og
Sommergryderet

Gryderetter behøves ikke kun, at være forbeholdt vinter månederne, men kan sagtens laves i sensommer eller tidlig efterår. Denne gryderet er lavet på kalvesmåkød fra tykkammen. Hvis du f.eks. bruger kalvebov eller oksekød skal kødet simre i længere tid. Jeg serverede en let mos af selleri, gulerødder og butternutsquash til. Men man kan servere retten med det man ønsker.

Ingredienser:

Sommer Gryde:

  • 1 kg kalvetykkam.
  • 2 løg skåret i tern.
  • 1 porre skåret i skiver.
  • 3 stængler bladselleri skåret i tern.
  • 3 gulerødder skåret i skiver.
  • 1 flaske Brown ale.
  • 3 spsk. æblecidereddike.
  • 1 dl. havtorn.
  •  2 spsk. honning
  • 1 bouquet garni (et bundt bundne krydderurter) af timian, rosmarin, salvie og 2 laurbærblade.
  • 1 hel rød chili.
  • 4 dl. kalvefond.

Mos:

  • 2 Knoldselleri.
  • 8 gulerødder.
  • 1 butternut squash.
  • 1 – 2 spsk. smør.

Fremgangsmåde:

• Sommer Gryde: Befri kødet for sener og fedt, eller få slagteren til det. Skær det derefter i store terne af 3 x 3 cm og drys derefter kødet med salt og peber. Brun kødet i en stor sort gryde, den af støbejern, til det har fået farve på alle sider. Tag kødet op og sauter grøntsagerne, hvorefter kødet igen kommes i gryden. Hæld Brown alen i, og lad alkoholen fordampe, hvorefter chilien, æblecidereddike, honning og kalvefond tilsættes. Lad nu retten simre i ca. 1 time, hvor havtornen tilsættes. Lad retten simre videre i 30 minutter. Tag bouquet garnien og chilien op inden grydes sættes på bordet.

Gryderet til sommer

• Mos: Skræl knoldsellerien, gulerødderne og butternutsquashen  og skær dem i store tern. Kog dem møre i vand med salt i. Mos dem og tilsæt smørret. Såfremt mosen virker lidt tør kan der kommes lidt væde i enten mælk eller vand. Smag til med salt og peber.

Sommergryde med kalvekød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Græskar meget mere end et hoved | - […] Butternut Mos. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!