Smørstegt Blomkål er en nem og virkelig lækker måde at tilberede blomkål på.
Står du også nogle gange og kigger forgæves i køleskabet, og tænker hvad pokker skal jeg lave af et helt blomkål jeg har liggende? Skal det som sædvanligt bare koges i saltet vand? Det kan også være rester af kogt blomkål som man bliver lidt træt af. Vi holder rigtig meget af blomkål i alle mulige afskygninger. Det kan være i rå tilstand eller pureret med et stykke fisk til. Dog kan selv jeg blive ide forladt for nye variationer. Heldigvis kan de nemt laves til noget rigtig lækkert som smørstegt blomkål.
Opskrift på smørstegt blomkål
Vi er blevet rigtig glade for smørstegt blomkålsbuketter vendt i salvieblade og kapers der smager utrolig lækkert. De passer desuden rigtig godt som grøntsags tilbehør til mange slags retter, som svinekød, kylling, lam eller oksekød og kalvekød.
Smørstegt blomkål er heldigvis utrolig nem, at tilberede da blomkålsbuketterne først koges kort og dernæst steges i smør med masser af salvie blade. De smørstegte blomkål får tilmed en rigtig flot karamelliseret stegeflade og så er de desuden utrolig saftige.
Når de serveres kan man også rive lidt parmesan eller lignende ost over, som smelter ned i blomkålen.
Har du prøvet disse opskrifter: Ovnbagt Knoldselleri // Hasselback Rødbeder // Blomkålsgratin
Smørstegt Blomkål
Ingredienser
- 2 mindre blomkål
- 1 håndfuld salvieblade
- 4 spsk. kapers
- 25 g. smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Fjern bladene fra blomkålene. Skyld dem grundigt.
- Del blomkålene midt i gennem.
- Fyld en gryde med vand, som koges op.
- Kog de halverede blomkål i ca. 4 – 6 minutter så de holder formen. De må ikke blive for møre, da de eller falder fra hinanden.
- Hæld vandet fra.
- Varm en pande op ved middelvarme.
- Kom smørret på panden og lad det smelte og dernæst salviebladene.
- Steg blomkålene med skæresiden ned af indtil de har fået en mørk og flot farve. LIge inden de er færdige kommes kapersene på panden, så de får lidt varme.
- Tag blomkålene op af panden og arranger med skæresiden op ad og de stegte salvieblade og kapers på toppen.
- Drys dem med lidt havsalt.
Noter
Jeg har et par gange tilberedt for mange smørstegte blomkål, og fundet ud af, at de uden problemer kan varmes op dagen efter. De bliver lidt anderledes i teksturen men ikke, at det gør det store. Blomkålen kan også plukkes i mindre stykker og bruges i salater, hvis man har lavet for mange. I sæsonen hvor man kan købe gule og lilla blomkål får retten en masser af farver, hvilket kun gør retten mere indbydende.
Små stegte blomkålsbuketter med sauterede kapers og revet ost.
Fjern bladene og skyl blomkålet inden den skæres i små buketter.
Kog blomkålsbuketterne kort og steg dem dernæst med skæresiden ned af, så de karamelliseres.
Dear Soren. It is some time that i dmire your work. Just one word. CONGRATULATIONS.Aw about that recipe i see not the tip for the colour in the one of the pieces. Is maybe a pwder colouring ??
Hi Stathis
Thank you for your commendation.
No it´s not powder colouring, but natural colours.
Best regards
Søren
Many thanks Soren. If it will also you need anythink from Greece, recipe material photos what ever, please feel free to ask me