Asparges med Brunet Smør

af | 25. apr 2019 | Appetizer, Forretter, Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør

Hvis du følger med på bloggen har du nok opdaget, at jeg er total bidt af hvide asparges, der ligesom stenbiderrognen har en kort sæson. Sæsonen for hvide asparges er fra omkring april til slut maj måned. Man er begyndt, at kunne købe hvide asparges fra Peru om vinteren og i begyndelsen af marts fra Grækenland. Disse er rimelige, men slet ikke de samme som de især de tyske, hollandske og danske hvide asparges, der både er større og langt mere smagfulde.

Hvide asparges

Hvide asparges er utrolig nemme, at tilberede og have med at gøre. De kan kombineres i mange forskellige retter eller bare som tilbehør til nogle af forårets ingredienser. Opskrift på hvide asparges med brunet smør er simpelthen fantastisk og med syrlige kapers til har man en perfekt lille ret.
Asparges har en let syrlig smag, hvor en lidt fed sauce mange gange passer rigtig godt til dem. I denne opskrift har jeg kombineret brunet smør sammen med hvide asparges, og hvorfor lige det?
Kombinationen af smørrets nøddeagtige smag og aspargesernes lette syre passer perfekt sammen. Det er desuden en hurtig forret man kan lave, og serverer for sine gæster, eller som tilbehør.

Asparges med Brunet Smør

Du kan også prøve: Hjemmelavet Asparges Suppe // Ægte Mormor Dressing // Stegt Flæsk på Grillen

Blancherede hvide asparges er i sig selv næsten et lille måltid. Bruges de som tilbehør til andet anbefaler jeg at man serverer et par stykker per person. Flere er næsten frås især når man tager prisen i betragtning. I asparges opskriften har jeg brugt kapers i den brunede smør og lidt citron saft. Begge dele giver smørret og aspargesen noget ekstra smag og syre til fedmen.

Kogte asparges som er al dente hvilket betyder med bid, smager skønt som næste dags mad. De kan serveres som tilbehør eller skæres i mindre stykker og bruges i en salat. Det vil være synd at kassere resterende.

Asparges med Brunet Smør

Hvide asparges med brunet smør

Kombinationen af smørrets nøddeagtige smag og aspargesernes lette syre passer så godt sammen, og er en hurtig forret man kan smide sammen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Forret, Hovedret, Tilbehør, Saucer
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 8 hvide asparges
  • 125 – 250 g. smør
  • 1 citron
  • Kapers
  • Tallerkensmækkere
  • Gnalling eller Havgus eller Vesterhavsost
  • 2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte.
  • Når det er smeltet og vallen er faldes til bunds skrues der lidt op for blusset.
  • Smørret skal bruse for, at det brunes og får en smag og duft af nødder.
  • Si smørret og kom det tilbage i en ren gryde.
  • Lad det køle lidt ned og smag det til med citronsaft.
  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned.
  • Skær de nederste 2 – 3 cm af bunden.
  • Kog en gryde eller pande op med 4 cm. saltet vand.
  • Kog aspargeserne i maksimum 3 minutter, hvorefter de tages op.
  • Placer dem på en tallerken og hæld lidt brunet smør over dem.
  • Kom en tsk. kapers over aspargeserne, og riv dernæst rigeligt med gnalling over.
  • Dekorer med tallerkensmækkerblade.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Blancherede hvide asparges

Hæld det brunede smør over de kogte hvide asparges sammen med kapers.

Asparges i kogevand

Blancher aspargeserne i lidt vand med smør i.

Asparges og brunet smør med kapers

Revet ost over asparges

Nykogte asparges med smør

Opskrift på brunet smør

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Anette Brammer

    Lyder lækkert og nemt!

    Svar
    • Søren

      Hej Anette
      Det er så nemt, og en kongeret :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!