Shepherd´s Pie

af | 13. dec 2013 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Vinter

Shepherd´s Pie eller Cottage Pie er en nem og meget smagfuld ret, der sagtens kan vare et par dage, hvis man kan spare på den. Jeg har her i denne version, valgt at bruge Fanø Bryghus´ fyldige og dybe Julebryg i retten, da den har toner af kaffe, vanilje og kanel. Glem ikke, at den også passer rigtig som servering til retten.

Opskrift på Shepherds Pie

Prøv også: Fish Pie // Løgtærte

Ingredienser:

  • 500 gram hakket oksekød.
  • 1 stort løg.
  • 1 stor gulerod.
  • 2 fed hvidløg.
  • 3 – 4 spsk Worcestershire sauce.
  • 2 spsk tomatpure.
  • Frisk timian.
  • Frisk rosmarin.
  • 4 hele allehånde.
  • 4 hele enebær.
  • 2½ dl Fanø Julebryg.
  • 3 dl kalvefond.
  • Havsalt og friskkværnet peber.
  • 750 g kartofler.
  • 250 g Knoldselleri.
  • 50 gram smør.
  • 1 – 2 dl. letmælk.
  • 2 æggeblommer.
  • 1 dl. friskrevet Parmesan og Gouda.
  • Olivenolie.
Shepherds Pie i fad

Fremgangsmåde:

  • Kødretten: Hak løg, hvidløg og gulerødder fint. Svits kødet og tilsæt dernæst grøntsagerne, som svitses med ved middel varme i 5 minutter, hvorefter tomatpureen kommes i. Tilsæt øllet og lad alkoholen fordampe. Dernæst hældes fonden i sammen med de hakkede krydderurter og krydderierne. Lad det simre i ca. 30 – 60 minutter.
  • Mosen: Skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i større tern. Kog dem møre og mos dem. Tilsæt smørret og rør godt rundt. Kom lidt mælk i af gangen. Brug en stavblender eller håndmixer til, at gøre mosen mere lind. Til sidst kommes æggeblommerne og osten i.
  • Shepherd´s Pie: Hæld kødretten i et ildfast fad, og kom mosen ovenpå. Brug en gaffel til, at lave et mønster ovenpå mosen. Bag den i 45 minutter ved 180 grader.
Engelsk Shepherd´s Pie

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Lars Simonsen

    Jeg må rette dig i en shepherd’s pie skal der bruges lamme kød deraf navnet

    Svar
    • Søren

      Hej Lars
      Du har ret i, at i en traditionel Shepard´s pie er det lammekød. Når der bruges oksekød er det en cottage pie. Hvornår man begyndte, at bruge oksekød og nok kommet over tid.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Christian

    Hej Søren.
    Hvad vil du anbefale som tilbehør til, eller skal retten bare stå for sig selv.
    Christian

    Svar
    • Søren

      Hej Christian
      Du kan sagtens serverer den som den er. Hvis du ønsker tilbehør vil jeg anbefale en let syrlig salat, der matcher den lidt tunge ret.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!