Spaghetti Græskar – Squash
Spaghetti græskar er for mig en hel ny græskar eller squash. Jeg er ikke før for nylig stødt på den i et supermarked, og blev med det samme vildt nysgerrig på, hvad sådan en gut kan. Navnet spaghetti græskar – squash siger selvfølgelig lidt om, hvorfor den har et sådan besynderligt navn. Kødet i denne græskar – squash kan med en gaffel rives til tråde, som bruges som en slags spaghetti, hvilket også er super sundt.
En sådan græskar eller squash vejer en del. Jeg vil gætte på, at den jeg købte var oppe på et 2 – 3 kilo, og der var nok til et par dage. Smagen er ikke så sødllig som i en butternut eller hokkaido græskar.
Jeg har skrevet græskar og/eller squash. Rent faktisk er græskar og squash i samme familie, og denne spaghetti går mest som squash.

Spaghetti Græskar
Ingredienser
- 1 spaghetti græskar/squash
Sådan gør du
- Halvver græskaret, og fjern kernerne. Smør skærefladen med lidt neutral olie.
- Placer hver halvdel med skærefladen ned på en bageplade med bagepapir på.
- Bag dem i ovnen ved 180 i ca. 30 - 45 minutter.
- Tag dem dernæst ud, og lad dem køde ned i ca. 15 minutter.
- Begynd, at rive dem med gaffel, så man får spaghettitråde.
- Som alternativt kan spaghettitrådene vendes i lidt olie, hvidløg og parmesan.
- Jeg havde valgt, at servere dem til en dejlig sommergryderet.
Noter
Når de er bagt færdige er det en rigtig god ide, at vente med at rive kødet indtil de er kølet lidt ned. Det sker ikke spor ved, at varme spaghettien op igen.
Jeg serverede som sagt en lækker sommergryde som f.eks. kan være denne, Sommergryde eller en anden du kan finde på bloggen under f.eks. simremad.