Smørstegt Blomkål
Står du også nogle gange og kigger forgæves i køleskabet, og tænker hvad pokker skal jeg lave af det blomkål jeg har liggende? Skal det som sædvanligt bare koges i saltet vand?
Vi er blevet rigtig glade for smørstegt blomkål vendt i salvieblade, der passer rigtig godt som grøntsags tilbehør til mange slags retter, som svinekød, kylling, lam eller okse- og kalvekød.
Smørstegt blomkål er heldigvis utrolig nemme, at tilberede da de først får en koges kort og dernæst steges i smør med masser af salvieblade. De får tilmed en rigtig flot karamelliseret stegeflade og så er de desuden utrolig saftige.
Når de serveres kan man også rive lidt parmesan eller lignende ost over, som smelter ned i blomkålen.

Smørstegt Blomkål
Ingredienser
- 2 mindre blomkål
- 1 håndfuld salvieblade
- 4 spsk. kapers
- 25 g. smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Fjern bladene fra blomkålene. Skyld dem grundigt.
- Del blomkålene midt i gennem.
- Fyld en gryde med vand, som koges op.
- Kog de halverede blomkål i ca. 4 – 6 minutter så de holder formen. De må ikke blive for møre, da de eller falder fra hinanden.
- Hæld vandet fra.
- Varm en pande op ved middelvarme.
- Kom smørret på panden og lad det smelte og dernæst salviebladene.
- Steg blomkålene med skæresiden ned af indtil de har fået en mørk og flot farve. LIge inden de er færdige kommes kapersene på panden, så de får lidt varme.
- Tag blomkålene op af panden og arranger med skæresiden op ad og de stegte salvieblade og kapers på toppen.
- Drys dem med lidt havsalt.
Noter
Jeg har et par gange tilberedt for mange, og fundet ud af, at de uden problemer kan varmes op dagen efter. De bliver lidt anderledes i teksturen men ikke, at det gør det store. Blomkålen kan også plukkes i mindre stykker og bruges i salater, hvis man har lavet for mange.

Fjern bladene og skyl blomkålen.

Kog dem kort og steg dem dernæst med skæresiden ned af.