I begyndelsen af efteråret var vi med mine forældre på et weekend ophold på Aarøsund Badehotel, med ankomst fredag og afrejse søndag. Min hustru havde fået et weekend ophold af dem i fødselsdagsgave. Jeg måtte dog betale selv. Fredagens menu var en 3 retters menu og lørdagen bestod af en fem retters gourmet menu. Gourmet menuet havde deres kokkeelever vundet guld for til elevkonkurrencen. Aarøsund Badehotel ligger stik øst for Haderslev og er ejet skibsreder Hans Michael Jebsen, som desuden ejer et stort antal hoteller og restauranter i Danmark, f.eks. Restaurant Knapp ved Aabenraa, Dyvig Badehotel, Hotel Frederiksminde ved Præstø.
Hotellet er indrettet som et gammelt badehotel med store tunge møbler og forskelligfarvede værelser.
Udsigten fra vores værelse var ud til Årø, hvor Årø Vingård ligger. Vi fik set øen og vingården, og smagt en rosé af deres egen produktion.
Men nu til lørdagens menu, selv om fredagens tre retters var ganske god.
Første forret bestod af en lækker selleri creme med honning.
Vi (eller noget af selskabet) havde valgt, at springe vinmenuen over, og valgte i stedet til forretten en sprød Pinot Grigio 2010, fra huset La Tunella med toner af behagelig citrus.
Til denne hvidvin fik vi som anden forret serveret Souffle af hvid fisk og knivmusling. Dertil agurk i texture, asparges og friske urter som her var ærteskud. Desværre havde køkkenet glemt knivmuslingen, hvilket jeg personligt havde set meget frem til. Men det var som sådan også den eneste egentlige smutter, selv om restauranten var fyldt og de samtidig havde et bryllup.
Mellemretten bestod af farseret lakserulle med grønne asparges, brøndkarse og dild mayonnaise.
Hovedretten var virkelig lækker på Aarøsund Badehotel. Som regel har jeg det bedst med de forskellige forretter, men her var den hverken for let eller tung, virkelig lækker. Den bestod af krondyr filet og ragout af krondyr med asparges, majroer, syltede blomkål og kryddersauce.
Rødvinen vi havde fået til fredagens menu valgte vi igen. En utrolig flot Syrah 2007 fra producenten Snoqualmie fra staten Washington, USA. Den matchede vildtet rigtig rigtig godt, med en næse af krydderier, blåbær og eg.
Inden desserten serverede de en pre´dessert af oste. Jeg fik desværre ikke noteret hvilke oste det var. En af dem er af gedemælk.
Selve desserten var en variation af bær med hvid chokolade, nødder og saltede kiks samt mælkesifon og bær is. Til denne dessert valgte vi en sauterne fra Chauteau Jolys, 2006, Juranlon, hvilket satte prikken over i.
For to overnatninger med 3 retter fredag, morgenmad lørdag og 5 retter lørdag samt morgenmad søndag skulle vi af med det kr. 1398 pr. person, ex. drikkevare.
Svigerfar bor i den del af landet så vi har også spist der nogle gange, ikke dårligt.
Washington og vin. Jeg var skeptisk men vi er blevet meget glar for vine fra det område. Både brut fra Skt. Michell Washington Estate og deres hvidvine. Dog ikke deres røde der skal vi til Italien 🙂
/Erland
Så kan denne anbefales som den røde I bør prøve. Jeg har tidligere smagt en rød fra Washington, som var en utrolig god oplevelse. Navnet er desværre gået i glemmebogen siden da :-).
/Søren
Det ser ikke så ringe ud endda! Lakserouladen og knivmuslingerne taler virkelig til mig – uden at skulle lyde som en anrettersnob, ser resten mig noget sjusket ud – især ostetallerkenen men hvis det smagte godt er alt jo som det skal være 🙂
Desserten er forskellige “sne” eller?
De bedste hilsner
Faster Philip
Du har ganske ret i, at hovedret og oste tallerkenen ikke var den bedste anretning og så ikke ud af alverden. Heldigvis var der masser af smag i dem.
Desserten var mest hakkede nødder, bær og is. Der kunne mit kamera ikke længere få noget særligt med mere :-).
Kan se du har et link til Endeavour knive :-), som jeg selv er blevet ret imponeret over.
Må jeg sætte dig på min link liste?
/Søren