Perlehønebryst med estragonsauce og svampe

af | 11. jan 2022 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Saucer

Perlehønebryst med estragonsauce og stegte svampe sammen perlespelt er en nem og meget lækker opskrift på perlehøne med dens dejlige smag.

Perlehøne er en særlig fjerkrærace som er i familie med både kyllingen og fasanen. Kødet er dog mere smagfuldt end kyllingen, men knap så vildt i smag som fasanen. Perlehøne opskrift er ideelt til gæstemiddage da kødet er så lækkert i smagen.

Sådan laver man perlehønebryst

Jeg har haft perlehønebryst på panden hvor den er brunet inden den er tilberedt færdig i ovnen. Kødet får en virkelig lækker smag og er desuden meget saftig. Sammen med den skønne estragonsauce, og perlespelt med blancheret savoykål og stegte svampe får man både en nem og smagfuld ret.

Kan man ikke købe perlehønebryst kan man godt bruge kylling til denne opskrift på perlehøne med estragon. Saucen og de andet tilbehør smag i sig selv utrolig godt. Jeg vil anbefale at man bruger de udbenede kyllingelår i stedet for perlehønebryst. Grunden er at de med skindet på giver en god smag.

Jeg valgte at skære brystet i skiver, som blev serveret sammen med det lille lår til hver gæst. Retten kan selvfølgelig også lavet som aftensmad på en travl hverdag, hvis man ønsker det.

Tilbehøret til perlehøne kan man godt lave delvis dagen inden, da perlespelt nemt varmes op i mikro ovnen inden servering. Derved sparer man lidt tid.

Perlehønebryst med estragonsauce og svampe

Perlehønebryst med estragonsauce og stegte svampe sammen perlespelt er en nem og meget lækker opskrift på perlehøne med dens dejlige smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Sauce
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Perlehønebryst

  • 4 stk. perlehønebryster med lår
  • Olie og smør til stegning
  • Salt og peber

Estragonsauce

  • 5 stk. kviste estragon
  • 1 stk. skalotteløg
  • dl. hvidvin
  • 5 dl. hønsefond
  • 100 g. smør

Perlespelt med kål og svampe

  • 4 dl. perlespelt
  • 8 dl. kalvefond
  • Salt
  • 25 g. smør
  • 1 savoykål
  • 400 g. blandede svampe
  • ½ dl. tørrede tranebær

Sådan gør du

Estragonsauce

  • Pil bladene af estragonkvistene som hakkes og bruges senere. Kvistene gemmes.
  • Hak skalotteløget i små tern, som kommes i en sauce gryde med rosmarinkvistene og hvidvinen.
  • Kog hvidvinen ned til ¼, hvorefter hønsefonden tilsættes og koges yderligere ned til 1/3.
  • Monter saucen med smør inden anretning, hvorefter de hakkede rosmarinblade tilsættes.
  • Smag til med salt og peber og hold saucen lun.

Perlespelt med kål og svampe

  • Kog perlespelten i kalvefond med salt i som beskrevet på pakken.
  • Når perlespelten er færdig, vendes smørret i.
  • Fjern bladene fra savoykålet, hvor det nederste af stilken på hvert blad skæres af.
  • Blancher bladene i kogene vand indtil de falder lidt sammen, hvorefter de tages op med hulske.
  • Skær dem dernæst i mindre strimler af 2 gange 5 cm.
  • Svampede skæres i mindre stykker og steget hårdt på en pande med lidt olie på indtil de har fået farve.
  • Vend savoykål, stegte svampe og tranebær sammen med perlespelten.

Perlehønebryst

  • Har man købt bryst med tilhørende lår på, skæres låret af.
  • Drys bryster og lår med salt og peber.
  • Brun bryster og lår på en varm pande i olie og et par spsk. smør.
  • Sæt dem dernæst i ovnen ved 180 grader i omkring 10 minutter hvorefter de anrettes med de øvrige ingredienser.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også disse opskrifter: Hakkebøf på Selleri // Smørstegt Blomkål // GullashSuppe

Hvor køber man perlehønebryst?

Jeg køber mine i de store supermarkeder, eller når de mindre har specialvarer hjemme. Jeg kan forestille mig at ens slagter kan få det hjem, da mange restauranter serverer det. Ellers er der altid nettet som alternativ, hvor man hurtig finder en del steder der sælger perlehøner.

Fjerkræ er noget vi laver og spiser en del af, især kylling og and. Jeg køber ofte en hel kylling som jeg tilbereder på enten grillen eller i ovnen, da jeg derved sparer lidt tid i hverdagen. Nu da vi kun er to hos os, har vi mad til mindst to dage ved en hel kylling. Man kan også partere den og bruge skroget til at lave sin egen hønsefond med, som dernæst kan fryses til senere.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!