og

New York Part 6

af | 25. aug 2015 | Anmeldelser, Oplevelser - Rejser

Rejsebeskrivelsen om mine kulinariske oplevelser i New York er nu kommet til vejs ende. I sjette og sidste indlæg handler det om gastropub i Greenwich village , koreansk gastronomi på 34th St. og gospel og soul food i Harlem.

 

Thespottedpig

New York er en metropol i konstant forvandling, tingene går hurtigt og den sover aldrig, hvilket gør byen endnu mere fascinerende. Havde jeg ikke skullet skele til et budget var jeg gået amok i de dyre restauranters menuer, men det må vente til en anden god gang.

 

Spotted Pig

Et af de lidt dyrere steder vi spiste var på den et stjernede michelin gastropub The Spotted Pig, som jeg ikke umiddelbart ville forbinde med noget i Michelin guiden. The Spotted Pig ligger i Greenwich området, 314 West 11th Street ved Greenwich Street. Da vi fandt pubben blev vi i tvivl om det kunne være denne gastropub, der i syv år i træk har fået en stjerne i Michelin Guiden. Ude fra ligner bygningen noget fra San Francisco´s Haight og Ashbury hippi gader, da den er malet mørk pink, og med masser af tingeltangel hængene rundt om vinduerne. Indvendig er den fyldt med små malerier af grise, og stemningen af uhøjtidelig, afslappet, og vi følte os med det samme velkommen.

 

SpottedPig

Stedet var fyldt til bristepunktet, men vi fik to pladser ved baren ved siden af to new yorkere, hvilket kun gjorde stemningen og oplevelsen endnu bedre. Til forret bestilte vi begge en svine rillette med toast, syltede cornichoner og løg til. Hovedretten faldt på nyretapper serveret med grønne asparges og bearnaise sauce til. Den hjemmelavede svine rillette med de tilhørende syrlige cornichoner var en perfekt forret på en gastropub. Hovedretten bestående af nyretapper og hjemmelavet bearnaisesauce fejlede absolut ikke noget, og bearnaisesaucen var tilpas syrlig i smagen. Prismæssigt kom vi af med ca. $ 145 inkl. 4 glas god vin.

 

Spottedpig hanger

Udover en god kulinarisk oplevelse er pubben i sig selv et besøg værd. Især den uhøjtidelige stemning og servering fra personalet. Vi fik desuden en lang snak med det amerikanske par, som var svoger og svigerinde, hvor begge var bosiddende i Greenwich Village. Den levende interesse for den danske kultur, politik, levemåde osv. er altid spændende, at opleve i USA.

I New York findes et utal af asiatiske restauranter, hvor der i området ved 34 og 35 gade ligger mange japanske og koreanske restauranter. En af disse  restauranter er den koreanske BBQ restaurant Madangsui på 35 West 35th Street. Det specielle ved en koreansk BBQ restaurant er, at man selv griller sit kød ved bordet. I midten af bordet er der en nedsænket grill, hvor man griller ens kød og tilbehør. Udover kødet serveres en masse skåle med alt muligt lækkert koreansk tilbehør i, som saucer, tang, grøntsager og omeletblanding.

 

Madangsui

Vi valgte, at bestille to forskellige retter. En med marineret oksekød og en anden med marineret svinekød. Begge retter smagte utrolig godt, og samtidig en sjov oplevelse, at grille sin egen mad ved selve bordet.

 

Korean

Ved indgangen er du ikke i tvivl om, hvad de serverer, hvilket mange koreanske restauranter havde. De har selvfølgelig også menukort.

 

Menu koreanNår man er i New York er Harlem ikke til, at komme uden om, og absolut et besøg værd. Hvis du tænker, at det kan være usikkert eller farligt, at færdes i Harlem er det i dag et sikkert sted for turister. Det tager ca. 20 minutter med subwayen fra Manhattan til Harlem.

Vi havde forinden bestemt, at se en gospel gudstjeneste, og var derfor taget til Harlem en søndag morgen. Vi var dog i tvivl om, hvilket kirke vi skulle besøge. I flere guidebøger står der beskrevet, at turister skal betale for entre, og man samtidig kan stå i kø i længere tid. Da vi begynder, at gå mod en af de større kendte kirker passerer vi to andre. Foran os går et andet turistpar, som vi vælger at følge efter, og vi kommer til kirken Salem United Methodist Church på 2190 Adam Clayton Powell Jr. Blvd, hvor vi bliver budt velkommen med åbne arme. Vi skulle ikke betale for entre, eller stå i kø for, at deltage i den meget autentiske gospel gudstjeneste. Vi var ca. 10 – 15 turister, hvor resten af den næsten fyldte kirke var lokale kirkegængere, der ankom i deres fine kjoler og hatte og habitter. Fra det øjeblik vi træder ind i kirken lyder der gospel sang fra et par ældre damer og en pianist, hvilket kun var begyndelsen på en fantastisk oplevelse. Inden selve gudtjenesten begynder, går alle rundt i kirken og giver hånd og hilser på hinanden. For os var det måske lidt akavet, men fik os hurtigt til, at føle os meget velkommen. Selve gudstjenesten bestod af gospel sang fra et orkester og stort kor. Igen en anbefalelsesværdig oplevelse.

 

Salem United Methodist Church

Efter en gudstjeneste på en høj hellig søndag skulle vi også have en søndagsfrokost i Harlem. Vi havde i starten overvejet Sylvias Restaurant, som er kendt for deres soul food, og har været i udsendelsen Anne Hjarnø i New York. Vi valgte pga. risikoen for kø ved Sylivas Restaurant et andet sted, som var restauranten Red Rooster, hvilket vi ikke fortrød. Maden er Soul Food, men tilberedt med et touch af mere end bare almindelig Soul Food.

 

RedRoosterharlem

Red Rooster var næsten fyldt op, men vi fik et bord udenfor, hvilket ikke gjorde det mindste. Vi kunne derfor sidde og nyde maden og deres egen Ale, mens vi nød stemningen fra gaderne i Harlem.

 

RedRoosterMenu

Fra menuen valgte vi lidt forskelligt til vores søndags brunch. Dette blev til Deviled egg til deling. Jeg valgte derudover Fried Yardbird (stegt kylling) med kartoffelmos, sovs og syltede agurker og min hustru bestilte Helga´s Meatballs med kartoffelmos, sauteret grønkål og tyttebær. Min kylling var ekstrem sprød udenpå og meget saftig inden i. Kødbollerne var delikate med masser af smag. Kartoffelmosen til begge retter gav kun ekstra smag til kødet.

 

RedRooster

Udover en fantastisk stemning i selve restauranten var der live blues med en aldrende mama, Boncellia Lewis med den perfekte blues stemme. Boncellia Lewis synger hver søndag formiddag på Red Rooster. Nu kunne det næste ikke blive bedre, troede vi.

 

RedRoostersinger

I kælderlokalet gemte der sig endnu en restaurant, Ginny´s Supper Club, hvor der var fuld gang i et stort gospel kor, der tilnærmelsesvis løftede gulvet til stueetagen. Koret er et Gospel for Teens, der hver søndag perfomer på Ginny´s Supper Club, hvor man samtidig kan spise.

 

Ginnys

Udover Gospel og god mad var vi forbi Apollo Theater, hvor de helt store rock og pop og soul stjerner har spillet og sunget, som f.eks. Michael Jackson, James Brown, Jimmi Hendrix, Aretha Franklin og mange flere. Teateret har stadig Amateur Nights, hvor nye stjerner bliver opdaget. Harlem har en del attraktioner, som f.eks. Colombia University, hvor Barak Obama er uddannet fra, Jazz hjemme hos en ældre dame og meget mere. Eftersom vi besøgte Harlem en søndag betød det samtidig, at hovedparten af forretningerne var lukket.

Jeg håber du har haft glæde af mine rejsebeskrivelser fra New York, og kan bruge det som inspiration.

Hvad kender du selv til byen og de mange gastronomiske steder?

Du kan klikke dig videre til de fire tidligere indlæg om New York nedenunder.

New York Part 1, New York Part 2, New York Part 3, New York Part 4, New York Part 5

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!