og

Danske jordbær og fløde a la Textura

af | Desserter, Eksperimenter, Opskrifter, Teknik

I sidste uge modtog jeg en kasse med 8 forskellige Textura produkter fra www.mytextura.de, og nu begyndte overvejelserne om, hvad jeg skulle kaste mig ud i. Efter lidt læsning og mailen frem og tilbage mellem andre bloggere faldt jeg på det jeg mente var det nemmeste valg. Udelukkende brug af Lecithin. Jeg ville forsøge, at løfte jordbær med fløde til noget andet. Første del var forberedelsen til frossen skum, som jeg tilberedte to dage forinden. Dernæst inden serveringen piskede jeg en ren appelsin skum som pynt til jordbærene.

Andre desserter: Rødbedeis // Koldskålsdessert

Den frosne skum bestod af ca. 100 gr. piskefløde, 50 gr. skummetmælk, 200 gr. friskpresset appelsinjuice og en halv stang vanilje. Fløden, mælken og vaniljen kogte jeg op og lod stå til det igen var kølet af. Derefter tilføjede jeg appelsinjuicen og piskede det sammen. Jeg kom i alt ca. 1,5 – 2 gr. Lecithin i blandingen. Jeg brugte en stavblender til, at piske skum frem og tog det efterhånden af og kom det i en beholder og i fryseren. Efter de to første ture med stavblenderen kom jeg lidt mere Lecithin i. Processen tog ca. 5 gange inden der var nok skum. Appelsinskummet bestod af 100 gr. friskpresset appelsin og 40 gr. vand og 0,85 gr. Lecithin, som jeg igen piskede op med en stavblender. jeg anrettede jordbærene som på billedet, rev noget 85% chokolade over og udstak den frosne skumblanding med en metalform jeg opvarmede i et vandbad. Skumblandingen satte jeg i midten og appelsinskummet i  siderne. 

Gæsterne fandt retten visuel flot, men men. Smagen var ikke længere tilstede i den frosne skum, så det bliver en ommer.Hvis du har erfaring med frossen Lecithin skum eller andre kommentarer er du velkommen til, at smide det på bloggen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

 1. Irene

  Flot ser det ud, og spændende lyder det 🙂

  Svar
 2. Det lyseblå køkken

  Hej GastroMad

  – Hvo intet vover intet vinder! 😉

  Jeg syns jeres udgave af jordbær med “fløde” lyder spændende og innovativ – også selvom der skal eksperimenteres mere med den frosne skum. Det er jo også kun sådan man kan bli bedre og lære noget nyt.

  Men flot ser det ud. Jeg kan virkelig godt li idéen om appelsinskum til jordbærene. Lækkert twist.

  Tak for inspiration og fortsat god lørdag.

  Mange gode hilsner
  Maj

  Svar
 3. wp-admin

  Tak til jer begge. Twistet med appelsinskummet skal der også arbejdes mere med og du har ret Maj, at det er kun sådan det bliver bedre ;-).

  God lørdag.

  /Søren

  Svar
 4. Erland

  Sådan…!! Du skal nok få meget ud af den flirt med Texturas – begyndelsen ser kanon ud 🙂

  /Erland

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!