Andebryst er noget af nemmeste og lækreste af lave, og noget vi er utrolig glade for året rundt.
Her er min version af Mortens and til Mortens aften, som jeg har valgt at kalde Mortens Berberi Andebryster med Butternutblåbær puré. Godt nok en lang sætning :-). Selve tilberedningen af brysterne er næsten samme version som Brdr. Prices, dog med en smule variation.
Jeg har tilføjet allehånde til de krydderier de bruger til brysterne. Derudover tænkte jeg, at en puré af butternut squash, hvori der er vendt hele blåbær i ville passe godt til ande kødet, hvilket også stemte overens med tanken :-). Jeg er fuldstændig vild med butternutsquash og hokkaidogræskar i næsten alle afskygninger, som suppe, bagt i ovnen med lidt chili over, i pureer med andre rodfrugter. Den sødme de giver passer utrolig godt med ex. selleri.Udover puréen stod retten på glaserede beder og honning bagte tomater samt en rødvinssauce der for en gang skyld gik lidt sine egne veje, hvilke jeg fortæller mere om.
Prøv også disse opskrifter: Stegt Gåsebryst // Ovnstegte Poussiner med rosmarin sauce
Ingredienser 2 personer:
- 2 Berberiandebryster.
- 5 hele allehånde.
- 5 hele nelliker.
- 5 hele enebær.
- 5 hele sorte peberkorn.
- ½ butternutsquash.
- Smør
- Fløde.
- Hele blåbær.
- Små blommetomater.
- Honning.
- Timian.
- Aceto Balsamico eddike.
- Olivenolie.
- Salt.
- 4 Små rødbeder.
- ½ flaske rødvin.
- 1 dl. portvin.
- ½ l. kalvefond.
- 1 skalotteløg.
Start med at riste krydderierne som derefter knuses i en morter. Rids andebrysterne i tern og gnid de knuste krydderier godt ned i mellem revnerne. Stil brysterne på køl, tag dem ud af køleskabet ½ time inden de skal tilberedes. Du kan starte med, at brune brysternes skindside på en varm pande. Kom dem dernæst i et fad, og steg dem i ovnen ved 220 grader i 10 – 15 minutter. Tag dem ud og lad dem hvile under stanniol i 10 minutter. Nu kan du skære dem ud i passende skiver.
Tilberedning af pureen er nemmest ved, at bage butternutsquashen i ovnen. Skær den over på langs og læg kødsiden ned af på en fad. Bag den ca. 20 – 30 min. ved 200 grader i ovnen eller til kødet er mørt og kan moses. Når den er bagt færdig fjernes skindes nemt ved, at trække det af. Mos kødet i en gryde og tilsæt smør og fløde, rør til pureen bliver lind. Tilsæt frisk hakket timian, salt og peber. Lige inden serveringen tilsættes hele blåbær som vendes i pureen.
Skær tomaterne over på langt, læg dem med kødsiden op af i et fad. Hæld lidt olivenolie, aceto balsamico og honning over hver enkelt. Drys med frisk hakket timian og salt. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter eller til de bliver rynkede.
Kog rødbederne med skrald i ca. 20 – 25 min. Hæld vandet fra og kom dem i isvand. De kan derefter smuttes som mandler. Skær dem i mindre stykker. Hæld aceto balsamico, honning og lidt kalvefond i en gryde. Reducer til en tyk glace og vend bederne glacen.
Nu til den sauce, som jeg fik spoleret delvist. Jeg havde planer om, at lave en kraftig rødvinssauce af ½ flaske rødvin, 1 dl. portvin, ½ dl. aceto balsamico og ½ l. kalvefond der sammen med lidt timianstilke reduceres ned til 2 – 3 dl og til sidst monteres med smør. Normal procedure for en god og kraftig rødvinssauce. Jeg fik den ide, at bruge andehjertet, lever og noget af spækket, som jeg først stegte og derefter kogte med. Dog flød der nu et pænt lag andefedt oven på saucen, hvilket ikke lige frem var det kønneste syn. Smagen var ok.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks