Asparges med Brunet Smør
Hvis du følger med på bloggen har du nok opdaget, at jeg er total bidt af hvide asparges, der ligesom stenbiderrognen har en kort sæson. Sæsonen for hvide asparges er fra omkring april til slut maj måned. Man er begyndt, at kunne købe hvide asparges fra Peru om vinteren og i begyndelsen af marts fra Grækenland. Disse er rimelige, men slet ikke de samme som de især de tyske, hollandske og danske hvide asparges, der både er større og langt mere smagfulde.
Opskrift på asparges med brunet smør
Hvide asparges er utrolig nemme, at tilberede og have med at gøre. De kan kombineres i mange forskellige retter eller bare som tilbehør til nogle af forårets ingredienser. Opskrift på hvide asparges med brunet smør er simpelthen fantastisk og med syrlige kapers til har man en perfekt lille ret.
Asparges har en let syrlig smag, hvor en lidt fed sauce mange gange passer rigtig godt til dem. I denne opskrift har jeg kombineret brunet smør sammen med hvide asparges, og hvorfor lige det?
Kombinationen af smørrets nøddeagtige smag og aspargesernes lette syre passer perfekt sammen. Det er desuden en hurtig forret man kan lave, og serverer for sine gæster, eller som tilbehør.
Du kan også prøve: Hvide Asparges med æg og rejer // Asparges med pocheret æggeblomme
Blancherede hvide asparges er i sig selv næsten et lille måltid. Bruges de som tilbehør til andet anbefaler jeg at man serverer et par stykker per person. Flere er næsten frås især når man tager prisen i betragtning. I asparges opskriften har jeg brugt kapers i den brunede smør og lidt citron saft. Begge dele giver smørret og aspargesen noget ekstra smag og syre til fedmen.
Kogte asparges som er al dente hvilket betyder med bid, smager skønt som næste dags mad. De kan serveres som tilbehør eller skæres i mindre stykker og bruges i en salat. Det vil være synd at kassere resterende.
Hvide asparges med brunet smør
Kombinationen af smørrets nøddeagtige smag og aspargesernes lette syre passer så godt sammen, og er en hurtig forret man kan smide sammen.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Appetizer, Forret, Hovedret, Tilbehør, Saucer
Køkken: Dansk
Antal: 4
Ingredients
- 8 hvide asparges
- 125 – 250 g. smør
- 1 citron
- Kapers
- Tallerkensmækkere
- Gnalling eller Havgus eller Vesterhavsost
- 2 tsk. salt
Instructions
- Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte.
- Når det er smeltet og vallen er faldes til bunds skrues der lidt op for blusset.
- Smørret skal bruse for, at det brunes og får en smag og duft af nødder.
- Si smørret og kom det tilbage i en ren gryde.
- Lad det køle lidt ned og smag det til med citronsaft.
- Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned.
- Skær de nederste 2 – 3 cm af bunden.
- Kog en gryde eller pande op med 4 cm. saltet vand.
- Kog aspargeserne i maksimum 3 minutter, hvorefter de tages op.
- Placer dem på en tallerken og hæld lidt brunet smør over dem.
- Kom en tsk. kapers over aspargeserne, og riv dernæst rigeligt med gnalling over.
- Dekorer med tallerkensmækkerblade.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hæld det brunede smør over de kogte hvide asparges sammen med kapers.
Blancher aspargeserne i lidt vand med smør i.
Lyder lækkert og nemt!
Hej Anette
Det er så nemt, og en kongeret :-).
Bedste hilsner
Søren