Knækbrød med frø og kerner er utrolig skønne sammen med ost, til hygge eller bare som snack. Samtidig er de altid dejlige at have.
Prøv mine hurtige og nemme knækbrød opskrift med sunde frø og kerner.
Hjemmelavet knækbrød opskrift i virkeligheden en af verdens nemmeste bageopskrifter jeg kender. Dejen røres sammen, rulles ud og kommes i ovnen. Ingen hævning, ingen gær eller røremaskine. Samtidig er de lige så smagfulde og lækre som dem du køber i dyre domme i ostebutikken, specialbutikken eller supermarkedet.
Knækbrød Opskrift
I en opskrift på knækbrød som denne har jeg udover mel og lidt rugmel brugt flere forskellige slags frø og kerner, for både smagen og knækket. Frøene kan være hørfrø, sesamfrø og kernerne af græskarkerner, solsikkekerner, eller hvad du har i dit køkkenskab. Opskriften er meget enkel og kan nemt ændres til flere kerner eller færre. Eneste ide er at følge mængden for at knækbrød dejen bliver som den skal være.
Dejen kan også tilsættes krydderier, mørkt chokolade eller drysses med saltflager for at få en anden smag.
Prøv også: Hjemmebagt flutes // English Muffins
Knækbrød
Ingredienser
- 3 dl hvedemel
- ½ dl. rugmel
- 1 dl havregryn
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 tsk. flagesalt
- 2 dl. vand
- 1 dl. olivenolie
Udstyr
Sådan gør du
- Bland hvedemel, rugmel, havregryn, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner og flagesalt sammen i en skål.
- Tilsæt vand og olivenolie og rør det godt sammen til en jævn dej.
- Del dejen i to lige store dele.
- Placer hver portion mellem to stykker bagepapir, hvor de rulles ud til de har en tykkelse af omkring 3 mm.
- Fjern det øverste stykke bagepapir, og hiv det nederste stykke med den udrullede dej på en bageplade.
- Skær eller rids dejen dybt i mindre firkanter med en pizzaskærer. Gør det samme med den anden portion.
- Kom bagepladen i en opvarmet ovn, uden varmluft ved 180 i omkring 20 – 25 minutter indtil de er gyldne. Hold godt øje med dem, at de ikke bliver sorte.
- Tag dem ud af ovnen, lad dem køle ned inden de knækkes i knækbrød stykker.
Noter
Tips til opskriften
- Placer dejen mellem to stykker bagepapir, som er den letteste måde at rulle dejen ud på.
- Brug en pizzaskærer til at skære riller i knækbrød dejen.
- Lad det bagte knækbrød køle af inden det serveres.
- Opbevar dem i en lufttæt beholder et mørkt sted.
- De kan holdes sig i omkring 2 – 3 uger. Bliver de harske er de for gamle.
Knækbrød til ost
Knækbrød, ost og en marmelade kompot er noget jeg synes passer perfekt sammen efter en god middag eller til julefrokost eller påskefrokost. De kan selvfølgelig også serveres til morgenmad, eftermiddags te og hygge. De oste jeg synes er gode til dem er skimmeloste af forskellige slags, dansk saltet Vesterhavsost og andre med smag i sig.
Sådan sørger man for perfekte hjemmelavede knækbrød med kerner.
Sørg for at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir hvor det øverste stykke nem fjernes, og det nederste med dejen hives over på en bageplade.
Brug en pizzaskærer til at skære et mønster i dejen, da det bagte brød eller knækker i mange uens stykker.
Køl det bagte brød af på en bagerist inden de bruges.
0 kommentarer