downtown Brooklyn. Området er kendt for det ældre jødekvarter, Hipsterområdet og det polske område. Da vi kom op af subwayen stødte vi næsten ind i den første diner, hvor vi kunne få vores brunch. Dineren hedder Kellogs Diner og har eksisteret siden 1928. Umiddelbart virkede den latino inspireret,  både pga. maden og publikum, men det var et perfekt valg, at få en typisk søndags brunch på, og samtidig et hyggeligt sted med de karakteristiske røde båse.

 

Brooklyn Brunch

 

Jeg fik en Huevos Rancheros omelet, som bestod af jalapenos og rød peber i en wrap med spansk sauce over og ris og bønner til. Nina, min hustru, fik en spinat omelet med kartoffel pandekage til. Dertil masser af gratis kaffe. Efter brunchen traskede vi nord mod et større og spændende udendørs loppemarked, Williamsburg Flea Market ved 50 Kent Ave.

 

Brooklyn Market

 

Udover en masse boder med antikviteter af forskellig art, som møbler, tøj, nips, plader m.m., var der tilmed en del madboder. Lidt ærgerligt, at vi i forvejen havde spist, men jeg kunne dog klemme en agurkeingefær juice ned og få lidt smagsprøver. Markedet summer af liv og er meget hyggelig og inspirerende. Markedet virkede meget lokalt, og der var ikke mange andre turister at se.

 

 

Williamsburg Flea

 

Skråt overfor markedet ligger Kents Alehouse, hvor vi efterfølgende fik et hvil og en Ale. Pubben er en sportspub, så bryder man sig ikke om storskærme med fodbold (Europæisk) kan man sidde udenfor. Pubben serverer en del lokale øl fra både Brooklyn og resten af New York State.

 

KentsAleHouse

 

Nu da det omhandler øl, kom vi tilfældig fordi Brooklyn Brevery, med deres store logo på malet husmuren. Der er mulighed for rundvisninger på bryggeriet.

 

Brooklyn Brewery

 

På vej mod Williamsburg Flea Market kom vi forbi en smal gyde, hvor der ved indgangen hang et neon skilt med ordet “Fette Sau”. Jeg kunne svagt huske en artikel om stedet fra en dansk avis eller et magasin for et års tid siden.

 

FetteSau

 

Vi tog et hurtig smut ind, og bestemte os for at spise aftensmad der. Måske var jeg bare solgt på stedet pga. det meget rå look “restauranten” har.

 

Fette Sau

 

Fette Sau er en BBQ pub, som ligger på 354 Metropolitan Avenue, Williamsburg, Brooklyn. Fette Sau røger eller griller alt deres kød, som har været vendt i deres egen BBQ rub. Der er flere forskellig slags tilberedt kød af enten svin eller okse. Dette kan være Berkshire St. Louis Style Ribs, Berkshire sausage, Brisket eller Black Angus sirloin tip. Kødet er fra økologiske eller/og små familie ejede landbrug

 

Fette Sau Menu

 

Udover en masse lækker røget eller grillet kød har de matchet det med den rette form for amerikanske BBQ tilbehør. Tilbehøret er f.eks. sauerkraut eller potato Salad. Nogen fancy restaurant er det absolut ikke. Som du kan se på billederne sidder folk ved bænkeborde, taphanerne er lavet af gamle knive og kødøkser, og bordreservation er noget der hører til på Manhattan. Men stemningen og atmosfæren er uovertruffen.

 

Fette Sau Beer

 

Ved bestillingen var jeg ikke klar over, at der kun er to serveringsmåder. Enten pr. pund eller pr. person. Jeg mente nu nok, at vi hver kunne klare et pund kød, hvilket jeg bestilte ved disken. Fyren bag disken spurgte, hvor mange vi var, hvilket var to, og han svarede kort, at vi ville få serveret pr. person. Så var det uddebatteret! I bagklogskabens lys var det også rigeligt.

 

FetteSauBBQ

 

Vi bestilte henholdsvis Brisket med Burnt End Baked Beans og Hand Pulled Berkshire Shoulder med Brocoli Salad, dertil majsbrød. Det hele blev serveret på en metal bakke, hvilket fik os til at tænke på Rikers Island Correctional Facility. Udover maden fik jeg en lækker røget stout serveret i et syltetøjsglas. Jeg har desværre glemte navnet på stouten, men den matchede maden perfekt. Var maden også god? Min brisket havde masser af smag af både rub og røg, men var desværre i den tørre ende. De Burnt End Baked Beans tog kegler. Der var ekstrem meget smag af røgede bønner med en anelse chili og små stykker brændt brisket. Nina´s Pulled Shoulder var også med masser af god smag, men desværre også i den lidt tørre ende. Hendes Brocoli salad af dampede brocoli med lidt eddike var udmærkede. Majsbrødene var i den rigtig gode ende.

 

Gastromand

 

Uanset om maden måske ikke var i topklasse, var oplevelsen værd. Helt sikker et sted jeg kunne finde på, at besøge igen.

New York 1, New York 3, New York 4, New York 5

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. New York Part 5 | - […] York Part 1, New York Part 2, New York Part 3, New York Part […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!