Jomfruhummer på enten grillen eller i ovnen er en virkelig lækker og nem måde, at lave skøn forret på.
Sammen med hvidløgssmørret fra de grillede jomfruhummere, de får man virkelig en super lækker forret som langt de fleste vil elske.
Jeg har denne opskrift flækket jomfruhummerne på langs for nemhedens skyld, men de kan også tilberedes og serveres hele og dernæst pille skallen af.
Når jomfruhummere flækkes skal de grilles i omkring 5 minutter under ovngrillen eller omkring 10 minutter på en kulgrill eller gasgrill.
Grilles de hele kan man grille dem direkte over kullene eller brænderne i 5 minutter hvor man ofte vender, eller indirekte i omkring 15 minutter.
Hvad serverer man til grillet jomfruhummer
Når jomfruhummer serveres hele får du det hele med, hvilket vil sige hovedet. Det som sidder inde i hovedet smager virkelig godt, og man suger det bare ud af selve hovedet. Jeg ved godt at det kan lyde underligt, men kan du lide skaldyr tror jeg du ved hvorfor det er lækkert.
Jomfruhummerkødet fra halen kender de fleste, og smager altid skønt.
Server dem med noget madbrød til.
Valg af jomfruhummere
Friske jomfruhummere er i sæson fra omkring juli til oktober og er absolut de bedste små hummere til grill. Du kan selvfølgelig godt bruge frosne fra supermarkederne, da friske har en lidt højere pris. Lad dem tø op i køleskabet natten over, hvilket gør at det er nemmere at dele i to. Du kan nemt komme urtesmørret på dem og sætte dem i køleskabet igen indtil de skal grilles.
Bruger du kun små jomfruhummerhaler kan du blande urtesmørret sammen med og følge opskriften. Jeg vil ikke fjerne skallen, men klippe ned i midten af skallen, så de er nemmere at åbne.
Andre skønne skaldyrsopskrifter: Hjemmelavet Rejsesalat // Grillet Kammusling // Hvidvinsdampede Blåmuslinger
Grillet Jomfruhummer
Ingredienser
- 12 hele jomfruhummere
- 150 g. smør
- 2 fed fint hakket hvidløg
- 1 fint hakket skalotteløg
- 2 – 3 spsk fint hakket persille
- ½ tsk. chipotle eller chili
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl. hvidvin
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
- Flæk jomfruhummerne på langs.
- Tag smørret ud af køleskabet lidt tid i forvejen.
- Bland smør, hvidløg, skalotteløg, persille, chipotle og olivenolie sammen i en skål.
- Placer jomfruhummerne i et ildfast fad med kødsiden op af.
- Kom et par store tsk. fulde smør over hver jomfruhummer, og hæld hvidvinen i selve fadet. Er der lidt smør i overskud kommes det også i fadet.
- Tænd ovnen på grill, og når den er klar sættes fadet i.
- Lad jomfruhummerne få 5 – 7 minutter under grillen.
- Tag dem ud og server dem sammen med lidt brød til det.
Brug hele jomfruhummere til denne grillret.
Placer de flækkede jomfruhummere i et fad og kom hvidløgssmørret over dem.
Jomfruhummer er altid godt. Jeg har dog hørt, at man med (jomfru)hummer ikke skal grille kødsiden, da dermed løber ud.
Hvad mener du om det?
Hej Lars
Jeg oplevede ikke, at kødet løb ud da jeg grillede dem i ovnen. Jeg har heller ikke hørt om det.
Hvis jeg grillede dem på en grill, vil jeg grille dem med skalsiden nedad.
Bedste hilsner
Søren
Jeg lavede den her sidste år, til nytår! Det var virkelig lækkert!!!
Jeg vil gerne gentage succesen igen i år – men kan man lave dem dagen før, og opbevare dem i køleskabet?
Mvh Maria
Hej Maria
Jeg er glad for at læse at grillede jomfruhummere var en succes sidste over, og du igen gentager det.
Rigtig godt nytår.
Bedste hilsner
Søren