Rimmet Torsk & Salsa

af | 15. feb 2019 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter

Jeg lavede denne forret af rimmet torsk med fermenteret salsa og sprød bakskuld til en kollega komsammen, hvor dette var den ene af i alt 7 retter plus brød.
I vel flere år er jeg af mine kollegaer blevet prikket til om jeg ikke snart tilbereder en middag for dem, da de ikke kun kan nøjes med, at læse om det på bloggen. Grundet nogle ændringer på vores arbejdsplads gav det anledning til denne 7 retters middag hjemme hos mig for 9 kollegaer.

 

 

Rimmet torsk er en gammel måde, at konserverer fisk på ved at f.eks. salte fisk på så det holder i flere måneder. Samtidig gør det fisken mere fast, da saltet trækker væden ud af fisken. Man kan også bruge metoden til kød, hvor man f.eks. sprænger et stykke oksebryst i en saltlage.
Når jeg har brugt blandingen af salt og sukker gør det torsken mindre salt og giver fisken en god smag.

 

Rimmet Torsk & salsa

Rimmet torsk passer rigtig godt som en mindre forret, og det meste af den kan tilberedes i forvejen, så den kun skal anrettes på tallerkenerne inden servering.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Fisk, Appetizer, Skaldyr
Køkken: Dansk, Mexikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 day
Samlet tid: 1 day 20 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Rimmet Torsk

  • 100 g. torskefilet- eller loins.
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 tsk. limesaft
  • 1 – 2 tsk. cremefraiche
  • 1 spsk. fint hakket dild
  • ½ spsk. fint hakket koriander

Pynt

  • 2 tsk. fermenteret salsa
  • 1 tsk. sprød bakskuld tern kan erstattes med bacon
  • ½ avocado
  • Saften fra ½ lime
  • Korianderblade
  • Salt

Sådan gør du

Rimmet Torsk

  • Dagen før tilberedning blandes salt og sukker sammen.
  • Drys torskestykket med salt/sukker blandingen, sæt noget film og stil det i køleskabet til næste dag.
  • Tag torskestykkerne ud af køleskabet og tør dem af for overskydende salt og sukker.
  • Hak torsken i mindre tern.
  • Kom den hakkede dild og koriander ved sammen med limesaften.
  • Bland lidt cremefraiche i lidt af gangen for, at det samler sig.

Pynt

  • Skær bakskuld eller bacon i små tern, som steges sprødes på en pande i lidt olie.
  • Del avocadoen og tag kødet ud.
  • Kom det enten i en minihakker, hvor det blendes til en lind creme, eller mos det så fint det er muligt med en gaffel.
  • Bland limesaft og salt i.
  • Kom avocadoen cremen i en frostpose, eller lille sprøjtepose. Klip hul i posen.

Anretning

  • Brug en metalring til f.eks. bagning af 8 – 10 cm i diameter.
  • Placer metalringen midt på tallerkenen, og kom halvdelen af den rimmede torskeblanding ned i formen, som trykkes jævnt.
  • Tag formen af.

Noter

Server evt. lidt sprød rugbrød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Efter torsken er rimmet har jeg hakket den i mindre tern og blande en smule creme fraiche i blandingen for, at samle den så den kan bruges i en form.
Den rimmede torsk er pyntet med fermenteret tomatsalsa og sprød bakskuld. Har man ikke mulighed for, at købe bakskuld kan erstatte det med bacon. Den fermenterede tomatsalsa kan erstattes af en blanding af fint hakkede tomater, skalotteløg, koriander og lidt limesafte.
Fordelen ved at bruge fermenteret tomatsalsa er, at den giver en umami smag til den friske torsk.

 

Prøv også: Avocado Suppe // Kammusling med Kryddersmør // Safran Risotto

 

Retten passer rigtig godt som en mindre forret, og det meste af den kan tilberedes i forvejen, så den kun skal anrettes på tallerkenerne inden servering.
Server den f.eks. med en lille skive lime ved, så gæsterne selv kan dryppe lidt mere over hvis de ønsker det. Man kan også serverer lidt sprød rugbrøds skiver til.

 

 

Drys torsken med salt og sukker blandingen.

 

Hak torsken fint.

 

Bland den hakkede torsk med krydderurterne og lidt cremefraiche.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Randi Karina Andersen

    Ser lækkert ud med rimmet torsk, spiser man torsken rå?

    Svar
    • Søren

      Hej Randi
      Det korte svar er Ja, men rimmet torsk eller fisk er i og for sig rå, men salt og sukker bladningen gør, at de tilberedes. Lidt som når man lægger noget i saltlage.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!