Gryderetter behøves ikke kun, at være forbeholdt vinter månederne, men kan sagtens laves i sensommer eller tidlig efterår. Denne gryderet er lavet på kalvesmåkød fra tykkammen. Hvis du f.eks. bruger kalvebov eller oksekød skal kødet simre i længere tid. Jeg serverede en let mos af selleri, gulerødder og butternutsquash til. Men man kan servere retten med det man ønsker.
Ingredienser:
Sommer Gryde:
- 1 kg kalvetykkam.
- 2 løg skåret i tern.
- 1 porre skåret i skiver.
- 3 stængler bladselleri skåret i tern.
- 3 gulerødder skåret i skiver.
- 1 flaske Brown ale.
- 3 spsk. æblecidereddike.
- 1 dl. havtorn.
- 2 spsk. honning
- 1 bouquet garni (et bundt bundne krydderurter) af timian, rosmarin, salvie og 2 laurbærblade.
- 1 hel rød chili.
- 4 dl. kalvefond.
Mos:
- 2 Knoldselleri.
- 8 gulerødder.
- 1 butternut squash.
- 1 – 2 spsk. smør.
Fremgangsmåde:
• Sommer Gryde: Befri kødet for sener og fedt, eller få slagteren til det. Skær det derefter i store terne af 3 x 3 cm og drys derefter kødet med salt og peber. Brun kødet i en stor sort gryde, den af støbejern, til det har fået farve på alle sider. Tag kødet op og sauter grøntsagerne, hvorefter kødet igen kommes i gryden. Hæld Brown alen i, og lad alkoholen fordampe, hvorefter chilien, æblecidereddike, honning og kalvefond tilsættes. Lad nu retten simre i ca. 1 time, hvor havtornen tilsættes. Lad retten simre videre i 30 minutter. Tag bouquet garnien og chilien op inden grydes sættes på bordet.
• Mos: Skræl knoldsellerien, gulerødderne og butternutsquashen og skær dem i store tern. Kog dem møre i vand med salt i. Mos dem og tilsæt smørret. Såfremt mosen virker lidt tør kan der kommes lidt væde i enten mælk eller vand. Smag til med salt og peber.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks