Kulmule og Asiatiske Rødbeder

af | 29. sep 2017 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

I perioder kan jeg bryde min hjerne med, hvad jeg skal tilberede til aften, eller hvordan jeg skal tilberede noget bestemt. Meget ofte tager jeg udgangspunkt i noget bestemt som f.eks. i denne opskrift var kulmule og rødbeder. Det hele endte med, at blive til stegt kulmule med lidt teriyaki på, rødbedetern der er glaserede i en halvstærk asiatisk glace og edamame bønner. Egentlig var det sværeste, at komme frem til denne nemme, men rigtig lækre hovedret.
Selv om jeg skriver meget om mad kan jeg nogle gange støde panden mod muren, når det kræver nye ideer til en opskrift.
Men hvad gør jeg egentlig, når jeg slet ikke kan få hjernen til, at fungerer? Jeg tager f.eks. i et større supermarked eller på marked og ser hvad de har af varer. Begynder, at gennemgå alle mine kogebøger for, at få en eller anden ide. Det handler ikke om, at omskrive en opskrift, men at få et udgangspunkt jeg kan arbejde videre med.
Som regel kommer de nye ideer helt af sig selv, når jeg har mindst pres på. Jeg har i lang tid skrevet dem ned, og ind i mellem er det nogle få stikord, men de kan altid bruges.

De glaserede rødbeder er i og for sig ikke nyt. Jeg ville dog tilføje retten en asiatisk smag, eller rød tråd, hvilket jeg synes gik rigtig godt.

Kulmule og Asiatiske Rødbeder

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Asiatisk
Køkken: Fisk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Kulmule og tilbehør

Asiatiske Rødbeder

  • 400 g. rødbeder
  • 2 spsk. soyasauce
  • spsk. fiskesauce
  • ½ - 1 spsk. black bean chilisauce
  • 1 spsk. mirin eddike
  • 1 spsk. honning
  • dl. hønsefond

Sådan gør du

Asiatiske Rødbeder

  • Kog rødbederne med skræl på i 20 minutter indtil de er al dente.
  • Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
  • Smut dem som ved mandler, hvor skrællen kommer af. Brug evt. et par handsker.
  • Skær rødbederne i mindre tern.
  • Bland soyasauce, fiskesauce, black bean chilisauce, mirin, honning, og 1½ dl hønsefond sammen i en gryde. Kog marinaden op og lad den småsimre indtil den er kogt ned til 1/3 del.
  • Vend rødbedeternene grundigt i marinaden i ca. 10 – 15 minutter ved lav varme.

Kulmule og tilbehør

  • Kog risene i hønsefonden i 50 minutter ved lav varme.
  • Hæld edamame bønnerne op i en skål, og dæk dem til med kogene vand i ca. 10 minutter.
  • Salt kulmulefileterne 1 time før tilberedning. Skær dem evt. i mindre fileter.
  • Steg dem i olie og lidt smør med skindsiden ned af i 3 minutter, hvorefter de vendes og får yderligere 2 minutter.
  • Pensl skindsiden med lidt teriyaki sauce.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Elsebeth

    I fremgangsmåden på rødbederne skal der byttes om på punkt 4 og punkt 3 – ellers bliver det en helt umulig opgave!

    Svar
    • Søren

      Det har du fuldstændig ret i :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!