Stenbiderrogn og grillede porre med en rucola emulsion har fået selskab af Arla Unikas ost Gnalling, som har smag af smør, ananas og passionsfrugt og Thises salte Vesterhavsost.
Ost i urtehaven er Ost & Ko´s andet konkurrence tema jeg har valgt, at lave en ret til, hvor det handler om, at kombinere urter fra det store udland med en eller flere danske oste
Rucolaens nøddesmag synes jeg falder godt i spænd med ostene, stenbiderrognen og den grillede porre.
I bund og grund en dansk middelhavs kombination.
Prøv disse retter: Stenbiderrogn på tatar // Spinatvafler med stenbiderrogn
Grillet porre og stenbiderrogn
Ingredienser
Grillede porre
- 4 porre
- 4 spsk. renset stenbiderrogn
- 1 Gnalling fra Arla Unika
- 4 spsk. revet Vesterhavsost
- Frisk fint hakket purløg
- Friske Basilikumblade
- Friske timian blade
- Spiselig pynt som f.eks. stedmoderblomster radisemild, rød eller grøn syre eller andet
- Havsalt
Rucola Emulsion
- Æggehvide fra 1 æg
- 1 bakke rucola
- Ca. 2 – 3 dl. neutralolie
Udstyr
Sådan gør du
Rucola Emulsion
- Varm olien op til 60 grader.
- Kom den skyllede og tørrede rucola i en blender, hvor olien langsomt hældes i. Start med en tynd stråle.
- Når det 2 dl. af olien er kommet i tjekkes den om den er grøn, hvilket er vigtigt. Er den meget grøn kan der tilsættes mere olie.
- Passer olien med den blendede rucola gennem et klæde.
- Lad olien køle ned.
- Pisk æggehviden helt stiv, og tilsæt langsomt den grønne rucola olie indtil den har en konsistens som en tyk mayonnaise. PS. Tilsæt IKKE salt, da emulsionen derved falder sammen.
- Kom emulsionen i en sprøjtepose som stilles til side indtil anretning.
Grillede porre
- Skær det øverste af porrerne og stokken af.
- Tænd ovnen på grill. Placer porrerne i et fad med bagepapir i. Stil fadet i ovnen.
- Vend porrerne når de er sorte indtil alle sider er grillet sorte.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt ned.
- Fjerne det yderste af det brændte, indtil man har den inderste del af porren.
- Placer porrerne i et ildfast fad med bagepapir på. Drys hver porre med revet Vesterhavsost. Stil fadet i ovnen ved 180 grader indtil osten er delvis smeltet, hvilket tager ca. 3 – 5 minutter.
- Tag osten Gnalling ud af køleskabet en lille time inden anretning. Skær den i fire kvarte og skær disse i skiver af ca. 2 – 3 mm.
- Placer hver porre på en tallerken.
- Drys fint hakket purløg over hver porre.
- Placer nu ca. 3 stk. skivede Gnalling på hver side er hver porre.
- Læg ca. ½ – tsk. stenbiderrogn på hvert stykke Gnalling.
- Placer nogle basilikumblade ovenpå porrerne.
- Sprøjt lidt rucola emulsion ud mellem ostene og porrene.
- Placer timianblade på hver side af porrerne og spiselige blomster eller blade.
- Drys med lidt groft havsalt.
Rucolaemulsion er en luftig mayonnaise, hvor tilberedningen minder om mayonnaise, da rucolaolien piskes sammen med æggehvider, hvilket gør den luftig, og får rucolaens skønne nøddeagtige smag.
Retten er meget enkel og nem, at lave og kan både serveres som en let frokostret eller forret.
0 kommentarer