Grillede Squash & Aubergine Pakker

af | 11. aug 2020 | Forretter, Grøntsager, Opskrifter, Sommer, Tilbehør

Grillede squash & aubergine pakker er en utrolig lækker italienske ret der kan bruges som en skøn forret eller som tilbehør til nærmest alt som fisk, kylling, kalvesteaks.
Den skønne kombination af de grillede squash og auberginer og mozzarella og tomater passer utrolig godt sammen med smagen af blå ost.
Jeg har min opskrift brugt en lille smule stærk ost fra Arla Unika Drunken Dog, der minder om stelton typen. Den matcher mine hjemmelavede Ovnbagte Tomaters let sødme uovertruffen, og man får den helt perfekte umami smag frem i retten.

 

Retten er en variation af den italienske forret Involtini Di Zucchini, som består af squash der rulles med gorgonzola og tørrede tomater i. Den passer rigtig godt som forret sammen med noget lækkert Foccacia eller Ciabatta brød og en Tabernade eller Salsa Verde vil gøre det til en perfekt antipasti.

 

Jeg har i min version valgt at tilføje mozzarella som giver noget mere fylde sammen med grøntsagerne. I stedet for kun at bruge squash synes jeg at grillede auberginer passer lidt så godt til retten, og så elsker jeg kombinationen af grillede squash og auberginer om sommeren.

 

I august måned begynder man at kunne købe danske auberginer som er mindre og mere fyldige end de store man får fra Sydeuropa. Smagen kan være mere intens. Er det dem man kan købe vil smagen af grill og aubergine være utrolig lækker. Vi griller ofte auberginer når de i sen sommeren er mere faste i kødet. I fylde minder de endda om kød, og er en perfekt måde at få noget fyldigt og utrolig smagfuldt tilbehør på.

 

 

 

Grillede squash & aubergine pakker

Grillede squash & aubergine pakker er en utrolig lækker italienske ret der kan bruges til en skøn forret eller som tilbehør til nærmest alt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Trækketid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skyl squash og auberginer som dernæst tørres.
  • Skær dem i skiver på langs af ½ cm i tykkelsen.
  • Drys alle skiver på begge sider med fint salt, og lad dem trække i mindst 30 minutter så de afgiver en del væske.
  • Fjern skallen fra hvidløgsfedet som hakkes meget fint.
  • Bland det med olivenolie og citronsaften.
  • Når squash og aubergine skiverne har afgivet væsken og er blevet bløde tørres de med køkkenrulle eller viskestykke.
  • Smør begge sider med marinaden.
  • Skær eventuelt de tørrede tomater i mindre stykker, hvis de er store.
  • Placer lidt tørrede tomater, en mindre skive mozzarella ost og noget blå ost på den øverste halvdel af squash og aubergine skiverne.
  • Placer et par basilikumblade på toppen og drys med peber.
  • Luk squash og aubergine skiverne og grill dem på indirekte varme i 10 minutter indtil de er let gyldne og mozzarellaen er smeltet.

Noter

Placer alle pakkerne på et fad og pensl dem med lidt af marinaden og drys dem med friske basilikum blade.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Retten kan utrolig nemt tilberedes i ovnen, hvor denne skal tilberedes på omkring 200 grader og samme tid som var det grillen man brugte.
Jeg har lavet denne ret en del gange og vi har ligeledes haft noget i overskud som vi enten har spist koldt, eller varmet lidt op næste dag, hvor de små pakker stadig smager fantastisk godt.

Indholdet i pakkerne kan kombineres med andre oste som Fetaost, friske tomater og andre krydderurter.

 

Drys squash og auberginer med fint salt og lad dem trække væden ud i minimum 30 minutter, hvorefter de duppes tørre.

 

Smør skiverne med marinaden og placer ostene, tomater og basilikumbladene på den øverste halvdel.

 

Luk skiverne og grill eller tilbered dem i ovnen.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!