Rørt Tatar

af | 30. okt 2015 | Forretter, Grøntsager, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Klassisk rørt tatar af kalveinderlår er en utrolig lækker ret, der med alle sine rørte ingredienser gør den til en utrolig dejlig smagsoplevelse. Snyd ikke dig selv for, at kaste dig ud i denne ret.

 

 

Udover, at retten smager fantastisk, er den samtidig nem at lave, og kan både serveres som frokostret eller en let forret. Jeg har brugt de klassiske ingredienser i denne rørte tatar som kapers, dijonsennep, skalotteløg, men har ligeledes spiced den lidt op med tabasco og worstershiresauce.
Når man køber okse- eller kalveinderlår til tatar er det vigtigt, at det er så frisk som overhovedet muligt. Køb det derfor helst hos en slagter, hvor du kan tjekke hvor lang tid det har ligget.

 

Kalveinderlår

 

I stedet for pomfritter har jeg lavet pastabånd af pastinak, som efterfølgende er friteret og serveret ovenpå tataren. Du kan udelade dem, eller lave hjemmelavede pastinak fritter, men kan også serverer noget brød til tataren. Den maskine jeg bruger til pastabånd af rodfrugter og grøntsager hedder spiromat og kan købes på nettet eller i bedre køkkenbutikker. Vi bruger den meget til f.eks. båndpasta er forskellige rodfrugter eller squash. Ind i mellem blander vi almindelig pasta med rodfrugte båndene.

 

Spiromat

Rørt Tatar

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Forret, Kalvekød, Grøntsager, Opskrift
Køkken: Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

Rørt Tatar

  • 250 g okse- eller kalveinderlår
  • 1 spsk. fint hakket skalotteløg
  • 1 spsk. kapers grofthakket
  • 1 spsk. fint hakkede cornichoner
  • ½ spsk. revet peberrod
  • 1 spsk. worstershire sauce
  • 1 spsk. fint hakket frisk estragon
  • ½ spsk. tomatpuré
  • 1 - 1½ spsk. dijonsennep
  • 2 æggeblommer

Fritterede Pastinak:

  • 2 pastinak
  • L fritureolie
  • Salt

Sådan gør du

Rørt Tatar

  • Du kan selv ordne kødet på to forskellige måder.
  • Enten kan du skrabe kødet med den skarp kniv.
  • Eller skære kødet i tynde strimler, som dernæst hakkes fint. Sålænge kødet er mørt, kan du uden problemer selv gøre det.
  • Vend kødet sammen med de øvrige ingredienser.
  • Smag til med salt og peber. Brug tid på at smage den til så den får en god smag.
  • Lad den stå i 30 minutter i køleskabet inden den serveres.

Fritterede Pastinak

  • Lav pastabånd af pastinakkerne på en spiromat maskine. Alternativ kan du bruge et julienne jern.
  • Kom olien i en gryde, eller friturekoger.
  • Varm olien op til 180 grader.
  • Friter pastinakbåndene til det bliver gyldne. Det er tager 5 - 10 minutter.
  • Kom dem efterfølgende på fedtsugene papir.

Noter

Kom en mindre portion rørt tatar på hver tallerken og pynt med kapers og friterede pastinakbånd.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rørt Tatar

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!