Asparges med Brunet Smør
Hvis du følger med på bloggen har du nok opdaget, at jeg er total bidt af hvide asparges, der ligesom stenbiderrognen har en kort sæson, som er fra ca. midt april til slut maj måned. Man er begyndt, at kunne købe hvide asparges fra Peru om vinteren og i begyndelsen af marts fra Grækenland. Disse er rimelige, men slet ikke de samme som de tyske, hollandske og danske der både er større og mere smagfulde.
Hvide asparges er utrolig nemme, at have med at gøre og kan kombineres i mange forskellige retter og bare som tilbehør til nogle af forårets ingredienser.
Asparges har en let syrlig smag, hvor en lidt fed sauce mange gange passer rigtig godt til dem.
I denne opskrift har jeg kombineret brunet smør sammen med hvide asparges, og hvorfor lige det?
Kombinationen af smørrets nøddeagtige smag og aspargesernes lette syre passer rigtig godt sammen. Det er desuden en hurtig forret man kan smide sammen, og serverer for sine gæster, eller som tilbehør.

Hvide asparges med brunet smør
Ingredienser
- 8 hvide asparges
- 125 - 250 g. smør
- 1 citron
- Kapers
- Tallerkensmækkere
- Gnalling eller Havgus eller Vesterhavsost
- 2 tsk. salt
Sådan gør du
- Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte.
- Når det er smeltet og vallen er faldes til bunds skrues der lidt op for blusset.
- Smørret skal bruse for, at det brunes og får en smag og duft af nødder.
- Si smørret og kom det tilbage i en ren gryde.
- Lad det køle lidt ned og smag det til med citronsaft.
- Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned.
- Skær de nederste 2 – 3 cm af bunden.
- Kog en gryde eller pande op med 4 cm. saltet vand.
- Kog aspargeserne i maksimum 3 minutter, hvorefter de tages op.
- Placer dem på en tallerken og hæld lidt brunet smør over dem.
- Kom en tsk. kapers over aspargeserne, og riv dernæst rigeligt med gnalling over.
- Dekorer med tallerkensmækkerblade.
Du kan også prøve: Hjemmelavet Asparges Suppe // Ægte Mormor Dressing // Stegt Flæsk på Grillen