Confit de Canard er en traditionel fransk ret, hvor man confitere (konservere) andelår. Confit de Canard kan købes på dåse hos nogle slagtere eller velassorterede supermarkeder, hvilket ikke altid er helt billigt, ca kr. 165 for 3 -4 lår på dåse. MEN, man kan jo også selv lave det, hvilket ikke er særlig vanskeligt, hvilket denne opskrift omhandler. Konserveringsmetoden er saltning, kogning i andefedt og konservering i andefedt. Så skulle man tro, at andelårene bliver ekstrem fede, men det meste af fedtet fra selve lårene smeltes under kogningen. Når man tilbereder , steger Confit de Canard (konserverede andelår) smelter det fedt væk lårene har ligget i, så der kun er et meget stykke mørt og yderst velsmagende andekød tilbage.
Confit De Canard
Udskriv Pin BedømIngredienser
- 4 andelår
- 6 hele allehånde
- 6 hele enebær
- 6 hele nelliker
- 6 hele sort peber
- Frisk timiankviste
- 6 ramsløgblade kan udelades
- Skallen fra ca. 1 citron
- 1 - 2 spsk. groft salt
- Ca. ½ L. andefedt eller rapsolie
Sådan gør du
- Soigner andelårene for sener.
- Rist de hele krydderier på en tør pande ved medium varme. Knus dem derefter i en morter.
- Hak ramsløget og tilsæt krydderierne sammen med citronskallen og salt.
- Gnid blandingen godt ind i andelårene.
- Læg dem i en frysepose eller vakuumpak dem i 1 - 2 døgn.
- Når de har trukket tørres så meget af krydderierne af andelårene som muligt.
- Læg lårene i en gryde og dæk dem til med andefedt eller olie. Det er ikke helt nemt, at skaffe rent andefedt, så derfor kan det erstattes med olie.
- Lad dem simre i ca. 2 - 3 timer.
- Tag dem op af gryden og læg dem i et glas med patent låg, der er skoldet og evt. skyllet i atamon eller vodka.
- Hæld fedtet/olien over og stil det i køleskabet, indtil du ikke længere kan holde fingrene fra dem.
- De kan tilmed holde sig i meget lang tid, hvilket vil sige ca. op til 1 år.
Noter
Når man tager glasset ud af køleskabet vil det se ud som ovenstående. Lad glasset stå i en times tid ved stuetemperatur og man kan nu tage lårene op.
Ved selve tilberedningen skal de ikke have mere end 15 minutter og man har det lækreste andekød man kan forestille sig.
Relaterede opskrifter:
0 kommentarer