Rosmarin kylling er en italiensk inspireret kyllingeret, hvor en hel kylling fyldes med chorizo og grilles.
Jeg bruger grillen hele året rundt og elsker at grille en hel kylling. Jeg havde til en lørdag købt en rimelig stor økologisk kylling, som jeg forkælede med masser af rosmarin og oliven. En italiensk inspireret ret, som alligevel fik lidt islæt af lidt god spansk chorizopølse.
Kyllingen valgte jeg at proppe med oliven, chorizopølse og rosmarinkviste og dernæst smide den på grillen. Den kan uden problemer tilberedes i ovnen, så fortvivl ikke, hvis du ikke har en grill eller bruger den.
Rosmarin kylling opskrift
Ingredienserne til rosmarin kylling kan du uden problemer købe i de forskellige supermarkeder. Hvis du har en specialforretning i nærheden af dig, kan jeg kun anbefale, at købe chorizoen, oliven og de tørrede tomater der. Jeg valgte, at købe ingredienserne hos en lokal spansk butik, som nu en gang smager bedre end dem fra supermarkederne.
Prøv også disse opskrifter: Kylling Cacciatore // Glaseret Kylling
Rosmarin Kylling som at smage syden
Ingredienser
Rosmarin kylling
- 1 kylling
- 1 – 2 dl. sorte udstenede oliven
- 5 rosmarin kviste
- 4 fed hvidløg
- Saften fra 1 citron
- ½ chorizopølse
- 1 dl. olivenolie
Risotto
- 3 dl. arborioris risottoris
- 1 løg skåret i tern
- 1 fed hvidløg skåret i tern
- 1 dl. hvidvin
- 5 – 6 dl. hønsefond
- ½ chorizopølse skåret i tern
- 30 g god gorgonzola
- 2 spsk. revet parmesanost
Hønsesauce
- 2 dl. hønsefond
- 1 dl. piskefløde
- 20 g. smør
Sådan gør du
Rosmarin Kylling
- Kyllingen kan både tilberedes i ovnen eller på grillen ved samme temperatur og tid.
- Rens kyllingen indvendig for blodrester og tør den godt.
- Fjern nålene fra 3 af rosmarin kvistene, som hakkes fint, og derefter blandes med olivenolien, citronsaften og et presset fed hvidløg.
- Smør kyllingen på alle sider med marinaden.
- Drys dernæst kyllingen med salt indvendig og udvendig.
- Skær chorizoen i skiver, som kommes ind i kyllingen sammen med oliven, tørrede tomater og de resterende rosmarinkviste.
- Sæt dernæst kyllingen på grillen eller i ovnen.
- Den skal tilberedes ved 180 – 200 grader i ca. 50 minutter, eller indtil brystkødet er 70 grader.
Risotto
- Varm fonden op. Sauter løg og hvidløg i olie ved svag varme til de er gennemsigtige.
- Tilsæt arborio risene og rør rundt indtil de har opsuget fedtstoffet og er klare.
- Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe.
- Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl samtidig med der røres.
- Lad nu risene opsuge fonden, uden der røres. Tilsæt igen mere fond osv. Efter ca. 15 – 20 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden du stopper med, at hælde mere fond i. Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg.
- Rør nu gorgonzola, parmesan og chorizo ternene i og server.
Hønsesauce
- Varm hønsefonden op, og tilsæt piskefløde og smør, hvorefter den skummes op vha. en stavblender.
Til rosmarin kyllingen lavede jeg en lækker risotto med chorizo og gorgonzola i, som giver en virkelig skøn smag. Dette passer utrolig godt til den grillede hele kylling. Derudover havde jeg lidt hønsefond som blev varmet og tilsat lidt fløde, inden det skummet op med stavblenderen. Hønsesaucen smager skønt til selve kyllingekødet.
Du kan til retten grille forskellige grøntsager som i denne ret HER. Det passer rigtig godt sammen, og på den måde kan du tilberede næsten alt på grillen.
Når jeg køber en kylling er det oftest en større og fritgående. Jeg synes personligt at smagen er bedre og kødets struktur mere fast. Men det er selvfølgelig ikke et must, da en billigere sagtens smager skønt når den grilles som her.
Grill den hele kylling og brug gerne et stegetermometer for den helt perfekte til
Server evt. en god tomatsalat til retten og noget godt brød til.
0 kommentarer