Shepherd´s Pie eller Cottage Pie er en nem og meget smagfuld ret, der sagtens kan vare et par dage, hvis man kan spare på den. Jeg har her i denne version, valgt at bruge Fanø Bryghus´ fyldige og dybe Julebryg i retten, da den har toner af kaffe, vanilje og kanel. Glem ikke, at den også passer rigtig som servering til retten.
Prøv også: Fish Pie // Løgtærte
Ingredienser:
- 500 gram hakket oksekød.
- 1 stort løg.
- 1 stor gulerod.
- 2 fed hvidløg.
- 3 – 4 spsk Worcestershire sauce.
- 2 spsk tomatpure.
- Frisk timian.
- Frisk rosmarin.
- 4 hele allehånde.
- 4 hele enebær.
- 2½ dl Fanø Julebryg.
- 3 dl kalvefond.
- Havsalt og friskkværnet peber.
- 750 g kartofler.
- 250 g Knoldselleri.
- 50 gram smør.
- 1 – 2 dl. letmælk.
- 2 æggeblommer.
- 1 dl. friskrevet Parmesan og Gouda.
- Olivenolie.
Fremgangsmåde:
- Kødretten: Hak løg, hvidløg og gulerødder fint. Svits kødet og tilsæt dernæst grøntsagerne, som svitses med ved middel varme i 5 minutter, hvorefter tomatpureen kommes i. Tilsæt øllet og lad alkoholen fordampe. Dernæst hældes fonden i sammen med de hakkede krydderurter og krydderierne. Lad det simre i ca. 30 – 60 minutter.
- Mosen: Skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i større tern. Kog dem møre og mos dem. Tilsæt smørret og rør godt rundt. Kom lidt mælk i af gangen. Brug en stavblender eller håndmixer til, at gøre mosen mere lind. Til sidst kommes æggeblommerne og osten i.
- Shepherd´s Pie: Hæld kødretten i et ildfast fad, og kom mosen ovenpå. Brug en gaffel til, at lave et mønster ovenpå mosen. Bag den i 45 minutter ved 180 grader.
Jeg må rette dig i en shepherd’s pie skal der bruges lamme kød deraf navnet
Hej Lars
Du har ret i, at i en traditionel Shepard´s pie er det lammekød. Når der bruges oksekød er det en cottage pie. Hvornår man begyndte, at bruge oksekød og nok kommet over tid.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren.
Hvad vil du anbefale som tilbehør til, eller skal retten bare stå for sig selv.
Christian
Hej Christian
Du kan sagtens serverer den som den er. Hvis du ønsker tilbehør vil jeg anbefale en let syrlig salat, der matcher den lidt tunge ret.
Bedste hilsner
Søren