og

I dette femte og næstsidste indlæg om New York går turen denne gang til den hemmelige burger bar Burgerjoint, John´s of Bleecker Street pizzeria, Ellens Stardust Diner og de mange forskellige gourmet Foodtrucks, som findes rundt omkring i New Yorks gader.

 

Potatohouse

 

Ellens Stardust Diner, 1650 Broadway ved 51 St er for mange kendt som stedet, hvor det mere omhandler sang end selve maden. Stedets personale er unge håbefulde musical talenter, der under serveringen synger og performer. Grunden til vi en sen aften valgte, at tage en nat burger og milkshake beror på omtalen i Turen går til New York. Personalet lever ifølge dem selv af de drikkepenge, som de indsamler og historien lyder, at de arbejder til sent aften og står tidligt op for, at gå til musik- og danseundervisning. Ellens Stardust Diner er et besøg værd, hvis du vil opleve lidt musicalsang, hvor personalet viser deres kunnen meget tæt på.

 

Ellens Stardust Diner

 

Derimod blev vores smagsløg forkælet på Burgerjoint 119 West 56th Street med en af de bedste burgere jeg til dato har smagt . Stedet er igen en oplevelse i sig selv, og lidt svær at finde. Det lille lokale er gemt inde bag foyen på Le Parker Meridian Hotel, som er et af de bedre hoteller i New York. Jeg vil dog ikke fortælle, hvor indgangen ligger, den må du selv lede efter.

 

Burger Joint NY

 

Lokalet er som sagt ikke særlig stort eller fancy, og består af et lille åbent køkken og borde og bænke, hvor gæsterne har ridset og skrevet deres navne i og på. Gastromad.dk blev også indgraveret på vores plads. Udvalget af burgere er sparsomt, så tiden med, at finde ud af hvad man skal bestille er ikke nødvendigt her. Du bruger mere tid på, at stå i kø, da Burgerjoint er meget populært. Vi fik et bord sammen med et amerikansk par fra Texas, som også havde hørt om BurgerJoint.

 

Burgerjoint NY

 

Da jeg stod i kø for vores bestilling snakkede jeg med en fyr fra New York, som roste stedets burgere, men jeg måtte love ham, at besøge Shake Shack, som efter hans mening er New Yorks allerbedste burger restaurant. Vi nåede desværre ikke, at få en af deres burgere, men efter forlydende er stedet et besøg værd.

 

BurgerJoint

Menuen på BurgerJoint er yderst overskuelig og ikke til, at tage fejl af. Mens man venter på ens burger kan man opleve det åbne køkken :-).

 

BurgerJoint

Burgeren med masser af ost serveres i en pose, og du kan ikke få tallerken eller bestik. Tag selv lidt ekstra servietter med, da burgeren er lækker juicy.

 

Gastromad NY

 

Eftersom BurgerJoint ligger meget tæt på Central Park kan jeg absolut anbefale efter en god burger, at gå over i parken en lørdag eftermiddag og opleve rulleskøjte disco. Det er Central Park Dance Skaters, der næsten hver lørdag i forår og sommermånederne skater til fede discorytmer.

 

DiscoSkaters

Rulleskøjtediskoteket går tilbage til 1978, men selve Central Park Dance Skaters blev formet i 1995 for at sikre, at de ikke blev smidt ud af parken. Rulleskøjteområdet er aflukket med en DJ i midten, som spiller det svedigste disco. Det er tydeligt at se, at flere af rulleskøjteløberne kommer jævnligt. Har du mod på, at danse på rulleskøjter, eller bare se på, bør du absolut afsætte en times tid til oplevelsen.

 

DiscoSkater

 

Nede ved 6th og 7th Avenue ligger John´s of Bleecker Street Pizzeria, 278 Bleecker Street. Pizzeriaet går tilbage til 1924, hvor det var beliggende et par blokke syd for Bleecker Street. Den første ejer John Sasso mistede lejekontrakten, men fik nye lokaler, hvorefter han afmonterede den gamle kulopvarmede pizzaovn, bragte den til Bleecker Street og satte den op i de nye lokaler. I 1954 solgte John Sasso sit pizzeria til Vesce Brothers, hvor den nulevende af brødrende fortsat driver pizzeriaet.

 

John Pizzaria

John´s of Bleecker Street er virkelig et tilløbs stykke, og vi havde ikke forventet, at der var kø på en regnfuld sommerdag. Efter at have stået i køen i ca. 45 minutter, blev vi lukket ind, da der var to ledige pladser i en af de gamle bokse.

 

Johnspizzaria

Lokalerne er slidte på den fede måde og dekoreret med fotos af sportsstjerner, skuespillere og musikere, vilde latin inspirerede malerier og igen gæsters indridsede navne og hilsner på vægge, borde og bænke.

 

Pizza John

Bestillingen er igen super nem, stor eller lille pizza og betaling for ekstra fyld. Tjeneren var så flink, at spørge ind til, hvor sultne vi var og gav os det gode råd, at bestille to små eller nærmere sagt almindelige pizzaer. Pizzaerne kom ind på et dobbeltdækker fad. Det blev til en traditionel med peperoni og en med oksekød og grøn peber. Begge smagte ganske udmærket, men vi har også smagt bedre.

 

HotdogStand

I mange amerikanske film, der er optaget i New York, som f.eks. Crocodile Dundee, støder man på den berømte Hot Dog Stand (Pølsevogn), som i dag primært drives af nye indvandrere og sælger meget andet udover HotDog´s. Dette kan være kebab, halalslagtet kød, pretzels, burgere og meget andet.

 

GoGoGrill

I de sidste par år er der begyndt, at rulle andre madvogne ind i New York City, gourmet trucks. Gourmet Trucks er lidt større vogne, med et mere gourmet agtig menukort end hotdogs mv.. Hvis du går ind på New York Food Trucks, kan du se, hvor i New York mange af Gourmet Trucksene er placeret.

Du kan klikke dig videre til de fire tidligere indlæg om New York nedenunder.

New York Part 1, New York Part 2, New York Part 3, New York Part 4.

Kender du til spændende steder i New York du tænker andre bør besøge er du meget velkommen til, at dele det her på bloggen.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

 1. Piskeriset

  Burgerjoint er et sjovt koncept. Jeg var der for et par år siden. Jeg må dog indrømme, at jeg havde håbet på lidt mere – udmærket burger men lidt for enkel til min smag, og den manglede også krydderier. Jeg prøvede også Shake Shack, som til gengæld havde godt med chili i sig – men manglede grøntsager! Det endte faktisk med, at den allerbedste burger, jeg spiste i New York, var en vegansk burger… det havde jeg alligevel ikke troet, men for filan hvor var den god 🙂

  Dejligt at høre om dine NY-oplevelser!

  Svar
  • Søren

   En vegan burger som den bedste skulle man ikke have troet, men det er også New York :-).
   /Søren

   Svar

Trackbacks/Pingbacks

 1. New York Part 6 Gastropub & Soul Food | - […] New York Part 1, New York Part 2, New York Part 3, New York Part 4, New York Part…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!