Øllebrøds dessert med rabarber

af | 19. maj 2015 | Desserter, Opskrifter

Jeg har for noget tid siden tilmeldt mig den ottende Madbloggerudfordring, hvor hovedtemaet denne gang er 5 farver rød, grøn, metallic, hvid og brun. 52 madbloggere er tilmeldt og har fået en af farverne. Jeg var så heldig, at få farven brun, som skal være hovedfarven i en ret, kage eller drik :-).

Øllebrødsdessert

Efter en del spekulationer om, hvad en brun ret kan være udover brun sovs, varm kakao, chokoladekage, måtte jeg tænke lidt ud af boksen. Mit valg faldt på, at omdanne den traditionelle øllebrød til en dessert med rabarberkompot. Øllebrøds desserten har jeg gjort mere sød og krydret den med en polynesisk vaniljestang og kanelbark og en god sjat rom. Udover dette har jeg brugt en Oyster Stout fra Marston´s Brewery, England til, at koge rugbrødet i.

Ingredienser:

Øllebrød:

  • 10 skiver rugbrød
  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 1 stang ægte kanelbark
  • 3 – 4 spsk. brun muscovadosukker
  • 3 dl. Oyster stout, eller anden let stout øl
  • Saften fra en appelsin
  • 2 – 4 dl. vand
  • 1 knivspids salt
  • Piskefløde

Rabarberkompot:

  • 300 – 400 g jordbærrabarber
  • 2 – 3 spsk. lys muscovadosukker
  • 2 spsk. vand
  • ½ polynesisk vaniljestang

Fremgangsmåde:

Øllebrød: Skær skorpen af rugbrødsskiverne og skær dem dernæst i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og mos den sammen med 1 spsk. muscovadosukker for, at løsne kornene. Kom rugbrødet, vaniljesukkeret- og stangen, øllet, 2½ dl. vand, appelsinsaften og salt i en gryde. Lad det stå i en time eller mere, hvorefter det langsom varmes op under omrøring. Hold øje med øllebrødet, da det hurtig kan brænde på. Når det har simret i ca. 30 minutter eller indtil konsistensen er som du ønsker stilles det til afkøling. I mellem tiden piskes piskefløden delvis stiv.

Rabarberkompot: Rengør rabarberne og fjern toppen og det af bunden der kan være dårlig. Skær dem i stykker af ca. 1½ cm, som kommes i en gryde. Del vaniljestangen på langs og fjern kornene med en kniv og rør det sammen med 1 spsk. rørsukker ved hjælp af bladet af en kniv. Kom vaniljesukkeret og de øvrige ingredienser i en gryde, som ved svag varme koges op. Lad kompotten simre under jævnlig omrøring, indtil kompotten tykner.

Øllebrød

Server desserten i f.eks. mindre glas, hvor den nederste del består af lidt øllebrød, dernæst rabarberkompot, flødeskum og til sidste øllebrød igen. Du kan med fordel toppe den med flødeskum og godt med revet mørkt chokolade.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Martin

    Hatten af for resultatet… Og fede billeder som altid.

    Svar
    • Søren

      Stort tak Martin :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Se hvordan Madbloggerne har leget med FARVER i MadbloggerUdfordringen#8! | Madbloggerudfordringen - […] Øllebrøds dessert med rabarber. […]
  2. Panna Cotta verdens nemmeste dessert | - […] 8 spsk. rabarberkompot […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!