Perlehønebryst med estragonsauce og svampe
Perlehønebryst med estragonsauce og stegte svampe sammen perlespelt er en nem og meget lækker opskrift på perlehøne med skønne smag.
Perlehøne er en særlig fjerkrærace som er i familie med både kylling og fasan. Kødet er dog mere smagfuldt end kyllingen, men knap så vildt i smag som fasanen. Opskrift på perlehønebryst er ideel til gæstemiddage da kødet er så lækkert i smagen.
Sådan laver man perlehønebryst
Jeg har haft perlehønebryst på panden hvor den er brunet inden den er tilberedt færdig i ovnen. Kødet får en virkelig lækker smag og er desuden meget saftig. Sammen med den skønne estragonsauce, og perlespelt med blancheret savoykål og stegte svampe får man både en nem og smagfuld ret.
Kan man ikke købe perlehønebryst kan man godt bruge kylling til denne opskrift på perlehøne med estragon. Saucen og de andet tilbehør smag i sig selv utrolig godt. Jeg vil anbefale at man bruger de udbenede kyllingelår i stedet for perlehønebryst. Grunden er at de med skindet på giver en god smag.
Jeg valgte at skære brystet i skiver, som blev serveret sammen med det lille lår til hver gæst. Retten kan selvfølgelig også lavet som aftensmad på en travl hverdag, hvis man ønsker det.
Tilbehøret til perlehøne kan man godt lave delvis dagen inden, da perlespelt nemt varmes op i mikro ovnen inden servering. Derved sparer man lidt tid.
Prøv også disse opskrifter: Kyllingeruller med Trøffel // Grillet Pousin // Rosmarin Kylling // Grydestegt Fasan
Perlehønebryst med estragonsauce og svampe
Perlehønebryst med estragonsauce og stegte svampe sammen perlespelt er en nem og meget lækker opskrift på perlehøne med dens dejlige smag.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Sauce
Køkken: Dansk
Antal: 4 Personer
Ingredients
Perlehønebryst
- 4 stk. perlehønebryster med lår
- Olie og smør til stegning
- Salt og peber
Estragonsauce
- 5 stk. kviste estragon
- 1 stk. skalotteløg
- 2½ dl. hvidvin
- 5 dl. hønsefond
- 100 g. smør
Perlespelt med kål og svampe
- 4 dl. perlespelt
- 8 dl. kalvefond
- Salt
- 25 g. smør
- 1 savoykål
- 400 g. blandede svampe
- ½ dl. tørrede tranebær
Instructions
Estragonsauce
- Pil bladene af estragonkvistene som hakkes og bruges senere. Kvistene gemmes.
- Hak skalotteløget i små tern, som kommes i en sauce gryde med rosmarinkvistene og hvidvinen.
- Kog hvidvinen ned til ¼, hvorefter hønsefonden tilsættes og koges yderligere ned til 1/3.
- Monter saucen med smør inden anretning, hvorefter de hakkede estragonblade tilsættes.
- Smag til med salt og peber og hold saucen lun.
Perlespelt med kål og svampe
- Kog perlespelten i kalvefond med salt i som beskrevet på pakken.
- Når perlespelten er færdig, vendes smørret i.
- Fjern bladene fra savoykålet, hvor det nederste af stilken på hvert blad skæres af.
- Blancher bladene i kogene vand indtil de falder lidt sammen, hvorefter de tages op med hulske.
- Skær dem dernæst i mindre strimler af 2 gange 5 cm.
- Svampede skæres i mindre stykker og steget hårdt på en pande med lidt olie på indtil de har fået farve.
- Vend savoykål, stegte svampe og tranebær sammen med perlespelten.
Perlehønebryst
- Har man købt bryst med tilhørende lår på, skæres låret af.
- Drys bryster og lår med salt og peber.
- Brun bryster og lår på en varm pande i olie og et par spsk. smør.
- Sæt dem dernæst i ovnen ved 180 grader i omkring 10 minutter hvorefter de anrettes med de øvrige ingredienser.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hvor køber man perlehønebryst?
Jeg køber mine i de store supermarkeder, eller når de mindre har specialvarer hjemme. Jeg kan forestille mig at ens slagter kan få en perlehøne hjem, da mange restauranter serverer det. Ellers er der altid nettet som alternativ, hvor man hurtig finder en del steder der sælger perlehøner.
Fjerkræ er noget vi laver og spiser en del af, især kylling og and. Jeg køber ofte en hel kylling som jeg tilbereder på enten grillen eller i ovnen, da jeg derved sparer lidt tid i hverdagen. Nu da vi kun er to hos os, har vi mad til mindst to dage ved en hel kylling. Man kan også partere den og bruge skroget til at lave sin egen hønsefond med, som dernæst kan fryses til senere.
I den givetvis udmærkede Perlehønebryst-opskrift med esdragonsauce glider esdragon lisså stille over til at blive rosmarin.
Naturen er nok så underfuld.
Tak 👍