Jeg har i flere år lavet min egen BBQ sauce, og har med tiden udviklet den fra en typisk amerikansk BBQ sauce til en med mit eget særpræg. Min er mere syrlig end den typisk amerikanske sauce, og jeg har erstattet whiskyen med en 23 års Zacapa rom. Jeg bruger mest saucen til f.eks. steaks, burgere, pulled pork, kylling, hvor jeg smører et tyndt lag på kødet et par minutter inden det er færdig grillet. Såfremt man smører det på inden kødet grilles vil der dannes en sort stegeskorpe pga. sukkeret i BBQ saucen.
Andre gode grill saucer: Alabama White Sauce // Chimichurri
BBQ Sauce
Ingredienser
- 3 dl Heinz ketchup
- 60 ml Worcestershire sauce
- 75 ml. Fransk æblecider eddike
- 60 ml soyasauce
- 1 tsk. Tabasco
- 1,5 dl citron eller lime saft
- 3 hele eller knuste allehånde
- 1 tsk stødt chili
- 1½ tsk spansk røget paprika
- 1 tsk. stødt basilikum
- 1 spsk. frisk oregano eller ½ spsk. stødt
- 1 spsk. frisk timian eller ½ spsk. stødt
- 2 tsk Coleman´s sennepspulver
- 1 spsk. frisk revet ingefær
- 2 hakkede fed hvidløg
- ½ dl farin
- 1 hakket løg
- 2 låg fuld Stubb´s Hickory liquid smoke eller lignende
- 3 cl 25 års Zacapa rom
Sådan gør du
- Hæld alt i en gryde, på nær Zacapa rommen.
- Lad det simre i to timer, hvorefter det hele blendes.
- Si derefter saucen og tilsæt rommen i, når saucen er kølet ned.
- BBQ saucen bliver bedst når den har stået 2 – 3 døgn inden du bruger den.
Noter
Brug f.eks. denne BBQ sauce til pulled pork, burgeren, steak eller det du har lyst til.
Hvad er din ynglings BBQ sauce, og laver du den selv?
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks