og

Porre med bacon

af | 6. jul 2018 | Opskrifter, Salater, Tilbehør

Kogt porre med bacon

Porre med bacon og en syrlig vinaigrette på toppen er en ny porre opskrift som smager virkelig lækker som tilbehør til eksempelvis kylling eller fisk eller bare som sig selv.
Porrerne får en lettere sødme, som når de tilberedes på denne måde. Sammen med den let syrlig dressing passer utrolig godt til den. Som knas har jeg brugt en god krydder bacon fra Fanø.
Jeg serverede den første gang for min mor der besøgte os, og selv om hun var blevet stop mæt kunne hun ikke holde fingrene fra porre med bacon.

Elsker du også nye kogte porre, der smager af sommer? Jeg gør og er vild med porre året rundt. Hvis du følger lidt med på bloggen har jeg tilberedt porre på flere forskellige måder. Det kan eksempelvis at branke dem helt sorte på grillen og bruge marven. Eller bruge dem i en lækker porresuppe.

Du kan HER se en opskrift på grillede porre med havgus, eller HER på porresuppe.

Opskrift på porre med bacon

Denne porre opskrift med bacon er en af vores favorit grøntsagsretter, da den både er nem og hurtig at lave og er perfekt som tilbehør til aftensmaden. Porre er efter min mening en lidt overset grøntsag. Måske skyldes det at den godt kan blive trævlet når den tilberedes. I denne opskrift får man den møreste porre, da metoden gør at porrerne ikke trævler.

En vigtig ting ved porre er at de renset grundigt for jord mellem bladene. Jeg gør som regel det at skære et snit på nogle centimeter på langs i den øverste del, hvor jeg kan skylle jorden væk.

Læs også om: Rødbedesalat

Porre med bacon

Porre med Bacon og Vinaigrette

Elsker du også nye kogte porre, der smager af sommer? Så bliver du vild med denne porre opskrift.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Salat, Tilbehør, Grøntsag, Bacon,
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 – 4 porre
  • 5 – 6 skiver god røget bacon
  • 30 g. Pinjekerner
  • Vesterhavsost eller havgus
  • 1 spsk. Smør
  • 2 spsk. Hyldeblomsteddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 – 1,5 dl. Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en pande op til lav middelvarme, og rist pinjekernerne mens panden ind i mellem rystes. Pas på de ikke brænder på.
  • Hæld dem i en skål.
  • Skær baconen i mindre tern, som steges sprøde på panden. Hæld dem dernæst på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
  • Skær det halve af den grønne top af porrerne og rens dem grundigt under rindende vand. Sørg for, at der ikke er snavs og jord mellem lamellerne. Del porrerne i tre dele.
  • Varm en gryde op med vand i og kom smørret, sammen med porrerne, som koges ved svag varme i 10 minutter.
  • I mellem tiden blandes dijonsennep og hyldeblomsteddike sammen i en skål.
  • Begynd, at hælde olivenolien i en tynd stråle mens der piskes. Blive ved indtil vinaigretten har den ønskede smag og konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Del porrerne på langs og placer dem i et fad, der hældes lidt vinaigrette over.
  • Drys dem med den sprøde bacon og pinjekerner.
  • Riv lidt ost over retten inden servering.

Noter

I stedet for hyldeblomst eddike kan du bruge citronsaft eller æbleeddike til vinaigretten.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Porre med bacon

De kogte porre kan nemt varmes op igen næste dag i mikroovnen, hvor de fortsat smager utrolig godt. Læg lidt film over inden de opvarmes så de dampes lune. Retten smager også rigtig godt kold, og porrerne vil fortsat være dejlig møre.

Tilbehør porre med bacon og nødder

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Maja

    Virkelig en skøn spise! Tak

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Maja
      Tusinde tak. Jeg synes også selv at porre med bacon er utrolig lækkert.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!