og

Sommer Gryde

af | 12. sep 2014 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Simremad

Sommergryderet

Gryderetter behøves ikke kun, at være forbeholdt vinter månederne, men kan sagtens laves i sensommer eller tidlig efterår. Denne gryderet er lavet på kalvesmåkød fra tykkammen. Hvis du f.eks. bruger kalvebov eller oksekød skal kødet simre i længere tid. Jeg serverede en let mos af selleri, gulerødder og butternutsquash til. Men man kan servere retten med det man ønsker.

Ingredienser:

Sommer Gryde:

  • 1 kg kalvetykkam.
  • 2 løg skåret i tern.
  • 1 porre skåret i skiver.
  • 3 stængler bladselleri skåret i tern.
  • 3 gulerødder skåret i skiver.
  • 1 flaske Brown ale.
  • 3 spsk. æblecidereddike.
  • 1 dl. havtorn.
  •  2 spsk. honning
  • 1 bouquet garni (et bundt bundne krydderurter) af timian, rosmarin, salvie og 2 laurbærblade.
  • 1 hel rød chili.
  • 4 dl. kalvefond.

Mos:

  • 2 Knoldselleri.
  • 8 gulerødder.
  • 1 butternut squash.
  • 1 – 2 spsk. smør.

Fremgangsmåde:

• Sommer Gryde: Befri kødet for sener og fedt, eller få slagteren til det. Skær det derefter i store terne af 3 x 3 cm og drys derefter kødet med salt og peber. Brun kødet i en stor sort gryde, den af støbejern, til det har fået farve på alle sider. Tag kødet op og sauter grøntsagerne, hvorefter kødet igen kommes i gryden. Hæld Brown alen i, og lad alkoholen fordampe, hvorefter chilien, æblecidereddike, honning og kalvefond tilsættes. Lad nu retten simre i ca. 1 time, hvor havtornen tilsættes. Lad retten simre videre i 30 minutter. Tag bouquet garnien og chilien op inden grydes sættes på bordet.

Gryderet til sommer

• Mos: Skræl knoldsellerien, gulerødderne og butternutsquashen  og skær dem i store tern. Kog dem møre i vand med salt i. Mos dem og tilsæt smørret. Såfremt mosen virker lidt tør kan der kommes lidt væde i enten mælk eller vand. Smag til med salt og peber.

Sommergryde med kalvekød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Græskar meget mere end et hoved | - […] Butternut Mos. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!