og
Squash i ovn

Squash i ovn med revet ost over. En nem og lækker måde at bruge squash på som tilbehør. Du kan både tilberede retten på grillen eller pande og ovnen.

Jeg elsker squash, især når de nye kommer frem i sensommeren og begyndelsen af efteråret. Jeg er nærmest storbruger af dem, da jeg synes anvendelsen af dem er meget alsidig. En af mine bedste tilberedningsmåder, er grillet squash, der drysses med revet ost, som i denne opskrift.

Du kan også fjerne noget af kødet og lave Fyldte Squash med forskellige ingredienser i. De er utrolig lækre i en Squashtærte eller som små Grillede squash og aubergine pakker.

Squash er ligeledes rimelig billige, især når de dansk dyrkede kommer i salg. Du kan også være heldig at de forskellige vejboder, har hjemmedyrkede til salg.

Opskrift på squash i ovn

Opskrift på squash i ovn med ost er meget nem. Som jeg skriver, kan du lave retten både på grillen, eller pande og ovn. Bruger du kun grillen skal du være opmærksom på varmen, da denne som oftest er højere, end når squash skiverne steges på en pande. Det bedste med grillen synes jeg at squashskiverne får en flot farve med grillstriber.

Når de er grillet eller stegt, pensles de med en blanding af pesto og olivenolie. Grunden er at jeg synes, ren pesto bliver for tykt, men når det blandes med lidt olivenolie, passer det rigtig godt til squash i ovn.

Dernæst drysses de med lidt pankorasp, som er denne japanske rasp type. Til sidst rives en god krystalliseret ost over inden de igen kommes i ovnen eller på grillen.

Prøv også: Aubergine Pizza

Opskrift på squash i ovn med ost

Squash i ovn med ost

Squash i ovn med ost er utrolig lækker og nem opskrift på noget virkelig nem tilbehør.
No ratings yet
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Tilbehør, Vegetar
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 – 3 stk squash i forskellige farver
  • Olivenolie
  • Salt
  • Basilikumpesto eller anden pesto
  • 1 dl. pankorasp
  • Revet ost som parmesan vesterhavsost eller lignende

Sådan gør du

  • Skyl squash og tør dem dernæst.
  • Skær dem i tykke skiver af 2 cm.
  • Pensl overfladen med olivenolie som dernæst drysses med salt
  • Grill ved direkte varme eller steg dem på panden i omkring 3 – 5 minutter på hver side. De skal være al dente, med bid.
  • Tag dem af grillen eller panden og placer dem i et ildfast fad.
  • Bland 4 – 6 spsk. Basilikumpesto med 2 – 3 spsk. Olivenolie, som squash skiverne pensles med.
  • Drys dem med lidt pankorasp og riv dernæst over dem.
  • Sæt dem tilbage i grillen, eller ovnen ved 180 grader i omkring 5 – 10 minutter indtil osten er smeltet.
  • Server dem i fadet, hvor du kan pynte dem med basilikumblade, blomster eller andet.

Noter

Squash i ovn kan holde sig et par dage i køleskabet og kan genopvarmes.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Tips til opskriften

  • Du kan bruge de oste du har på hånden. Jeg anbefaler dog parmesan eller vesterhavsost, pga. krystallerne i ostene.
  • Squash i ovn kan gemmes et par dage i køleskabet.
  • De er ligeledes gode at genopvarme i mikroovnen.

Du kan server disse ting sammen med squash i ovn: Fyldt kyllingebryst med feta, Laks i Ovn eller Græsk Farsbrød.

Ingredienser til squash i ovn

Ingredienser til squash i ovn, squash, vesterhavsost, pankorasp og blanding af pesto og olivenolie.

Grillede squash

Grill eller steg dine squashskiver.

Squashskive i fad

Placer squash skiverne i et fad, som pensles med pesto olie blandingen.

Squashskriver drysses med pankorasp og ost

Drys dem med pankorasp og revet ost.

Opskrift på squash i ovn med ost

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!