Klassisk rørt tatar af kalveinderlår er en utrolig lækker ret, der med alle sine rørte ingredienser gør den til en utrolig dejlig smagsoplevelse. Snyd ikke dig selv for, at kaste dig ud i denne ret.
Opskrift på rørt tatar
Udover, at retten smager fantastisk, er den samtidig nem at lave, og kan både serveres som frokostret eller en let forret. Jeg har brugt de klassiske ingredienser i denne rørte tatar som kapers, dijonsennep, skalotteløg, men har ligeledes spiced den lidt op med tabasco og worstershiresauce.
Når man køber okseinderlår eller kalveinderlår til tatar er det vigtigt, at det er så frisk som overhovedet muligt. Køb det derfor helst hos en slagter, hvor du kan tjekke hvor lang tid det har ligget.
PRØV: Vitello Tonnato
Ingredienser
Rørt Tatar
- 250 g okse- eller kalveinderlår
- 1 spsk. fint hakket skalotteløg
- 1 spsk. kapers grofthakket
- 1 spsk. fint hakkede cornichoner
- ½ spsk. revet peberrod
- 1 spsk. worstershire sauce
- 1 spsk. fint hakket frisk estragon
- ½ spsk. tomatpuré
- 1 – 1½ spsk. dijonsennep
- 2 æggeblommer
Fritterede Pastinak:
- 2 pastinak
- 1½ L fritureolie
- Salt
Sådan gør du
Rørt Tatar
- Du kan selv ordne kødet på to forskellige måder.
- Enten kan du skrabe kødet med den skarp kniv.
- Eller skære kødet i tynde strimler, som dernæst hakkes fint. Sålænge kødet er mørt, kan du uden problemer selv gøre det.
- Vend kødet sammen med de øvrige ingredienser.
- Smag til med salt og peber. Brug tid på at smage den til så den får en god smag.
- Lad den stå i 30 minutter i køleskabet inden den serveres.
Fritterede Pastinak
- Lav pastabånd af pastinakkerne på en spiromat maskine. Alternativ kan du bruge et julienne jern.
- Kom olien i en gryde, eller friturekoger.
- Varm olien op til 180 grader.
- Friter pastinakbåndene til det bliver gyldne. Det er tager 5 – 10 minutter.
- Kom dem efterfølgende på fedtsugene papir.
Noter
I stedet for pomfritter har jeg lavet pastabånd af pastinak, som efterfølgende er friteret og serveret ovenpå tataren. Du kan udelade dem, eller lave hjemmelavede pastinak fritter, men kan også serverer noget brød til tataren. Den maskine jeg bruger til pastabånd af rodfrugter og grøntsager hedder spiromat og kan købes på nettet eller i bedre køkkenbutikker. Vi bruger den meget til f.eks. båndpasta er forskellige rodfrugter eller squash. Ind i mellem blander vi almindelig pasta med rodfrugte båndene.
0 kommentarer