og

BBQ Sauce

af | 18. apr 2013 | Grill - BBQ, Opskrifter, Saucer

BBQ sauce

Jeg har i flere år lavet min egen BBQ sauce, og har med tiden udviklet den fra en typisk amerikansk BBQ sauce til en med mit eget særpræg. Min er mere syrlig end den typisk amerikanske sauce, og jeg har erstattet whiskyen med en 23 års Zacapa rom. Jeg bruger mest saucen til f.eks. steaks, burgere, pulled pork, kylling, hvor jeg smører et tyndt lag på kødet et par minutter inden det er færdig grillet. Såfremt man smører det på inden kødet grilles vil der dannes en sort stegeskorpe pga. sukkeret i BBQ saucen.

Andre gode grill saucer: Alabama White Sauce // Chimichurri


BBQ Sauce

Bar-B-Que sauce bruger jeg mest til f.eks. steaks, burgere, pulled pork, kylling.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer, Grill, BBQ
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 dl Heinz ketchup
  • 60 ml Worcestershire sauce
  • 75 ml. Fransk æblecider eddike
  • 60 ml soyasauce
  • 1 tsk. Tabasco
  • 1,5 dl citron eller lime saft
  • 3 hele eller knuste allehånde
  • 1 tsk stødt chili
  • tsk spansk røget paprika
  • 1 tsk. stødt basilikum
  • 1 spsk. frisk oregano eller ½ spsk. stødt
  • 1 spsk. frisk timian eller ½ spsk. stødt
  • 2 tsk Coleman´s sennepspulver
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • ½ dl farin
  • 1 hakket løg
  • 2 låg fuld Stubb´s Hickory liquid smoke eller lignende
  • 3 cl 25 års Zacapa rom

Sådan gør du

  • Hæld alt i en gryde, på nær Zacapa rommen.
  • Lad det simre i to timer, hvorefter det hele blendes.
  • Si derefter saucen og tilsæt rommen i, når saucen er kølet ned.
  • BBQ saucen bliver bedst når den har stået 2 – 3 døgn inden du bruger den.

Noter

En hjemmelavet Bar-B-Que sauce kan holde sig meget, meget længe i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Bar-b-que sauce

Brug f.eks. denne BBQ sauce til pulled pork, burgeren, steak eller det du har lyst til.

Hvad er din ynglings BBQ sauce, og laver du den selv?

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pulled Pork BBQ | GASTROmad - […] kan, men er ikke nødvendigt nakkefileten med en BBQ marinade en halv time inden den er […]
  2. Ball Tip | - […] Bbq Sauce eller Rabarber Bbq sauce […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!