Porre med bacon
Elsker du også nye kogte porre, der smager af sommer? Jeg gør og er vild med porre året rundt. Hvis du følger lidt med på bloggen har jeg tilberedt porre på flere forskellige måder f.eks. at branke dem helt sorte og bruge marven, eller i en porresuppe.
Denne er ny og smager virkelig udsøgt som tilbehør til f.eks. kylling eller fisk eller bare som sig selv.
Porrerne får en lettere sødme, som når man steger løg, hvilket gør at en let syrlig vinaigrette passer utrolig godt til den. Som knas har jeg brugt en god krydder bacon fra Fanø.
Jeg serverede den første gang for min mor der besøgte os, og selv om hun var blevet stop mæt kunne hun ikke holde fingrene fra den.
Man kan HER se en opskrift på grillede porre med havgus, eller HER på porresuppe.

Porre med Bacon og Vinaigrette
Ingredienser
- 3 - 4 porre
- 5 - 6 skiver god røget bacon
- 30 g. Pinjekerner
- Vesterhavsost eller havgus
- 1 spsk. Smør
- 2 spsk. Hyldeblomsteddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 - 1,5 dl. Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Varm en pande op til lav middelvarme, og rist pinjekernerne mens panden ind i mellem rystes. Pas på de ikke brænder på.
- Hæld dem i en skål.
- Skær baconen i mindre tern, som steges sprøde på panden. Hæld dem dernæst på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
- Skær det halve af den grønne top af porrerne og rens dem grundigt under rindende vand. Sørg for, at der ikke er snavs og jord mellem lamellerne. Del porrerne i tre dele.
- Varm en gryde op med vand i og kom smørret, sammen med porrerne, som koges ved svag varme i 10 minutter.
- I mellem tiden blandes dijonsennep og hyldeblomsteddike sammen i en skål.
- Begynd, at hælde olivenolien i en tynd stråle mens der piskes. Blive ved indtil vinaigretten har den ønskede smag og konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Del porrerne på langs og placer dem i et fad, der hældes lidt vinaigrette over.
- Drys dem med den sprøde bacon og pinjekerner.
- Riv lidt ost over retten inden servering.