og

Hokkaido Fritter

af | 4. feb 2020 | Efterår, Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør

Hokkaido fritter er en skøn måde at få lækker tilbehør på af hokkaido græskar, som kan serveres til utrolig mange forskellige slags retter. Lige fra Langtidsstegt kalveculotte til Kylling på Grillen.
Man kan sagtens bruge hokkaido fritter i stedet for kartofler og krydrer dem med forskellig slags urter og krydderier. Jeg vender dem nogle gange i saften fra en appelsin og drysser dem dernæst med timian og chipotle, hvilket giver dem en skøn krydret smag.
Revet parmesan eller anden lignende ost kan også være utrolig lækker ovenpå hokkaido fritter, hvor osten smelter og får en dejlig knasende skorpe på toppen af fritterne.
Man kan også eksperimentere med de krydderier man selv holder af.

Opskrift på hokkaido fritter

Hokkaido Fritter

Ovnbagte Hokkaido fritter kan nemt erstatte kartoflerne. De er super nemme at tilberede og smager perfekt som tilbehør til mange forskellige slags retter.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 hokkaido
  • Olivenolie
  • 1 – 2 hele hele appelsiner
  • ½ – 1 tsk. chipotle eller chilipulver
  • 1 – 2 tsk. tørret timian
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Del hokkaidoen i to og fjern kernerne med en spiseske.
  • Skær hver del ud i skiver, som dernæst skæres i stænger der måske skal skæres over.
  • Kom hokkaido fritterne i et ildfast fad med bagepapir i.
  • Hæld lidt olie ved og vend dem.
  • Pres appelsinerne og hæld appelsinjuicen over fritterne, som vendes godt.
  • Drys lidt chipotle eller chilipulver og timian over hokkaido fritterne.
  • Slut af med at de får et drys groft salt.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 – 35 minutter som afhænger af, hvor tykke de der. Mærk på dem med en gaffel om de er aldente.

Noter

Ønsker man lidt ekstra kan man rive noget parmesan over fritterne inden de kommes i ovnen. Det kan være en god ide, at give dem et par minutter grill til sidste så osten smelter.
Eller drys eksempelvis lidt frisk koriander over hokkaido fritterne når de er bagt færdige. Det giver en utrolig lækker smag til dem. 
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Vi bruger hokkaido græskaren til rigtig mange forskellige ting udover hokkaido fritter. Det kan være som mos eller blandet samme med andre rodfrugter, som hokkaido suppe eller fyldt hokkaido.
Den har som sagt en utrolig lækker smag, som passer til og i mange retter. Samtidig er den ret billig.

Prøv også disse skønne hokkaido opskrifter: Hokkaido & Butternut Salat // Hokkaido Suppe // Fyldt Hokkaido Græskar

Opskrift på hokkaido fritter
Helt hokkaido

Hokkaidoen kan købes i mange slags størrelser.

Fritter af hokkaido

Drys eksempelvis lidt frisk koriander over hokkaido fritterne når de er bagt færdige. Det giver en utrolig lækker smag til dem.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!