Stuvet Spidskål

af | 15. jan 2019 | Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør

Stuvet spidskål er ægte mormor mad, der passer utrolig godt til f.eks. hjemmelavede frikadeller, panerede rødspætter, stegt flæsk eller hvad man nu ellers har lyst til, at serverer det til.
Stuvet spidskål er en lettere ret end stuvet hvidkål, som godt kan være lidt tung i det, pga. kåltypen. Jeg elsker stuvet spidskål både sommer og vinter. Om sommeren er de små nye spidskål utrolig lækre til denne ret.
Meget ofte når vi laver tilbereder retten er det en stor portion, der kan holde sig over mindst to dage, hvilket passer med en ordentlig gang frikadeller med masser af revne grøntsager i. Opskriften er utrolig nem, at gå til og det tager ikke lang til, at tilberede det bedste tilbehør til frikadeller.

Stuvet spidskål

Stuvet spidskål er ægte mormor mad, der passer utrolig godt til f.eks. hjemmelavede frikadeller.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Grøntsager, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. mel
  • Væden fra den dampede spidskål
  • Hel muskatnød
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Snit spidskålen meget fint, men sørg for at stokken ikke er med.
  • Fyld en gryde op med vand i og 2 tsk. salt i. Lad det komme i kog.
  • Kom den fintsnittede spidskål i, som koges uden låg i ca. 3 – 5 minutter indtil den er al dente (med bid).
  • Hæld den kogte spidskål gennem et dørslag, MEN gem al væden til den opbagte sovs.
  • Kom smør i gryden, som smeltes.
  • Strø melet i smørret, men undlad at piske i det indtil det er faldet til bunds.
  • Pisk i meljævningen og lad det stå et par minutter for, at brænde melsmagen af.
  • Hæld lidt af spidskålvæden i lidt af gangen, indtil man har en tyk sovs.
  • Smag sovsen til med revet muskatnød og citronsaft, og evt. salt og peber.
  • Vend sovsen i den kogte spidskål indtil man har en tyk stuvet spidskål.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Man kan uden problemer lave til flere dage, da stuvet spidskål kan varmes op igen.

Prøv Også: Hjemmelavede Frikadeller // Wienerschnitzel // Fiskelasagne

 

Kålen snittes fint

 

Spidskålen koges i et par minutter.

Hæld den opbagte sovs i spidskålen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!