og
Aubergine pizza

Aubergine Pizza er de perfekte hapsere som både kan serveres som de er, eller som tilbehør.

De kan laves som her med aubergine skiver skåret på langs, eller mindre hvor de skæres i skiver. Begge måder er lige gode, og de smager utrolig lækkert.

Skiver af auberginer der forvandles til auberginepizzaer kan laves i ovnen eller på grillen. Udover en nem tomatsauce kan de toppes med andre skønne ting som du elsker.

Tomatsaucen til aubergine pizza kan du enten selv lave som jeg har beskrevet i opskriften, eller købe en færdiglavet. Jeg vil dog altid anbefale du laver din egen. Simpelthen fordi den smager bedre.

Vi er meget vilde med auberginer da frugten, og ikke grøntsagen giver rigtig meget lækker fylde til mange retter. Samtidig er de perfekte at bruge som bund eller bolle i forskellige opskrifter. De har i sig selv ikke meget smag, men dette synes opvejes af auberginernes struktur og fylde. De bruges meget i det græske og mellemøstlige køkken.

Prøv også: Grillede squash og aubergine pakker

Herunder kan du se en kort video om ingredienserne.

Skiver af aubergine med tomat og mozarella

Aubergine pizza

Opskrift på aubergine pizza forvandler auberginer til små favorit pizzasnacks med tomat og mozarella ost.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Appetizer, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Aubergine pizza

  • 3 store auberginer
  • Olivenolie
  • 4 tsk. za´tar krydderi
  • Tomatsauce
  • 2 stk. hele mozzarellaoste
  • 2 spsk. hvide sesamfrø
  • Parmesanost
  • Frisk basilikum

Tomatsauce

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpasta
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 ds. god hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ¼ tsk. sukker
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Hak skalotteløg og hvidløg meget fint.
  • Varm en lille gryde op ved middelhøj varme og kom lidt olie i.
  • Sauter skalotteløg og hvidløg indtil de er gennemsigtige.
  • Hæld hvidvinen ved og lad det koge op i et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede tomater, oregano og sukker.
  • Lad det simre under låg ved lav varme i 30 – 60 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Aubergine pizza

  • Skyl auberginerne som tørres.
  • Skær dem på langs eller i skiver af 2 cm.
  • Rids kødet på begge sider med spidsen af en kniv i harlekintern.
  • Smør begge sider med olivenolie og drysses med za´tar krydderiet.
  • Sæt dem i ovnen eller på en grille ved indirekte varme ved 200 grader i omkring 20 – 30 minutter indtil de er møre.
  • Tag dem ud af ovnen eller af grillen, hvorefter der kommes et godt lag tomatsauce på hver aubergineskive.
  • Del mozzarellakuglerne i små stykker som fordeles på hver aubergineskive.
  • Drys med sesamfrø og revet parmesanost.
  • Sæt alle skiver tilbage i ovnen eller på grillen i omkring 5 – 10 minutter indtil osten er smeltet.

Noter

Server dem som tilbehør eller snacks.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på aubergine pizza

Opskrift på aubergine pizza

Opskriften på aubergine pizza er ret nem at gå til. Som jeg skriver bruger jeg min hjemmelavede tomatsauce, hvilket er nem at tilberede. Der skal ikke særlig mange ingredienser til den.

Jeg bruger de største auberginer jeg kan finde, men det har ikke afgørende betydning. Især ikke når skiver af aubergine med tomatsauce og ost serveres som små hapsere.

Aubergineren skæres i skiver, enten på langs eller i skriver, som ridses i kødet. Dernæst smøres de med olivenolie og drysses med det mellemøstlige krydderi Za´tar. Krydderiet er en blanding af eksempelvis sumak, timian, oregano, sesamfrø, merian og salt. Za´tar giver auberginerne en skøn ekstra smag, som synes passer perfekt til aubergine pizza.

Tomatsaucen til de små pizzaer af aubergine er tilberedt hakkede tomater og tomatpasta, hvidvin, løg og hvidløg og oregano. Meget andet er ikke nødvendig til den perfekt tomatsauce til pizza.

Aubergine skiver ridset

Rids aubergine skiverne i harlekintern, hvorefter de drysses med olivenolie og za´tar.

Grillede aubergineskiver

Grill eller tilbered aubergineskiverne i ovnen.

Skiver af aubergine med tomat og mozarella

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!