Vagtelæg i artiskok

af | 13. feb 2013 | Eksperimenter, Fjerkræ, Forretter, Opskrifter, Teknik

Denne ret serverede jeg for nylig som en del af en tapas anretning, men synes at den sagtens kan serveres som en lille forret. Retten består af artiskokhjerter med et vagtelæg i, som bages i ovnen.Inden de serveres hældes en blanding af estragonolie og hvidvins balsamico over, som giver en bearnaise smag.

Vagtelæg i artiskok

Derudover serverede jeg lidt purløgs emulsion til artiskokken. Emulsionen kan også bruges i stedet for mayonnaise, og kan erstattes med andre krydderier end purløg.

Ingredienser 4 personer:

  • 4 Vagtelæg.
  • 4 Artiskokhjerter.
  • 1 del Estragonolie.
  • 1 del Hvidvins balsamico.

Estragonolie:

  • 2 dl. neutral olie.
  • 2 bundter estragon.

Purløgsemulsion:

  • 3 stk æggehvider.
  • 2 dl. neutral olie.
  • 1 bundt purløg.
  • 1 spsk. fransk æblecidereddike.
  • 1½ tsk. Dijon sennep.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Estragonolie:

Blend estragonen med olien. Varm det op til maksimum 70 grader i 10 minutter, hvorefter det tages af og stilles på køl i minimum 24 timer. Si det og kom det i en beholder.

Purløgsemulsion:

Pisk hviderne stive. Blend de øvrige ingredienser og hæld en lille smule i hviderne mens der piskes. Hældes dernæst i en meget tynd stråle i hviderne mens der hele tiden piskes. Smag til med salt og peber.

Vagtelæg i artiskok

Vagtelæg i artiskok:

Pres forsigtig med en finger det midterste af artiskokken ned i bunden. Hæld vagtelægget i og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5 – 8 minutter, eller indtil hviden er stivnet, alt afhængig af størrelsen på æggene. Bland estragonolien og hvidvinsbalsamicoen til en bearnaise olie. Når vagtelæggene er færdige hældes lidt af bearnaise olien over blommen. Kom lidt purløgsemulsion på tallerkenen og server med ex. et godt stykke brød til.

Vagtelæg i artiskok

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

9 Kommentarer

  1. Heidi/foodMAD

    Rigtig fin lille ret, der helt sikkert ville egne sig fint som en forret! Og smuk anretning 🙂

    Svar
    • Søren

      Tusinde tak Heidi :-).

      Svar
  2. Sjønne

    Smuk lille ret! 🙂
    Godt tænkt med artiskok/ægget, men er det ikke lige lovlig kort tid at bage det hvis artiskokhjertet skal være mørt?

    Svar
    • Søren

      Takker :-). Bagetiden ville nok være for kort, hvis det havde været friske artiskokker. Jeg brugte dem på dåse :-).
      Har du erfaring med,hvor lang tid friske artiskokhjerter skal have f.eks. kogte/bagte?
      /Søren

      Svar
      • Sjønne

        De skal ca. koge 20 min med lidt citron eller eddike i vandet( for at de ikke bliver brune)

        Svar
  3. Erland

    Hold da op – det er en fin forret/appetizer 🙂 Tak for inspiration ! Altid godt at have sådanne triks i den lille notebog

    /Erland

    Svar
    • Søren

      Takker. Den kan nemt lavet anderledes.
      /Søren

      Svar
  4. Torben Christiansen

    Det smagte fantastisk Søren… Navnlig sammen med alle de andre fine ting… sig endelig til hvis du vil bruge filmen med de flamberede chorizo… den er faktisk ret sjov! 🙂

    Svar
    • Søren

      Det vil være fint, at få klippet. Vi ses i morgen 🙂

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mayonnaise | GASTROmad - [...] Mayonnaise. Hvis du f.eks. ønsker en estragon mayonnaise, udskiftes den neutrale olie med estragonolie, eller kom mere citronsaft i…
  2. Forret og dessert - Side 2 - […] denne her Vagtelæg i artiskok | GASTROmad ♥Loppen 2006♥ ♥Tumlingen 2011♥ "Alle kan tage fejl", sagde pindsvinet, […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!