Hokkaido fritter er en skøn måde at få lækker tilbehør på af hokkaido græskar, som kan serveres til utrolig mange forskellige slags retter. Lige fra Langtidsstegt kalveculotte til Kylling på Grillen.
Man kan sagtens bruge hokkaido fritter i stedet for kartofler og krydrer dem med forskellig slags urter og krydderier. Jeg vender dem nogle gange i saften fra en appelsin og drysser dem dernæst med timian og chipotle, hvilket giver dem en skøn krydret smag.
Revet parmesan eller anden lignende ost kan også være utrolig lækker ovenpå hokkaido fritter, hvor osten smelter og får en dejlig knasende skorpe på toppen af fritterne.
Man kan også eksperimentere med de krydderier man selv holder af.
Hokkaido Fritter
Ingredienser
- 1 hokkaido
- Olivenolie
- 1 – 2 hele hele appelsiner
- ½ – 1 tsk. chipotle eller chilipulver
- 1 – 2 tsk. tørret timian
- Groft salt
Udstyr
Sådan gør du
- Del hokkaidoen i to og fjern kernerne med en spiseske.
- Skær hver del ud i skiver, som dernæst skæres i stænger der måske skal skæres over.
- Kom hokkaido fritterne i et ildfast fad med bagepapir i.
- Hæld lidt olie ved og vend dem.
- Pres appelsinerne og hæld appelsinjuicen over fritterne, som vendes godt.
- Drys lidt chipotle eller chilipulver og timian over hokkaido fritterne.
- Slut af med at de får et drys groft salt.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 – 35 minutter som afhænger af, hvor tykke de der. Mærk på dem med en gaffel om de er aldente.
Noter
Vi bruger hokkaido græskaren til rigtig mange forskellige ting udover hokkaido fritter. Det kan være som mos eller blandet samme med andre rodfrugter, som hokkaido suppe eller fyldt hokkaido.
Den har som sagt en utrolig lækker smag, som passer til og i mange retter. Samtidig er den ret billig.
Prøv også disse skønne hokkaido opskrifter: Hokkaido & Butternut Salat // Hokkaido Suppe // Fyldt Hokkaido Græskar
Hokkaidoen kan købes i mange slags størrelser.
Drys eksempelvis lidt frisk koriander over hokkaido fritterne når de er bagt færdige. Det giver en utrolig lækker smag til dem.
0 kommentarer