Rosmarin Kylling
På denne årstid dvs. først i juli bruger jeg grillen lidt mere end resten af året. Jeg havde til en lørdag købt en rimelig stor økologisk kylling, som jeg forkælede med masser af rosmarin og oliven. En italiensk inspireret ret, som alligevel fik lidt islæt af lidt god spansk chorizopølse.
Gå direkte til opskriften
Kyllingen valgte jeg at proppe med oliven, chorizopølse og rosmarinkviste og dernæst smide den på grillen. Den kan uden problemer tilberedes i ovnen, så fortvivl ikke, hvis du ikke har en grill eller bruger den.
Ingredienserne kan du uden problemer købe i de forskellige supermarkeder. Hvis du har en specialforretning i nærheden af dig, kan jeg kun anbefale, at købe chorizoen, oliven og de tørrede tomater der. Jeg valgte, at købe ingredienserne hos en lokal spansk butik, som nu en gang smager bedre end dem fra supermarkederne.

Rosmarin Kylling som at smage syden
Ingredienser
Rosmarin kylling
- 1 kylling
- 1 - 2 dl. sorte udstenede oliven
- 5 rosmarin kviste
- 4 fed hvidløg
- Saften fra 1 citron
- ½ chorizopølse
- 1 dl. olivenolie
Risotto
- 3 dl. arborioris risottoris
- 1 løg skåret i tern
- 1 fed hvidløg skåret i tern
- 1 dl. hvidvin
- 5 - 6 dl. hønsefond
- ½ chorizopølse skåret i tern
- 30 g god gorgonzola
- 2 spsk. revet parmesanost
Hønsesauce
- 2 dl. hønsefond
- 1 dl. piskefløde
- 20 g. smør
Sådan gør du
Rosmarin Kylling
- Kyllingen kan både tilberedes i ovnen eller på grillen ved samme temperatur og tid.
- Rens kyllingen indvendig for blodrester og tør den godt.
- Fjern nålene fra 3 af rosmarin kvistene, som hakkes fint, og derefter blandes med olivenolien, citronsaften og et presset fed hvidløg.
- Smør kyllingen på alle sider med marinaden.
- Drys dernæst kyllingen med salt indvendig og udvendig.
- Skær chorizoen i skiver, som kommes ind i kyllingen sammen med oliven, tørrede tomater og de resterende rosmarinkviste.
- Sæt dernæst kyllingen på grillen eller i ovnen.
- Den skal tilberedes ved 180 – 200 grader i ca. 50 minutter, eller indtil brystkødet er 70 grader.
Risotto
- Varm fonden op. Sauter løg og hvidløg i olie ved svag varme til de er gennemsigtige.
- Tilsæt arborio risene og rør rundt indtil de har opsuget fedtstoffet og er klare.
- Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe.
- Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl samtidig med der røres.
- Lad nu risene opsuge fonden, uden der røres. Tilsæt igen mere fond osv. Efter ca. 15 – 20 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden du stopper med, at hælde mere fond i. Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg.
- Rør nu gorgonzola, parmesan og chorizo ternene i og server.
Hønsesauce
- Varm hønsefonden op, og tilsæt piskefløde og smør, hvorefter den skummes op vha. en stavblender.
Server evt. en god tomatsalat til retten og noget godt brød til.