Djævleæg eller Deviled Eggs kan laves på et utal af forskellige måder.
Æggene kan serveres til påske frokosten eller jule frokosten i stedet for almindelige hårdkogte æg. Djævle æg smager skønt som de er eller sammen med sild. Sildene kan både være almindelige hvide eller andre slags.
Det nemme med djævleæg er, at de kan laves dagen inden de serveres. På den måde er deviled eggs en hurtig og lækker tilbehør til frokosten, som bare stilles på bordet, uden de store dikkedarer.
Nem opskrift på djævleæg
Du har nok luret at hovedingrediensen i djævleæg er æg, eller nærmere bestemt kogte æggeblommer. Æggeblommerne tages ud af de kogte æg, og moses med en gaffel. Dernæst blandes forskellige krydderier og saucer i for at give dem en lidt stærk og kraftig smag.
Jeg har i min opskrift på djævleæg brugt tabasco, worstershire sauce, dijonsennep og paprika, som jeg synes giver en skøn smag. Men det er alt sammen min version. Du kan selvfølgelig følge denne opskrift eller bruge andre ingredienser du holder af. En god ide er at smage sig frem, så de ikke bliver voldsomt stærke eller for den sags skyld mangler smag.
Prøv også disse påskeopskrifter: Æg i Cocotte // Rejsesalat // Skidne Æg
Deviled Eggs / Djævle Æg
Ingredienser
- 6 hårdkogte æg
- 2 spsk. Mayonnaise
- 2 tsk Maille dijon sennep
- 1 tsk. spansk røget paprika
- 1 tsk. rosen paprika
- 1 tsk. Worcestershire sauce
- 1/4 tsk Tabasco sauce eller efter smag og behag
Sådan gør du
- Salt og peber.
- Pil de hårdkogte æg og del dem på langs.
- Pil blommerne ud og mos dem med en gaffel.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt.
- Smag til evt. tabasco og salt og peber.
- Kom massen tilbage i hullet i de kogte hvider.
- Pynt med f.eks. et par rejer og brøndkarse, eller hvad du har lyst til.
Som du kan se på billederne har jeg lagt en til to rejer på hvert deviled egg og nogle brøndkarse blade. Grunden er at give djævleæggene noget pynt, og ekstra smag. En anden lækker ingrediens til æggene er purløg, som både kan blandes i, eller drysses over.
Du kan i stedet for tabasco bruge andre chili saucer eller udelade dem i opskriften på djævleæg.
Som jeg skriver længere oppe kan de nem tilberedes dagen inden, og de holder sig faktisk 3 – 5 dage i køleskabet. Er der nogle af disse djævleæg til overs, kan de nemt kommes i madpakken. Jeg er ret sikker på at de gør lykke til næste dags frokost i skolen eller arbejde.
0 kommentarer