Asiatisk andebryst og bulgur salat

af | 7. apr 2017 | BBQ/Grill, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

Har du fulgt med i Masterchef i år, hvor en del af deltagerne tilbereder andebryster? Hvis du har, ved du også, at andebryst kød er noget af det lækreste og saftigst stykke kød du kan tilberede.
Nogle af dette års deltagere har haft deres udfordringer og andre har ramt tilberedningen spot on. I og for sig er det ikke så vanskeligt, at tilberede et andebryst, så længe du tjekker kernetemperaturen og husker, at det skal have omkring 20 minutter ved ca. 180 grader. Selvfølgelig afhænger dette også af deres størrelse.

Nok om hvordan og hvorledes. Jeg var efter et besøg i Esbjergs nyeste cafe, Rankin Park blevet inspireret til, at lave en grøntsags salat med bulgur, bagte rødbeder, søde kartofler, grønne asparges, forskellig farvede tomater og masser af nye ramsløgsblade. Salaten skulle være hovedingrediensen, men der manglede også noget tilbehør til retten. Dette faldt på grillede asiatisk marinerede andebryster. Jeg plejer altid, at købe rigeligt med andebryster når de er billigst, hvilket pudsigt kan være i december måned.
Denne gang faldt valget af marinade på de mørke og tunge asiatiske saucer som black bean chilie sauce, hoisin og østers sauce og andre du kan læse om i selve opskriften.
Hvis du har tiden til det vil det være allerbedst, at marinere andebrysterne natten over, da de kun bliver bedre af det. Hvis ikke får de også smag af marinaden efter et par timer. Så fortvivl ikke hvis tiden ikke er der.
Jeg er klar over at nogle af ingredienserne måske ikke lige findes i et discount supermarked, men de større har de fleste af dem, eller din asiatiske købmand.

Asiatisk andebryst og bulgur salat

Andebryster er utrolig nemme, at tilberede og kan sagtens serveres året rundt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fjerkræ, and, grill, hovedret,
Køkken: Dansk, Asiatisk
Forfatter: Søren

Ingredienser

Andebryster

  • 4 andebryster
  • 4 tsk. black bean chili sauce
  • 6 tsk. hoisin sauce
  • 6 tsk. teriyaki sauce
  • 2 tsk. østers sauce
  • 2 tsk. frisk revet ingefær
  • Saften fra 1 hel lime

Bulgursalat

  • 2 dl. bulgur
  • 4 dl. vand
  • Salt
  • 2 søde kartofler
  • ¼ tsk. chipotle eller en blanding af røget paprika og cayennepeber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 store forskellige farvede tomater
  • 4 rødbeder
  • Et bundt hele ramsløg blade kan købes i supermarkeder i sæsonen, eller udelades

Sådan gør du

Andebryster

  • Startes et par timer eller dagen i forvejen.
  • Rids andebrysternes skind.
  • Bland alle øvrige ingredienser sammen.
  • Smør andebrysterne med den asiatiske marinade og stil dem på køl i mindst et par timer, meget gerne natten over.
  • Grill andebrysterne på enten en gas eller kulgrill.
  • Placer dem først indirekte så de får lidt varme, inden skindsiden grilles direkte for, at gøre den sprød.
  • De skal have ca. 20 minutter i alt eller indtil kernetemperaturen er ca. 62 grader for rosa. Tag dem af og lad dem hvile i ca. 10 minutter under et klæde. Husk, at såfremt de pakkes ind i stanniol stiger kernetemperaturen med mindst 2 grader.
  • Ved servering skæres de i skiver.

Bulgursalat

  • Kog rødbederne møre med skræl på i en gryde, ca. 25 minutter afhængig af størrelsen.
  • Hæld vandet fra og skyld dem med koldt vand. Smut dem som mandler, og skrab evt. resterne skræl af med en urtekniv.
  • Skær de kogte rødbeder mundrette tern.
  • Skræl de søde kartofler. Skær dem i mindre i mundrette tern. Læg dem i et ildfast fad og vend dem i olivenolie. Drys lidt chipotle og salt over dem.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter, hvorefter rødbedestykkerne kommes ved, og sættes i ovnen i yderligere 5 – 10 minutter indtil de søde kartofler er møre.
  • Kog vandet op i en gryde, tilsæt 2 tsk. salt og bulguren, læg lå på gryden og sluk for varmen. Lad det dampe færdig i ca. 5 – 10 minutter. Eller følge anvisningen på posen.
  • Knæk enderne af de grønne asparges, og skyld dem. Vend dem i olivenolie eller ramsløgsolie.
  • Grill de grønne asparges inden andebrysterne grilles. Det tager ca. 2 minutter. Skær dem dernæst i mindre stykker.
  • Tomaterne kommes hele på grillen og skæres dernæst i ottende dele.
  • Bland nu kartofler, rødbeder, asparges og tomater med bulguren.
  • Drys frisk hakket ramsløg over.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.