og

Kammusling med pighvar og Caviar

af | 14. jan 2021 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter

Stegt kammusling med caviar

Stegt kammusling med pighvar og caviar med brunet smør tilsat lidt teriyaki sauce er en utrolig skøn forret med smag fra det japanske køkken.

Jeg elsker fisk og skaldyr og vi får fisk mindst en gang i ugen til aftensmad. Både fisk og skalddyr er perfekte som forretter på rigtig mange forskellige måder. Især pighvar og kammusling er min favoritter.
Jeg har i denne opskrift leget med det japanske køkkens ingredienser og lavet en meget enkel og nem forret.

Råvarerne til forretten er noget af det bedste fra havet da jeg har brugt kammuslinger, pighvar og ægte kaviar, som kan erstattes med eksempelvis stenbiderrogn.
Når man bruger gode råvarer får man næsten altid en vanvittig god ret, så længe man tilbereder dem korrekt.

I alle de år jeg har haft gastromad har jeg skrevet flere indlæg om både kammuslinger og pighvar.

Kammuslinger især de store er fantastiske som forretter på grund af deres sødlige smag. Man kan godt købe små kammuslinger, men jeg vil anbefale at bruge de store i denne ret.
Pighvaren er ligesom kammuslinger en fantastisk fisk grundet dens virkelige lækre smag og dens faste kød.
Begge råvarer er i den dyre ende og derfor har jeg valgt at bruge en mindre pighvar filet.

Udover kammusling og pighvar havde jeg en dåse kaviar som skulle bruges inden udløbsdato. Så det var en kærkommen lejlighed at bruge den til denne ret.

Prøv disse opskrifter: Dampet Pighvar // HummerBisque // Kammusling med kryddersmør

Stegt kammusling med caviar

Kammusling med pighvar og kaviar

Stegt kammusling og pighvar med brunet smør tilsat lidt teriyaki sauce er en utrolig skøn forret med smag af det japanske køkken.
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrifter, Fisk, Forret, Skaldyr
Køkken: Dansk, Japansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 200 – 300 g. pighvar filet kan erstattes med rødtunge
  • 4 stk. kammusling
  • Fint salt
  • Sukker
  • 150 g. smør
  • 4 tsk. yuzu ponzu kan erstattes med 3 tsk. soyasauce og 1 tsk. lime
  • 4 tsk. teriyaki sauce
  • 2 tsk. yuzu saft kan erstattes af grapesaft
  • 1 glaskål
  • 4 tsk. kaviar kan erstattes med stenbiderrogn
  • Klaret smør til stegning

Sådan gør du

  • Skær pighvar fileten i fire lige store stykker, som drysses med salt, som sættes til side i køleskabet i 2 timer.
  • Drys kammuslingerne med lidt fint salt og sukker, som sættes til side i køleskabet i 2 timer.
  • Kom smørret i en gryde som koges op ved høj varme. Når det bruser op og falder ned hældes det gennem en sigte.
  • Vaske gryden og hæld det brunede smør tilbage i gryden.
  • Hæld yuzu ponzu, teriyaki sauce og yuzu saft i det brunede smør.
  • Smag til om der skal mere i af hver ingrediens.
  • Hold den brunede smør lun.
  • Skræl glaskålen som skæres i tynde skiver på at mandolinjern.
  • Skær hver glaskål skive til en cirkel af omkring 4 centimeter i omkreds.
  • Varm en pande op ved høj varme.
  • Kom 1 – 2 spsk. klaret smør på panden.
  • Når smørret er smeltet steges pighvarfileterne omkring 1½ – 2 minutter på hver side, som dernæst tages af panden.
  • Steg dernæst kammuslingerne i 1 minut på hver side som tages af panden.
  • Placer glaskål skiven midt i en dyb tallerken.
  • Kom kammuslingen ovenpå skiven og dernæst 1 tsk. kaviar på toppen af kammuslingen.
  • Hæld omkring 1 – 2 spsk. brunet smør rundt om glaskålskiven.
  • Placer pighvar fileten ved siden af glaskålskiven.

Noter

Man kan tilberede det brunede smør dagen inden.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tilbehøret til pighvaren og kammuslingen er en skive glaskål der giver noget sprødhed og friskhed.

Som sauce lavede jeg brunet smør, hvor jeg tilsatte japansk yuzu som er saften fra en citrusfrugt der kan minde om grape og lime. Udover yuzu saft kom jeg yuzu ponzu i, som er en blanding af yuzu saft og soyasauce, som kan erstattes med ens egen blanding af limesaft og soyasauce. Den sidste japanske ingrediens jeg tilsatte var teriyaki sauce.
Alle tre dele giver den brunede smør en utrolig lækker smag der passer godt til pighvaren og kammuslingen.

Denne fiske og skalddyrs forret er nem og forholdsvis hurtig at lave. Man skal ikke bruge den store forberedelsestid til den.

Dog skal man huske at både pighvar fileterne og kammuslingerne skal drysses med lidt fint salt og have lov at stå i 2 timer inden de tilberedes for, at deres kød bliver mere fast.

Det brunede smør kan man lave dagen inden, og selv om det størkner varmer man det op igen.

Stegt pighvar med kammusling

Placer en god teskefuld kaviar ovenpå den stegte kammusling.

Stegt kammusling og pighvar

Steg kammuslinger og pighvar fileterne i klaret smør, hvilket gør at smørret ikke branker.

Baerii Caviar

Tag en ske af træ eller porcelæn til kaviaren.

Kammusling med pighvar og ægte caviar

Hæld den brunede smør med de forskellige japanske saucer rundt om glaskål skiven.  Det er en god ide, at bruge en dyb tallerken.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Michael Jørgensen

    Ser virkelig lækkert ud. Hvad er de to cremefarvede “kugler” der ligger foran kammuslingen?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Michael

      Mange tak :-), og det smager lige så godt som det ser ud.
      Kuglerne mener jeg er syltede kartoffelkugler, som laves ved, at udstikke kartofler med et parisiennejern, dernæst blanchere dem kort. Sylt dem i en lage af 1 del. eddike, 1 del vand og 1 del sukker.

      Glædelig jul 🎄 og et godt nytår 🎉.

      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!