Ovnstegte poussiner med rosmarin sauce

af | 4. aug 2016 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

Poussin smager fortrinligt, hvor kødet er saftig og meget smagfuldt.

Poussin også kaldet forårskyllinger er unge kyllinger der ikke er ældre end ca. 35 dage, og større end ca. 400 g. De har et fyldigt brystkød og buttede lår, som kan tilberedes på samme måde som kylling.

Ovnstegt poussin med rosmarin sauce

Jeg faldt for nyligt over et par franske majsfodrede poussiner i det lokale supermarked som jeg måtte have med hjem, da det er noget tid siden jeg sidst var stødt på et par. Flere og flere supermarkeder sælger disse små kyllinger hvor man kan købe dem.

Hvilken fugl er en poussin

Poussin er som sagt bare små kyllinger, men de har utrolig meget smag i sig, af et par små mini kyllinger. I samme ombæring skulle jeg afprøve italienske økologiske sorte fuldkornsris fra Il Fornaio. Risene er i sig selv utrolig aromatiske og deres sorte farve kommer fra et naturligt pigment i jorden. De er dyrere end almindelige ris, men smagen er en verden til forskel. Sammen med en rosmarin sauce, ris og pimientos de padrón kunne det næsten ikke blive til en bedre og meget nem ret på fjerkræ.

Poussin i fad

Opskrift på små kyllinger

Selve opskriften på fjerkræ som poussin er meget nem at lave. De blev først brunet af på en pande, hvorefter de placeres i et ildfast fad med bacon, svampe og hvidvin der giver fantastisk lækker sauce. Opskriften kan både bruges som hverdagsmad eller gæstemad.

Prøv også disse opskrifter: Perlehønebryst med estragonsauce // Grillet Poussin

Ovnstegt poussin med rosmarin sauce

Ovnstegte poussiner

Jeg har brugt ca. mål ved hønsfond, hvidvin og creme fraiche i opskriften, da der muligvis skal bruges lidt mindre eller mere når du laver den. Skal du tilberede mere end 2 gang da op.
3.86 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fjerkræ, Kylling, Hovedret, Opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 poussiner
  • dl. hønsefond
  • dl hvidvin
  • dl. 38% creme fraiche kan gøres med 18%
  • 4 stilke rosmarin
  • 1 hvidløg skilt i fed
  • 8 skiver god bacon såret i tern
  • Røget flagesalt kan udelades
  • 2 spsk. olivenolie
  • 25 g. smør
  • 200 g. blandede svampe som f.eks. kantareller østershatte, karl johan eller det man har lyst til
  • 10 pimientos de padrón små spanske peber
  • dl. sorte økologiske fuldkornsris fra Italien kan fås i Coop butikker
  • 5 dl. hønse eller grøntsagsfond
  • 1 bundt grønne asparges
  • 20 små blomme- eller cocktailtomater

Sådan gør du

  • Start med, at soignere poussinerne ved, at fjerne fjer og gumpe (røven). Salt dem grundig indvendig og udvendig med røget flagesalt, almindeligt salt kan også bruges.
  • Brun dem på en pande ved høj varme på alle sider i olivenolie og smør sammen med det hvidløget, der er skilt i fed og rosmarin stilke.
  • Tag poussin, hvidløg og rosmarin af panden og læg dem i et ildfast fad.
  • Rengør svampene ved, at børste dem for jord med en stiv børste. Undgå at skylle dem, da de har bedst ved, at være tørre.
  • Skær svampene i mindre stykker.
  • Sauter baconen, hvorefter svampene tilsættes. Kog panden af med hvidvin, og dernæst hønsefond og creme fraiche.
  • Hæld det hele i det ildfaste fad sammen med poussinerne.
  • Stil det i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter.
  • Kog risene i fonden i ca. 40 minutter sammen med salt.
  • Skær tomaterne i kvarte. Aspargesernes ender brækkes af og skæres på skrå i mindre stykker. Kom tomater og asparges ved risene når disse er færdige.
  • I mellem tiden sauteres pimientos de padrón på en pande ved middelvarme med lidt olie på indtil de får farve og falder lidt sammen. Drys dem med salt.
  • Når poussinerne er færdige tages de op af fadet og hviler i 10 minutter.
  • I mellem tiden hældes den smagfulde væde i en gryde og reduceres til ca. halvdelen. Tag rosmarin stilkene op og smag til med salt og peber.
  • Del poussinerne, og server en halv på hver tallerken sammen med de smagfulde sauce, risene og pimientos de padrón til.

Noter

Kan man ikke købe poussiner kan en lille kylling bruges.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Pimientos de padrón er små pebre fra Spanien, der har lidt sødme og meget lidt styrke i sig. De bruges typisk som tapas, hvor det steges på panden og drysses med salt. De kan ligeledes gå sammen med en god spansk ost, og evt. bær i en let salat. Et alternativ er, at fylde dem med en gedeost, som snacks.

Poussin

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Susanne Schmidt

    Vi er begejstrede for retten. Det går nemt at dele den til 2 personer, selvom jeg fik lavet lidt mere sauce.😘. Vi fik alm. paraboiled ris, kogt med fond vendt med kvarte tomater og hakket bredbladet persille og SRE AMPEL peber fra Cambodia.(købt hos Mill &Mortar) verdens bedste peber.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Susanne
      Rigtig mange tak for rosen, og god ide med risene.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!