og

Street Food Esbjerg Åbner

af | 2. maj 2018 | Anmeldelser, Oplevelser - Rejser

I dag onsdag den 2 maj åbner Street Food Esbjerg i den gamle biograf- og teaterbygning i centrum af Esbjerg med 12 madboder, 2 barer, en juicebar samt en vin- og kaffebar.
Street Food Esbjerg har både inden- og udendørs pladser med de traditionelle borde og bænke, men også små sofa- og biografstole arrangementer. Baggården, hvor den udendørs Bar ligger er overdækket med en kæmpe markise og omgivet af mure, hvilket i Vestjylland kan være en god ide pga. vejr og vind.

Jeg var så heldig, at være med til deres træning dag i mandags, hvor både venner og forretningsforbindelser deltog som gæster. Madboderne gjorde det fantastisk med få opstartsproblemer.
Som jeg tidligere har beskrevet i indlægget Street Food Esbjerg, består de 12 madboder af mad fra rundt om i verden. Man kan smage på Fish’N’Chips hos Fairbrothers, ægte tyrkisk spyd hos Otto´s Anatolian Food, Tex Mex hos La Bamba, rotisseri kylling hos Rolling Chicken og mange andre gode og spændende madboder.

For mig personligt er det ren nostalgi, at opleve et af Esbjergs gamle biografer og senere hen teater blive omdannet til et Street Food Mekka. Som ret ung arbejdede jeg som scenemedhjælper i et par sæsoner på teateret, og har både været med, at sætte forskellige scener op og styre projektlyset for forskellige skuespillere.

Fairbrothers Fish’N’Chips

Street Food Esbjerg har åbent for madboderne kl. 11:00 – 21:00, kaffebaren åbner kl. 09:00, og barerne lukker senere end kl. 21:00.

Kelsi Fairbrother
Proper Fish’N’Chips

En ren fornøjelse, at få ægte Fish’N’Chips i Esbjerg igen.

Søren Gaj Nielsens og Street Food Esbjergs filosofi

Ide manden og direktør for Street Food Esbjerg, Søren Gaj Nielsen.

Søren Gaj Nielsen
Crepes Hytten med forskellige slags crepes.

Jeg oplevede, at maden er for alle, da variationen er meget stor.

Spisehuset Pagoden fra Ølgod

Jeg må med det samme oplyse, at såfremt man gerne vil have deres bøfsandwich må man køre til Ølgod. Dog fortæller Thomas, at råvarerne er i top og deres burgere serveres med Pagodens berømte dressing.

Street Food Esbjerg er indrettet i forskellige niveauer, hvilket gør stedet både hyggeligt og specielt på sin egen måde.

Corn House brød
Corn House

Corn House er den Sydamerikanske bod, som med tiden vil serverer retter fra de forskellige lande i Sydamerika.

Watch it Trump, her kommer La Bamba.

La Bamba, Tex Mex Food

Luna, ejeren af La Bamba´s fra Luis er en gammel kending i Esbjergs restaurant miljø.

Marrakesh, Marokkansk.

Den marokkanske spisebod Marrakesh har mange spændende og forskellige marokanske retter.

Vinbaren i den gamle foyer.

Man har gjort brug af de gamle film-og skuespillernavne til Street Food Esbjergs egne barer, som f.eks. Bogart

Otto´s Esbjerg personale, som var fantastiske.
Otto´s Anatolian Food

Otto´s Anatolian Food har med lynets hast oprettet 5 street food boder rundt om i Danmark. Maden var en stor fornøjelse, at prøve.

De mindste nød også Fairbrothers Fish’N’Chips.

Thai-Ná Esbjerg Streetfood
Pigerne bag Thai-Ná

Jeg nåede heldigvis, at smage lidt af Thai Ná retter.

Foyer

Den gamle foyer ligner næsten sig selv, selv om den har fået en opløftning. Det rigtig skønne ved dette Street Food er, at de har møbleret stedet med både mindre sofaer, stole og gamle biografsæder.

Indisk Mad

Det Indiske Madsted serverer traditionel indisk mad og har indtil nu fire forskellige retter på menuen. Indisk Mad har udover en stand i Esbjerg, en i Århus Street Food.

Indisk Mad menu
Streets of Saigon, Vietnamesisk Mad.
Streets of Saigon
High On Life by Mads Bo

Er man mere til den helt sunde del har Mads Bo, som det første sted åbnet en bod i Street Food Esbjerg.

Rolling Chicken, ægte rotisseri.

Rotisseriet med hele kyllinger kører løs hos The Rolling Chicken.

Den overdækkede baggård.

Den overdækkede baggård er heldigvis omgivet af mure, så man kan sidde udenfor og nyde maden en stor del af året.

Vinbaren Bogart

Street Food Esbjerg har brugt flere gamle ting fra biografen, som fremvisere, plakater og billetter.

Adressen er Kongensgade 34 eller Borgergade 33. Meget tæt på Esbjerg banegård, og centrum.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!