Smørstegt Blomkål

af | 15. okt 2019 | Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør

Står du også nogle gange og kigger forgæves i køleskabet, og tænker hvad pokker skal jeg lave af det blomkål jeg har liggende? Skal det som sædvanligt bare koges i saltet vand?
Vi er blevet rigtig glade for smørstegt blomkål vendt i salvieblade, der passer rigtig godt som grøntsags tilbehør til mange slags retter, som svinekød, kylling, lam eller okse- og kalvekød.
Smørstegt blomkål er heldigvis utrolig nemme, at tilberede da de først får en koges kort og dernæst steges i smør med masser af salvieblade. De får tilmed en rigtig flot karamelliseret stegeflade og så er de desuden utrolig saftige.
Når de serveres kan man også rive lidt parmesan eller lignende ost over, som smelter ned i blomkålen.

 

 

Smørstegt Blomkål

Smørstegt blomkål er en utrolig lækker og nem måde, at serverer blomkål på der passer rigtig godt som grøntsags tilbehør.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm

Ingredienser

  • 2 mindre blomkål
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 4 spsk. kapers
  • 25 g. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern bladene fra blomkålene. Skyld dem grundigt.
  • Del blomkålene midt i gennem.
  • Fyld en gryde med vand, som koges op.
  • Kog de halverede blomkål i ca. 4 – 6 minutter så de holder formen. De må ikke blive for møre, da de eller falder fra hinanden.
  • Hæld vandet fra.
  • Varm en pande op ved middelvarme.
  • Kom smørret på panden og lad det smelte og dernæst salviebladene.
  • Steg blomkålene med skæresiden ned af indtil de har fået en mørk og flot farve. LIge inden de er færdige kommes kapersene på panden, så de får lidt varme.
  • Tag blomkålene op af panden og arranger med skæresiden op ad og de stegte salvieblade og kapers på toppen.
  • Drys dem med lidt havsalt.

Noter

Server blomkålene til svinekød, kylling, lam eller okse- og kalvekød.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har et par gange tilberedt for mange, og fundet ud af, at de uden problemer kan varmes op dagen efter. De bliver lidt anderledes i teksturen men ikke, at det gør det store. Blomkålen kan også plukkes i mindre stykker og bruges i salater, hvis man har lavet for mange.

 

 

Fjern bladene og skyl blomkålen.

 

Kog dem kort og steg dem dernæst med skæresiden ned af.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

3 Kommentarer

  1. Stathis

    Dear Soren. It is some time that i dmire your work. Just one word. CONGRATULATIONS.Aw about that recipe i see not the tip for the colour in the one of the pieces. Is maybe a pwder colouring ??

    Svar
    • Søren

      Hi Stathis
      Thank you for your commendation.
      No it´s not powder colouring, but natural colours.
      Best regards
      Søren

      Svar
  2. Stathis

    Many thanks Soren. If it will also you need anythink from Greece, recipe material photos what ever, please feel free to ask me

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.